Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niszi

helicobacter pyroli pytanie

Polecane posty

Gość niszi

Witam, mam pytanie bo , zrobiłem według zaleceń dermatologa test na helicobacter pyroli ,wynik mam >8,00 Wynik pozytywny zaczyna się od 1.1 czyli mogę domniemać że mam bakterię??Czy ten wynik to dużo?? Poczytałem o tym w internecie i objawy to wymioty, bole brzucha, biegunki itp , ja jedynie miałem jakieś wykwity na czole i oczach i dlatego dermatolog mnie skierował na to badanie , ze skory zniknely same te objawy, nic mnie nie boli , nie piecze , oddech mam podobno normalny ( pytałem kilka osób) Jedynie trochę odbija , co wy na to ?? doradzcie mi coś?? lepiej isć do dermatologa z tym czy do rodzinnego już?? pzodrawiam

Gość gość
PYLORI, nie pyroli :O

Gość niszi
Dobrze pylori:) proszę bardzo :)

Gość niszi
Poprawiam się i proszę o porozmawianie :)

Gość niszi
Czy obecność tej bakterii może też mieć wpływ na samopoczucie ?? tak jak pisałem wcześniej nic mnie nie boli w brzuchu . Dodam taką ciekawostkę że od stycznia miewam zawroty głowy i tak jakby ucisk w czole , lekarz rodzinny podejrzewał zatoki zrobiłem badania krwi itp , wyszły idelnie , wysłał mnie do laryngologa lecz ten nic na zdjęciu nie zauważył i stanęło w miejscu , więc może te "zawroty" ciśnięcie w czole to wina tej bakterii?

Gość gość
Halo odpowie mi ktoś :)??

Gość gość
Przez jakiś czas połykasz trochę leków i wyzdrowiejesz.

Gość gość
Idź z tym wynikiem do rodzinnego, bo to trzeba leczyć, żeby nie nabawić się wrzodów żołądka.

Gość gość
Walczę z tym od lat i nic, tylko coraz bardziej żołądek mam zjechany

Gość kolega zet
a miales gastroskopie kiedykolwiek ?

Gość niszi
Nie miałem nigdy gastroskopii bo nigdy mój brzusszek nie dawał mi sygnałów że coś jest nie tak , i do tej pory mi nie daje , tylko cera mi się popsuła trochę i dermatolog mnie skierował na to badanie noi wyszedł zarazek pylori ;/ Nie mam bóli brzucha , wymiotów itp , tylko trochę odbijania Czyli jeśli nic mnie nie boli mogę domniemać że wrzodów nie mam ?? Czy mozę to być wina stresu ?? ostatnio przez pół roku się nieźle stresowałem różnymi problemami ;/

Gość niszi
Czy wynik > 8,00 jest bardzo duży??

Gość gość
Byłem dziś u lekarza rodzinengo dostałem 3 antybiotyki i osłonówki , mam przez 10 dni je łykać i przestrzegać diety Po jakim czasie od zakończenia stosowania antybiotyku będę mógł normalnie jeść ?

Gość gość
wystarczy propolis z spirytusem by pozbyc sie tej zarazy

Gość gość
to znaczy pare kropel propolisy rozpuszczonego w 70%spirytusie to mi zdradziła pielegniarka moja sasiadka macie racje lekaze naciagaja

Gość gość
Mnie nic nie bolało, biegunek nie miałam i na pogotowie trafiłam bo wrzód mi pękł. Miałam gastroskopie z której wyszło, ze mój żołądek jest w opłakanym stanie. Chroniczne zapalenie błony śluzowej, mataplasia, gojaca się nisza wrzodowa i helicobacter. Też brałam na to leki ale nie wiem czy całkowicie się z tego wyleczylam. W przyszłym tyg znowu idę na gastroskopie. Ale jak masz helicobacter to tego nie lekceważ.

