Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo ja nie jestem pewna

Czy wasz dzieci są ochrzczone?

Polecane posty

moje dziecko ma prawie 2 lata i nie jestem pewna czy ją ochrzcic, mam straszy dylemat a rodzice, babcie, ciocie mi życ nie dają. (każą mi DIABŁA z niej wypędzac... :o ) Jak jest u was? Kiedyś raczej to zrobię ale bardziej potraktuję to jako tradycję niż obowiązek chrześcijański.

Gość gość
to co z ciebie za matka że wychowujesz poganina

Gość gość
pewnie że są głupia mendo. idź suko do diabła.

ano taka ze mnie matka że wychowuje na dobrego czLowieka a nie na katolika

Gość gość
jak nie jesteś pewna to idź sie powieś. swiat będzie lepszy.

Gość gość
dobrego czLowieka a nie na katolika a matka teras była złym człowiekiem bo pomagała biednym ludziom caritas terz jest zła organizacja bo pomaga biednym ludziom

Gość gość
mataka nie wychowuje cie na katollika tylko na debila,.

Gość gość
im większy idiota tym bardziej atakuje wiarę. olewać takich tumanów!!!!!!

jesteście wszystki zdrowo potłuczone :D co to zmieni w życiu człowieka?

a co tak siedliście na autorkę???Jej sprawa.Jeśli nie czuje potrzeby to po co? Ja ochrzciłam bo chciałam a nie że mi rodzina głowe truła...a z tą dobrocią katolików to już nie przesadzajcie coo

tu wszyskie idą i chrzczą dzieci a do kościoła chodzą od święta i jeszcze pranie w niedziele robią katoliczki od siedmiu boleści :D

Gość gość
Moje córki mają 6 i 1,5 roku. Nie są ochrzczone bo najzwyczajniej nie wierzę w Boga i hipokryzją byłoby przysięgać że będę wychowywać praktykujące katoliczki. Też mi pół rodziny marudzi, ale oni też wierzą okazjonalnie, w Boże Ciało i Wszystkich Świętych.

Moje maja prawie 8 i 6 i nie sa ochrzczone bo ...........maja być świadome i ma byc ich wybór czy chcą przyjąc taki sakrament :)

No chociaż jedna, dzięki :0

Gość gość
My sie z mężem też zastanawialiśmy nad tym, bo nie jesteśmy katolikami, ale stwierdziliśmy że jak ma się dziecko wychowywać w tym kraju, to z czystej wygody dla niego warto to zrobić. Nasz znajomy, dziecko ateistów nie miał chrztu, poznał dziewczynę, zakochali się i jej bardzo zależało na slubie kościelnym. i wyglądało to tak, że w jeden weekend mial chrzest, w kolejny komunię, następny bierzmowanie a na końcu ślub - no i wszystko to ofc zrobił dla niej, bo dalej był przeciez nie wierzący.

ja moję dziecko prawdopodobnie ochrzczę tylko jeszcze nie teraz, Chcę żeby mogła iśc bez problemu do komuni czy bierzmowania... no ale tak jak wcześniej pisalam, nie będzie to miało dla mnie większego znaczenia, ot taka tradycja...

Gość gość
jezeli twoje dziecko umze to pujdzie do piekła bo nie ma chrztu jezus przyjaj chzest janowy a potem kazał chzcic W Imię Ojca i Syna i Ducha Świętego a pozatym sataniści porywaja dzieci nieochrzczone by złozyc szatanofi w ofierze ochhszczonego dziecka nie moga złozyc bo zostało ofiarowane bogu

Gość gość
a 6 letnie dzieci znaja litery

Gość takaTAMsobieJaa
Z tym że Jezus jak się chrzcił był dorosłym i świadomym człowiekiem. Ja swojej córki też nie ochrzciłam. Sama sobie wybierze w przyszłości kim chce być buddystą,ateistą,muzułmanką,jehową itp. A co to tylko religia katolicka jest na świecie?

Gość gość
znam bardzo wielu porzadnych i szczęsliwych nie ochcrzczonych dorosłych, szczególnie za granicą. Sama ochcrzcilam sie po 30tce - myslalam,ze moze czegos nie doswiadczam, ze mnie cos natchnie -a tu nic a nic - wiec załuję.

Gość gość
nie moge znales tego artykułu o porwaniu ale napisze w skrucie jak policja pytała sie dlaczego porwali dziecko nie ochszczone to odpowiedzieli ze chcieli złozyc w ofierze szatanowi policja spytała skad wiedzieli ze nie jest ochszczone to powiedzieli ze szatan im powiedział i policja spytała sie matki czy zeczywiscie dziecko nie było ochszczone i matka powiedział ze jak dorosnie to samo sie ochrzci ale po tych wydazeniech odrazu ochzciło

Gość gość
nie moge znales tego artykułu o porwaniu ale napisze w skrucie jak policja pytała sie dlaczego porwali dziecko nie ochszczone to odpowiedzieli ze chcieli złozyc w ofierze szatanowi policja spytała skad wiedzieli ze nie jest ochszczone to powiedzieli ze szatan im powiedział i policja spytała sie matki czy zeczywiscie dziecko nie było ochszczone i matka powiedział ze jak dorosnie to samo sie ochrzci ale po tych wydazeniech odrazu ochzciło

Gość takaTAMsobieJaa
Pewnie przeczytałaś o tym w Fakcie :D

Gość gość
Panie, przymnóż nam wiary - rekolekcje z o. Bashoborą na żywo w tv Odnowa i tam ludzie sie smieli bo tak działłał duch sw

Gość gość
niezależnie od tego, czy ma chrzest, czy nie, to będzie żyć świadomie jako dorosły, to nie jest tatuaż na czole, który każdy widzi i na zawsze określa człowieka, natomiast chodzi o ochronę po śmierci, jeśli zdarzy się nieszczęście i umrze? jeśli nie zdąży dokonać wyboru, a życie po śmierci istnieje? co wtedy? czy to aż tak straszne, ten chrzest? stawiacie na szali duszę swojego dziecka w imię "wolności" może nigdy nie trafi do nieba, nie będzie mieć takiej szansy

Gość gość
to bylo na stronie wielodzietni org Chrzest udzielany przez św. Jana nie był oczywiście tożsamy z obecnym sakramentem. Mówił zresztą o tym sam Jan: "Ja chrzciłem was wodą, On zaś chrzcić was będzie Duchem Świętym" (Mk 1,8). Janowy chrzest nie mazał grzechów, gdyż Jezus jeszcze nie umarł na krzyżu dla naszego zbawienia. Był symbolicznym oczyszczeniem.