Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Adama....

Moja teściowa chce odebrać mi dziecko

Polecane posty

Gość Mama Adama....

Dowiedziała się, że chodzę do psychiatry i zażywam leki antydepresyjne i nanerwicowe. Czy ma szanse na zabranie mi dziecka? Wykrzyczała mi w twarz, że jestem wariatką i zrobi wszystko, bo mi tak odbiło, że pewnie jak ona nic nie zrobi to ja "zniszczę dzieciaka"... Ja cierpię na nerwicę lękową i depresję. Na codzień jestem zwykłą mamą, uśmiechniętą tylko w środku trzymam wszystkie te złe stany, żeby dziecko nie widziało :( Czy teściowa może mi zaszkodzić i zabrać dzieciaczka?

Gość gość
masz w telefonie funkcje dyktafonu? od dzisiaj nagrywaj każdą rozmowe z teściową będziesz miała jak założysz jej sprawe o psychiczne molestowanie bo to co robi podlega pod odpowiedni paragraf karny

Gość gość II
Nie ma takiej możliwości. Dziecku nie dzieje się krzywda, do tego ma przecież jeszcze ojca. Przestań się nakręcać, ogranicz kontakty z teściową. Porozmawiaj z mężem, on ma Ciebie wspierać w chorobie i pomagać abyś wyszła z niej jak najszybciej dla dobra Waszej rodziny. Powodzenia.

Gość Mama Adama....
Dziękuję Wam bardzo. Teściowa powiedziała mojej mamie w nerwach, że jak będzie trzeba znajdzie świadków, że ja jestem chora psychicznie i trzeba dziecko ode mnie odizolować.. Z mężem sytuacja jest skomplikowana, bo on jest często w delegacjach a jak wraca to buduje nasz dom, żebyśmy mogli się wyprowadzić z dala od tej rodziny. On pracuje ciężko ale jeszcze w tym roku chce skończyć ten nasz wymarzony domek. Teraz mieszkamy z teściową na jednym osiedlu i ona cały czas mnie obserwuje, widzi mnie jak wychodzę z naszego bloku i idę na plac zabaw. Mówię Wam... to przez nią się pochorowałam. Mogłabym napisać niezły kryminał o niej :(

Gość gość
to na co czeakasz pierwsza wykonaj ruch, zgłos ze cie obserwuje czujesz sie przez nią zaszczuta, dlatego sie leczysz, nie czekaj az ona pierwsza załozy sprawe bo wtedy bedziesz musiala sie wysilic zeby udowodnic ze dziecku sie nic nie dzieje jak bedzie miec swiadkow to moze narobic ci kłopotu znam taki przypadek.Powodzenia.

Gość gość
dokladnie jak ktos napisal . Nagrywaj kazda rozmowe , kazdy jej szantaz , oskarzenia , kazda niemila dla ciebie rozamowe . Ona przyczynia sie do pogorszenia stanu twojego zdrowia. Mozesz udowodnic ,ze przez nia masz leki i nerwice .

Gość Mama Adama....
Ja nie lubię problemów i kłopotów. Póki co to ja mam świadków, że mnie oczernia i straszy. Dobry pomysł z tym nagrywaniem. Tylko czekam aż się wyprowadzimy 300 km. dalej i zaczniemy żyć z naszym synkiem szczęśliwie. To moje marzenie.

Gość gość
ale dodatkowo wlaczaj dyktafon jak cie szantazuje ze zabierze syna i wyzywa

Gość gość
W naszym kraju prawo jest chore. Wszystkiego się można spodziewać. Znam rodzinę, której zabrano dziecko, bo nie mieli pieniędzy na remont domu a rodziną zastępczą dla tego dziecka zrobili babcię, której dali na wychowanie 900 zł miesięcznie... Nie mogli dać tych pieniędzy rodzicom dziecka? Ojciec tego dziecka pracuje a mama zajmuje się domem i dorabia sezonowo. Na życie starczało tylko te warunki... Gdyby dostali 2-3-4 razy po 900 zł to na pewno by odłożyli na remont, ale nie...lepiej zabrać od kochającej rodziny bo w toalecie nie ma kafelek..

Gość gość
chora to jest ta twoja teściowa... nie bój sie nic, nie ma takiej mozliwości zeby ci dziecko odebrać. kij jej w oko, jedzy starej.

Gość Mama Adama....
Mam nadzieję, że sąd nie da się nabrać na jej manipulacje.

Gość sasetkataodedka
A może teściowa ma trochę racji? bez powodu nie robiła by tego. Jakis powody musi mieć,ze by tak sie oskarżać. Znamy tyle co od ciebie a ty możesz przedstawić nam siebie jak z najlepszej strony. Znam dziewczynę ktora w towarzystwie gra dobra synowa i matkę a na co dzień zamyka sie w pokoju z dzieckiem i albo spi albo ogląda filmy. dziecko w tym czasie ( 10 m) robi co chce. Ma pełno siniaków, bo kładzie go na podłodze na panelach.

Gość gość
a skad wiesz co robi skoro zamknieta jest w pokoju?

Gość sasetkataodedka
Od jej męża. Ma duży problem ze swoją żoną.