Gość gość
Miales gastroskopię robioną , bo tego Dermatolog nie leczy

Gość gość
helokobakter nawet parę miesięcy się leczy zwlaszcza dieta

Gość gość
helikobater*

Gość gość
helicobacter mozna zredukować, ale z tego co wiem wyleczyć się nie da. To cholerstwo nosi w sobie chyba z 70 proc. populacji. Jak się już podleczy antybiotykami skojarzonymi, to dieta, dieta i jeszcze raz dieta lekkostrawna i higieniczny tryb życia. Dobrze robi picie soku z kiszonej kapusty a codziennie rano przed śniadaniem pół dużej cytryny na pół szklanki przegotowanej wody by odkwasic organizm, bo hp lubi przebywać w środowisku kwaśnym. Po tej cytronecie odczekać ze 20 minut i wtedy sniadanko

Gość nisszi
fakt kupę kasy wydaje się na te leki wczoraj wydałem 160 zeta ;/ Ale cóż czego się nie robi dla zdrowia :) Przepisano mi Duomox , Nystatyna , Polprazol i cholernie drogi Klacid. Mam to brać przez 10 dni , Czyli co już nigdy nie będę mógł sobie pojeść tak jak zawsze?? normalnych domowych obiadków ?? pizzy też, paluszki slodyczne???? Z tego co zrozumiałem lekarz powiedział że dietka na czas leczenie narazie . Póżniej się obserwować , testów mam nie robić bo nawet pół roku po leczeniu test pokażę wysoki poziom przeciwciał . Wszyscy mówią że leczenie trwa długo a mi zaleciła tylko 10 dni faszerowania się lekami , chyba że wszyscy co pisza że długo mają już jakiś cięzki stan??pozdrawiam

Gość gość
fakt sok z kiszonej kapusty pomaga więc pij. Pomagają też gotowane na parze brokuły i jedzenie kiełków brokuła. Redukują ilość bakterii w żołądku. Antybiotyki jak musisz brać to bierz. JA źle reagowałam na Klacid. W każdym razie ożna też pić Controloc likwiduje kwas żołądkowy na 12 godz, kiedyś był na receptę przy tym schorzeniu dziś dostajesz go bez niej sprzedawany jako lek na zgagę. Unikaj stresu, przejmowania się rzeczami na które nie masz wpływu lub nie są tego warte a poczujesz się lepiej.

Gość gość
ja leczyłam się kilka miesięcy bo tak mnie brzuch bolał, myślałam że do głowy dostanę. Fakt lekarz przepisuje kurację na 10 dni ale jak nie pomaga to się leczy do skutku

Gość gość
i jedz te brokuły bo na 100% poczujesz się lepiej. I spokojnie będziesz mógł jeść domowe obiadki mamy oraz słodycze po kuracji, możesz też zapobiegawczo łykać Controloc (potwierdź u swojego lekarza brak przeciwskazań do stosowania lub skonsultuj się z farmaceutą :))))))) zapobiegnie wyżeraniu ścianek żołądka przez kwas żołądkowy.

Gość nisszi
No jak mówiłem wcześniej nic mnie nie boli , więc mam nadzieję że wystarczy to 10 dni , a co do stresu , nie wiem czy potrafię , bo ja chorobami to strasznie się przejmuję ;( Mam nadzieję że wybiorę te tabletki i nie będzie już potrzeby myśleć o tej bakterii :(

Gość nisszi
Brokuły najlepiej gootwane ?? a zamiast wody z kiszonej kapuchy może być woda z cytryną?? jak ju ktoś wspominał?? jeszcze jedno bo nie ma zawartej tej info w ulotkach , czy klacid i dumox łykać podczas jedzenia??

Gość gość
redukcja stresu sprawia że nie wydziela się tyle kwasu żołądkowego i nie boli żołądek, pij leki jedz brokuły na parze i kiełki brokuła a będziesz zdrowy jak ryba :)

Gość gość
leczyłam się dawno, lekarz decyduje który antybiotyk łykać na czczo a który po jedzeniu. Zapytaj go. W każdym razie brokuły gotowane na parze, sok z kiszonej kapusty domowej roboty najelpiej :) i kiełki brokuła dostępne np w Kauflandzie. Nie wiem jak z sokiem z cytryny więc nie polecam bo nie sprawdziłam na sobie.

Gość nisszi
kurcze , no właśnie nie powiedział mi które łykać i jak , tylko ilości mam zapisane ;/ chyba będę łykać po jedzeniu

Gość gość
najlepiej po jedzeniu i załatw sobie osłonę na żołądek przy tylu antybiotykach bo cię bardzo brzuch będzie bolał jak masz tendencje do tego