Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamdylemat

L4 w wakacje

Polecane posty

Gość mamdylemat

jestem na zwolnieniu lekarskim, bo ciąża zagrożona. pracuje w szkole i tak się zastanawiam czy powinnam brać L4 na lipiec i sierpień (wakacje) czy nie. oczywiście dyrekcja wie, że nie wróce do pracy. jak myślicie?

Gość a co na to
lekarz

Gość gość
oczywiście że powinnaś żeby mieć ciągłość. a co w wakacje juz ciąża nie zagrozona??? zus naśle ci kontrole we wrześniu jak znów przyniesiesz zwolnienie. Po co tak kombinujesz?

Gość mamdylemat
sama nie wiem czemu tak kombinuje mialam krwiaka i odklejoną kosmówke na początku ciazy, leżalam 3 tygodnie i krwiak się wchłonął, kosmówka przykleiła teraz już mogę chodzić ale mam uważać na siebie:) no i chciałam wyjechać do rodziny w wakacje i tam wypoczywać gin dalej nie chce póścic mnie do pracy a ja się chyba boję, że ZUS zrobi kontrole a mnie w domu nie bedzie

Gość gość
oczywiście że brać dalej L4 możesz zgłosić w zus-ie ze bedziesz pod innym adresem zamieszkania bo np tam masz rodzinę która sie tobą w tym czasie moze zaopiekować.

Gość gość
ja miałam L4 w wakacje, i szczerze mówiąc od 4tc, ciąża niezagrożona, tylko praca w fabryce i ani ja ani koleżanka-taka sama sytuacja-kontroli nie miałyśmy

Gość mamdylemat
dzieki:)

Gość ach te włoski
A ty w wakacje nie pracujesz? moja siostra cały lipiec ma półkolonie i kilkoro nauczycieli ma dyżur,poza tym są składane sprawozdania do kuratorium, od połowy sierpnia są poprawki plus układanie planu, posiedzenia grona. także jak źle jej się ułoży to ma raptem 2 tygodnie wakacji... Także nie rozumiem? A jak cię wyznaczą na dyżur? A poza tym jeżeli nie masz ciągłości to za wrzesień zapłaci pracodawca nie zus i mogą się wkurzyć...

Gość mamdylemat
pracuje w podstawowce a tam dyzurów w wakacje nie ma:) półkolonie są ale płatne dodatkowo na umowę-zlecenie dla chętnych (których coraz mniej) ale masz rację, powinnam zachować ciągłość

Gość mamdylemat
a i rada pedag. pod koniec sierpnia-max 3 dni i 1 dzień w lipcu a tak mamy wolne

Gość gość
jeśli przez wakacje masz L4 to potem przysługuje ci 6 tyg urlopu wypoczynkowego a jeśli jesteś na zwolniu w ferie to jeszcze 2 tyg czyli w sumie 8 tyg, nie rezygnuj ze zwolnienia

Gość gość
mi szkola doradzala co mam brac. Dzwonili i sami radzili co i jak:)