Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cukier jest prawie wszędzie- cholera jasna

Polecane posty

Gość gość

naszła mnie chętka na pizze i poszłam do sklepu-zawsze czytam sklad produktu i w pizzy byl-cukier, syrop glukozowy syrop skarmelizowany- a to przeciez pizza a nie słydycz- coz nie kupiłam tego

Gość gość
ales sie obudziła ja odkad przeczytałam skład chleba i na 3 miejscu był cukier przestałam kupowac chleb. zreszta w sklepach kupuje tylko wode mineralna, warzywa i owoce zima, wiosna i latem z wioski i swoje, kupuje tez orzechy i pestki nic wiecej nie kupuje i nie jem

Gość gość
bez chleba zyc nie moge-wiec musze go kupowac -wiem z e jest w nim sol i cukier- sama wogole nie slodze i nie sole niczego ale w kupnych produktach -nawet nie slodyczach cukru róznego rodzaju jest ze hho- raz zerkłam na sklad czipsów-sol -oczywiscie ale takze - cukier, fruktoza i dekstroza była -a czipsy to cos kajarzonego ze slonością- keczupu, majonezu, musztardy i chrzanu nie używam w ogole -bo jest tam sól , cukier, i ocet-czytalam ze keczup ma ok 30% cukru

Gość a ty też...
z klanu grzybiarek, że tak cukru unikasz? :-)

Gość gość
up

Gość gość
dokladnie tez mnie to wkurza...oni chca wywolac epidemie cukrzycy czy co? :P

Gość gość
można samemu piec chleb na zakwasie - to nic trudnego. Chleb jest pyszny nawet dwa tygodnie. Ja piekę mniej więcej co 8-10 dni

Gość gość
poza tym cukier to jeszcze mały pikuś najgorszy jest wszechobecny syrop glukozowo-fruktozowy (cukier prosty, który, mówiąc w skrócie - tuczy)

Gość gość
ja unikam cukru jak sie da- pije tylko wode i herbate bez niczego -a te rozne soki, kolorowe napoje wody smakowe , mrozone herbaty , napoje energetyczne-to sma cukier, slodziki i chemia -kefiry jogurty maslanki, serki homogenizowan e-tylko naturalne zero musli -bo tam cukru multum

Gość gość
syrop glukozowo fruktozowy jest np w sokach ,dzemach jogurtach owoocowych -ja tego nie tykam bo tam sama chemia jest

Gość joijoijpo
Ludzie, nie przesadzajcie. Tego cukru w chlebie (chociaz nie rozumiem co on tam robi) jest bardzo malo. Gdyby ludzie jedli cukier tylko w chlebie czy pizzy, to byliby mega zdrowi. Bomba cukrowa to wszelkie slodycze, ciasta - tego sie wystrzegajcie. W jednym kawalku ciasta jest pewnie tyle cukru ile w 100 bochenkach chleba

Gość gość
mam przed soba paczke laysow. czytam sklad i nie ma zadnego cukru.. :o a chleb mozesz piec sama.

Gość gość
Trudno, żeby w soku owocowym nie było cukru, skoro każda roślina zawiera naturalnie występujące cukry. Grunt, żeby nie był dodatkowo dosładzany cukrema albo tym nieszczęsnym syropem glukozowo-fruktozowym.