Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Studia w UK Magister

Polecane posty

Gość gość

Witam, czy ktoś studiuje, bądz ma jakies solidne informacje dotyczace odpowiednika naszego polskiego licencjata (w moim przypadku 4 plus za studia i 5 za pracę) - jak to się ma do angielskich : 60 – 69% Upper Second Class Honours (2:1) 50 – 59% Lower Second Class Honours (2:2) 45 – 49% Third Class Honours (Third or 3rd) 40 – 44% Pass without honours (Pass) 0 – 39% Fail (no degree is awarded) Bardzo zależy mi na odzewie od osób, które studiują w UK. Dzięki wielkie - "z góry"

Gość gość
W suplemencie do dyplomu mam napisane: - 4.11 - 4.60 = dobry plus i to mam, ale nie wiem jak to się ma do odpowiedników angielskich za

Gość gość
Nie mam w dyplomie ocen w procentach

a wiesz który uniwerek Cię interesuje? Np. teraz szybko sprawdziłam stronkę studylondon.ac.uk i tam podało, że wymogi to 4.5 :)

Gość gość
Witam serdecznie, dzięki za odpowiedz. Ja również sprawdzam i zazwyczaj jest napisane : entry - A good Honours degree, czyli upper 2nd class degree i 1st degree - (to nie ja niestety) I stąd moje pytanie jak oni patrzą na naszego licencjata gdzie ta czwóra plus się załapie 2nd class czy niżej?

Gość gość
Dziękuję za odpowiedz! Pozdrawiam z Birmingham

Gość gość
gosciu, a co robisz w birmingham? ogolnie to powinno byc, ze biora cie na msc od polskiej 4ki. kazdy uniwersytet ma inne wymagania i oni tak na prawde nie patrza na oceny, musisz im lladnie napisac o sobie i zaplacic kase na czas, to wtedy cie wezma. bardzo latwo sie dostac na msc.

Gość gość
Witam, dziękuję za odpowiedź, mam nadzieję, że to co napisałeś to prawda. Z tego co wyczytałam - aby dostać się na uniwersytet (magister) w UK trzeba również być zatrudnionym w sektorze w którym się chce studiować. W moim przypadku to edukacja. I to mnie martwi...

to zależy od uniwerku. Niektóre wymagają zatrudnienia, inne określonej ilości praktyk, jeszcze inne dobrego pomysłu na własne badanie i wysokiej oceny. Rozumiem, że interesuje Cię których z uniwerków w birmingham?

Gość gość
Witam, Birmingham bądź okolice. Mam nadzieję że nie będzie tak źle. Oczywiście angielski.....szlifuję - musi być perfekcyjny, bez tego ani rusz. Pozdrawiam.

najprościej będzie wysłać e-mail i zwyczajnie zapytać...albo zadzwonić :)

Gość gość
Wiem, ale myślałam, że na forum będzie ktoś kto się orientuje. Jeszcze raz - dzięki!

Sorry, że nie mogę więcej powiedzieć. Po prostu każdy uniwerek ma swoje zasady, ale myślę, że jak w Londynie 4.5 wystarczy to w innych też :)

Gość gość
Oby...... Miłej nocy i kolorowych snów życzę - dobranoc

Gość gość
witam, ja sie ubiegalem na uni birmingham. jesli masz pytania to dawaj. ogolnie odp bardzo szybko na emaile. oprocz na oceny, patrza rowniez na twoj zyciorys

Gość gość
Dzień dobry, patrzą na życiorys... zapewne chodzi o karierę zawodową, bo nie wyobrażam sobie, że coś innego ( w ramach ) poprawności polityczniej anglików mogło interesować To super, że startujesz, życzę powodzenia !! Napisz coś więcej. Please!

Gość gość
ja nie startuje, ja juz skonczylem. co chcesz wiedziec? tak, patrza na kariere zawodowa, twoje zainteresowania, dodatkowe kursy, hobby, etc.

Gość gość
Witam, ano tak - gratuluję.... wszystko chce wiedzieć, przede wszystkim czy mnie przyjmą z licencjatem na 4+, jak Ci szło pisanie magistra w języku angielskim, studiowałeś rok czy dwa? I ile kosztuje kurs.Czy poziom jest cholernie wysoki ( w porównaniem z polskim, na jakiejś przyzwoitej uczelni ) ogólnie czego się spodziewać. Rozumiem - ciężkiej pracy, ale ogólnie jak to wygląda. Kto Twoim zdaniem nie załapie się na magistra w UK. Dziękuję za odpowiedzi. Masz jakiegoś mejla który możesz podać publicznie? Hehehe

Gość gość
z licencjatem na 4 spokojnie cie przyjma, tak mysle, ale to zalezy od kierunku, twojego doswiadczenia etc. oni patrza na to, czy rzeczywiscie sie interesujesz swoimi studiami, jestes w jakis klubach stdenckich, robiles praktyki. ale patrza tez na kase, wiec praktycznie przyjmuja kazdego (jak ci troche zabraknie z ocen, to przymykaja oko) studiowowalem rok msc, pisanie idzie szybko, lepiej niz po polsku kurs jaki? chyba tak samo jak na polskiej uczelni. nie ma kucia na pamiec, raczej myslenie logiczne. z 10rozdzialow do wkucia, dadza ci na egzaminie 4pytania, musisz wybrac 2 i sie rozpisac. jakies assignments licza sie malo do oceny, trzeba sporo czytac maila podaj swojego, to do ciebie napisze