Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cukier jest prawie wszędzie- cholera jasna

Polecane posty

Gość gość

naszła mnie chętka na pizze i poszłam do sklepu-zawsze czytam sklad produktu i w pizzy byl-cukier, syrop glukozowy syrop skarmelizowany- a to przeciez pizza a nie słydycz- coz nie kupiłam tego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ales sie obudziła ja odkad przeczytałam skład chleba i na 3 miejscu był cukier przestałam kupowac chleb. zreszta w sklepach kupuje tylko wode mineralna, warzywa i owoce zima, wiosna i latem z wioski i swoje, kupuje tez orzechy i pestki nic wiecej nie kupuje i nie jem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
bez chleba zyc nie moge-wiec musze go kupowac -wiem z e jest w nim sol i cukier- sama wogole nie slodze i nie sole niczego ale w kupnych produktach -nawet nie slodyczach cukru róznego rodzaju jest ze hho- raz zerkłam na sklad czipsów-sol -oczywiscie ale takze - cukier, fruktoza i dekstroza była -a czipsy to cos kajarzonego ze slonością- keczupu, majonezu, musztardy i chrzanu nie używam w ogole -bo jest tam sól , cukier, i ocet-czytalam ze keczup ma ok 30% cukru

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ty też...
z klanu grzybiarek, że tak cukru unikasz? :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
up

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dokladnie tez mnie to wkurza...oni chca wywolac epidemie cukrzycy czy co? :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
można samemu piec chleb na zakwasie - to nic trudnego. Chleb jest pyszny nawet dwa tygodnie. Ja piekę mniej więcej co 8-10 dni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
poza tym cukier to jeszcze mały pikuś najgorszy jest wszechobecny syrop glukozowo-fruktozowy (cukier prosty, który, mówiąc w skrócie - tuczy)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja unikam cukru jak sie da- pije tylko wode i herbate bez niczego -a te rozne soki, kolorowe napoje wody smakowe , mrozone herbaty , napoje energetyczne-to sma cukier, slodziki i chemia -kefiry jogurty maslanki, serki homogenizowan e-tylko naturalne zero musli -bo tam cukru multum

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
syrop glukozowo fruktozowy jest np w sokach ,dzemach jogurtach owoocowych -ja tego nie tykam bo tam sama chemia jest

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość joijoijpo
Ludzie, nie przesadzajcie. Tego cukru w chlebie (chociaz nie rozumiem co on tam robi) jest bardzo malo. Gdyby ludzie jedli cukier tylko w chlebie czy pizzy, to byliby mega zdrowi. Bomba cukrowa to wszelkie slodycze, ciasta - tego sie wystrzegajcie. W jednym kawalku ciasta jest pewnie tyle cukru ile w 100 bochenkach chleba

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
mam przed soba paczke laysow. czytam sklad i nie ma zadnego cukru.. :o a chleb mozesz piec sama.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Trudno, żeby w soku owocowym nie było cukru, skoro każda roślina zawiera naturalnie występujące cukry. Grunt, żeby nie był dodatkowo dosładzany cukrema albo tym nieszczęsnym syropem glukozowo-fruktozowym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×