Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama muminkaa

Szwagierka obraza moje dziecko!!!!

Polecane posty

Gość mama muminkaa

Moja szwagierka powiedziała ze mój syn jest opóźniony! I to przezemnie!. Ma 2,5 roku i ona mi zarzuca że ja mu kanapek nie daje i on nie gryzie i dlatego nic nie mowi tylko po swojemu! Nie daje mu kanapek bo się boje ze się zakrztusi...i jak do tekiej malej buzi ma kanapka się zmiescic:O?? Jeszcze zwymiotuje mi...i nagadala mi ze jej córka je kanapki z pomidorem czy ogórkiem z wędliną...mój je tylko mleo na sniadanie...jej dziecko gada zdaniami ale to dziewcyznka a wiadomo ze chłopcy się wolniej rozwijają!

Gość mama muminkaa
Nagadałami ze zupe blenderem miksuje i dziecko nie gryzie! A on po prostu nie lubi jedzenia w kawałkach! Np. pomidorowa-to blenderuje wszystko i daje rozgotowany ryz to zje. Ale warzywna to tylko krem! Albo krupnik. A ona mi kazala dawac wołowe z zupy w kawałkach..Jak on to ma pogryźć??niby żeby ma ale takie malutkie... I ona mi mówi ze to przez to on mało rozgadany. Myslalam ze ją palne w łeb.

Gość gość
-100/10

Gość gość
jak można 2,5 rocznemu dziecku nie dać kanapki? to weź za niego pogryź :/ marne prowo.

Gość nie wiem kto ci zrobił
Ale twojemu dziecku wspólczuje takiej matki...mój syn gryzł wszystko koło roku. Ale ja już 8 miesieczniakowi nie miksowałam wszystkiego...lecz się.

Gość gość
żałosne prowo :o

Gość gość
Kolejna prowokacja, bo nie wierzę, że to może być prawda

Gość gość
2,5roku ??? :o to moje 1,5roczne je kanapki - obrane ze skórki, delikatnie posmarowane masłem z dodatkami wg wieku. Tnę na malutkie kwadraciki i wkładam dziecku do ust. Zakrztusi się?? Ciekawe czy wszystko mu mielisz ? :o jejku, co te matki niektóre myślą :o Ubaw po pachy :P

Gość gość
Jeśli to nie prowo, to twoja szwagierka ma rację.

Gość prądnica007
po to ma zęby żeby gryźć. Szwagierka miała rację. Temat wyczerpany. ------------------koniec tematu------------------------------

Gość mama muminkaa
K***a jakie prowo? Ja jestem wkurzona ze ona mi uwagę zwraca. ciekawa jestem jak wasze dzieci gryzą chleb z twarda skórką? Bo jakoś tego nie widze.

Gość mama muminkaa
Prądnica0007 -prądnicą poraź sobie mózg. To wy dajecie swoim dzieciom kanapki? No ciekawa jestem jak one to gryza? Mój syn wogole nie pogryzie kotleta kanapki czy czegos tam...nawet banana-no banana najpierw ja rozpackam zebami i jemu daje to zje. ale kanapke? Mój na sniadanie pije mleko z kaszką. I rośnie normalnie!

Gość mama muminkaa
to gość-tak miele mu wszystko, zupy i np. warzywo jakies z ziemniakiem i je taki krem np. ziemniak i brokuł. Plus jakiś kawalek cielęciny.

Gość gość
Moje dziecko mając rok i 6 zębów uwielbiało gryźć skórki od chleba!

Gość gość
twój syn będzie całe życie trzymał się twojej spódnicy, nie usamodzielni się... to już kilkumiesięczne dzieci uczą się gryźć a jeśli matki się boją zakrzutaszenia to kupują specjalne siatki na owoce i na takim czymś dzieci się uczą!! jak to nie prowo, to z dziecka robisz kaleke

Gość a noza to ty nie ma?
zeby twarda skorke odciac?!???!

3letnie dzieci idące do przedszkola wyobraź sobie muszą tyłek umieć sobie podetrzeć a twoje 2,5letnie nie gryzie??? a kotlety dostają w 1 kawałku i nikt nie stoi za nimi z blenderem,ale jesteś niepoważna a najgorsze że robisz krzywdę dziecku

Gość gość
"To wy dajecie swoim dzieciom kanapki? No ciekawa jestem jak one to gryza?" Ty serio pytasz, czy jesteś z innej planety???? Wiesz, co to są zęby? :-o A sama kanapka to żaden wyczyn, raczej norma. Można początkowo okroić ze skóry, moja córka (lat 6) nie lubi w ogóle skóry od chleba i tak zjada kanapki, że skóra zostaje, nie robię halo z tego. Syn wcina wszystko (kanapki) ze skórą. Gryzie. Niesamowite, co? Jak mniejsze są dzieci i uczą się gryźć, to można kroić w małe kawałki i niech samo rączkami do buzi ładuje. Ale mam nadzieję, że to nie prawda ... bo normalnie dzisiaj to 7 czerwca, a nie 1 kwietnia:-o

Gość gość
mój jak miał 1,5 roku to wcinał kanapki

Gość stomatolog
jesli to nie prowo to wspolczuje twojemu dziecku! nawet nie wiesz jaką krzywde mu robisz

Gość Ania2424
Jak ma gryzc jak mu nie dajesz nic do gryzienia? Twoja szwagierka ma racje, gryzienie to gimnatyka dla dziaselek, zebow i jezyka. Ja dawalam corce kawalki jak miala z 8 miesiecy. Kanapke mozesz rowenie dobrze pokroic w kostke.