Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko nie chce spać :(

Polecane posty

Gość gość

witam moje 10 miesięczne dziecko nie chce spać w nocy.co chwilę sie budzi w nocy.po jakimś czasie musimy z mężem wziąść go do siebie do łóżka lecz to też nic nie pomaga.jak już zaśnie to co chwile sie kreci i sie żuca na mnie a na końcu ja ląduje w nogacg bo nie mam już siły.powiedzcie czym to może być spowodowane?

Gość gość
nie rozumiem co 10cio miesieczne dziecko robi z Wami w łóżku??! Nie ma własnego łóżeczka choćby obok już nawet pomijam pokoik własny....masakra jak dla mnie.

Gość gość
ma swoje łóżko.tylko budzi sie w nocy i jest taki płacz ze ląduje u nas.

Gość gość
może cos dolega, np refluks? i brzuszek boli...

Gość czapka z piórek
Mam to samo moja ma 12 m-cy i od urodzenia ma kłopoty ze snem w nocy po kilkanaście razy sie budzi , wierci, popłakuje też śpi z nami ( wcześniej w łóżeczku ale ja nie spałam całe noce tylko siedziałam przy łóżeczku) zdrowa jest. Wykluczony refluks i inne choroby. pediatra rozkłada ręce. ja jestem na wyczerpaniu.

Gość gość
dobrze że jest tu jakaś mama co ma taki przypadek co ja a nie krytykuje mnie że dziecko śpi ze mną :) nie jest łatwo tylko pytanie co zrobić?

Gość czapka z piórek
ja nie wiem, U mnie pomysły sie wyczerpały. Nam lekarz nawet kazał spróbować hydroksixiny(wiem że z błędem) na noc ale po 3 nocach odstawiliśmy , nie działa. Melisa herbatka nie działa. Bajki i wyciszenie na noc -nie działa. Ja jestem kłębkiem nerwów bo cały dzień zajmuję sie dzieckiem - poświęcam jej bardzo duzo czasu. Chociaż w nocy chciałabym odpocząć ale gdzie tam. Co wieczór kłade się i sama sobie mówię oby to ta noc była że da mi sie zregenerować. Spi z nami bo przynajmniej leże i mogę oko przymknąć.

Gość gość
Ja mam to samo.ma dwie drzemki w ciągu dnia,po ostatniej budzi sie koło 15 póżniej go przetrzymuje najdłużej jak sie da.wymęcze go różnymi zabawami póżniej kąpiel i kaszka do jedzenia lecz i to wszystko nie pomaga :(

Gość Liliana1982
Może ząbkuje i go bardzo boli ?

Gość czapka z piórek
Moja też spi około 11 (1 godz) potem około 16 (30 min) . Zaraz nas zjedzą. Ale ja nie mam pomysłu jak to zmienić.

Gość hehehe :)
"nie rozumiem co 10cio miesieczne dziecko robi z Wami w łóżku??! Nie ma własnego łóżeczka choćby obok już nawet pomijam pokoik własny....masakra jak dla mnie." Ojej nie posraj się heheh Autorko a ile ma zębów ?

Gość gość
nie to nie ząbki :(

Gość Liliana1982
A dlaczego mówisz ze to nie ząbki ?

Gość gość
5

Gość Liliana1982
Próbowałaś podać dziecku coś przeciwbólowego na noc np paracetamol ?

Gość Liliana1982
Próbowałaś podać dziecku coś przeciwbólowego na noc np paracetamol ?

Gość gość
ponieważ od samego początku przechodził łagodnie ząbkowanie i teraz też.w dzień jest spokojnie tylko te noce.

Gość gość
ponieważ zabkowanie przechodził od samego początku łagodnie i teraz tez.w dzień jest spokojny pogodny wesoły tylko te noce.

Miałam ten sam problem z synem jak był w podobnym wieku co wasze skarby.przez 1,5 roku każdej nocy budził sie na ok 1,5-2h i gaworzył w najlepsze i nie spał.Również nie wiedzieliśmy co jest grane,lekarz polecił nam syrop homeopatyczny i jakiś czas działał ale umówmy sie nie półtora roku hehe.Pewnego dnia się to zmieniło i sypia już normalnie.Proponuję wizytę u neurologa,lekarz pediatra wypisuje skierowanie i pisze w nim że jest zaburzenia spania,powodzenia

Gość hehehe :)
Według mnie ząbki .U nas córka tez w nocy budziła sie często . Jak widziałam ze sie meczy to podawałam paracetamol i spala spokojnie cała noc. . W dzień nigdy nie płakała.

Gość gość
hmmm no może na noc się bardziej nasila.podam mu dzisiaj coś przeciwbólowego i zobaczymy jak będzie :)

Gość szpindlerowy mlyn
moja corka byla taka sama, dopiero po roku bylo troche lepiej a po ok1,5roku calkiem niezle, tylko przestala wtedy spac w dzien, teraz ma 5 lat i nie ma problemow ze snem ale tez jakos strasznie duzo nie spi, mam tez malego synka i teraz on rozrabia po nocach, takie dzieci, trzeba przetrwac

Gość szpindlerowy mlyn
moja corka byla taka sama, dopiero po roku bylo troche lepiej a po ok1,5roku calkiem niezle, tylko przestala wtedy spac w dzien, teraz ma 5 lat i nie ma problemow ze snem ale tez jakos strasznie duzo nie spi, mam tez malego synka i teraz on rozrabia po nocach, takie dzieci, trzeba przetrwac

Gość czapka z piórek
Moja byłą konsultowana przez 2 neurologów- i jest to zdrowe dziecko. Ząbki- nie- ma 8 ząbków. Te co krytykują, gratuluję ze nie macie problemów ze swoimi dziećmi. Moje starsze dziecko to ideał do spania, kochany był.

Gość czapka z piórek
Aha i dawałam środek przeciwbólowy na noc- niestety, efekt ten sam

Gość gość
no to klops

Gość czapka z piórek
Ja jeśdziłąm z córką po gastrologach (szpital wykluczenie refluksu), neurolodzy (jeden nawet profesor) ale potwierdził to co wcześniejszy powiedział. Dziecko zdrowe, dobrze się rozwija. Nefrolog- infekcji brak. Do dziś jestem w kontakcie z lekarzem gastrologii (jest również pediatrą i ordynatorem) która doradza mi zrób to czy tamto. Ale coraz bardziej przekonuję sie do tego że taki trafił mi sie egzemplarz - moje dziecko

Gość gość
nie mam już siły, moje 11 miesięczne od 3 w nocy budzi się co 40 minut :-/

Gość gość
Mój mały poszedł spać o 21.30 gdzie wcześniej miał drzemke o której sie obudził o 15 przed spaniem dałam mu syrop przeciwbólowy,nasmarowałam mu ząbki dentinoxem i nic nie pomogło :( obudził sie o 3 z rykiem i nie mogliśmy go z mężem uspokoic.