Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lenka_______

ciągle chce mi się spać

Polecane posty

Gość lenka_______

Hej wszystkim, chciałabym się Was o coś poradzić, otóż od kilku tygodni jestem strasznie senna w ciągu dnia (nigdy, przez całe życie tak nie miałam, wręcz nie potrafiłam zasnąć w dzień), a teraz mój dzień wygląda tak: wstaję z wielkim trudem o 5:30, jem, idę do pracy na 5h. Zwykle przez pierwsze 1-2h pracy jestem jak naćpana (taka zmęczona, ledwo widzę na oczy, wszystko leci mi z rąk, nie mogę ustać na nogach, a siedząc to po prostu zasypiam). Potem wracam z pracy, jem jakiś mini obiad i średnio po 1h dopada mnie gigantyczna ochota na słodkie. Rzadko kiedy mam siłę żeby się oprzeć, to jest po prostu jak narkotyk :( zwykle jem więc 1-2 kanapki z Nutellą i jakieś pół godziny po tym po prostu się zaczyna. Robię się tak śpiąca i zmęczona, że nie jestem w stanie robić NIC, siedząc na łóżku sama się osuwam do pozycji leżącej i po prostu w 10 min zasypiam i nie jest mnie w stanie obudzić telefon leżący koło ucha. Śpię tak 3-4h aż mnie obudzi chłopak, budzę się nadal zmeczona, jemy obiad, a ja po tym obiedzie nadal jestem padnięta. ok. 21:30 już leżę w łóżku, zasypiam max 23, choć zwykle wcześniej. Śpię w nocy ok. 7h czyli niemało. Codziennie jem magnez, odżywiam się dosyć ok (ciemne pieczywo, dużo warzyw, chude mięso - gdyby nie ta ochota na słodkie mój jadłospis byłby naprawdę niezły). Podejrzewam że brakuje mi jakichś suplementów, ale czego? Trochę obawiam się iść do lekarza, ponieważ mieszkam zagranicą i boję się, że źle mu to wytłumaczę (nie znam jeszcze dobrze języka). Mam nadzieję, że da się to "wyleczyć" dietą, zmianą stylu życia lub suplementami. Z góry dziękuję za wszelkie porady.

Gość gość
tarczycę sprawdź

Gość gość
może cukrzyca. Podjerzewam jednak ze Twoja dieta nie do końca jest ok, juz pominowszy te słodycze, to powinnas zrobic sobie jakas dietke oczyszczajaca, najlpeiej na samych surowych warzywach i wocach, soki wyciskane z sokowirówki, gwarntuje Ci ze po tygodniu bedziesz miala niesamowity sok energii. Pozniej najlepiej kontynuować diete obfitujca w surowe warzywa i owoce bo tylko taka dieta jest w stanie zapewnic Ci uzupełnienie wszystkich brakujacych witamin i mikroelemntów. Do tego pomysl o ruchu, 1h na swiezym powietrzu, maszerujac doda ci energii.