Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 5-latka

Dziecko 5 lat ma gorączkę 39,5 podałam ibuprofen, a po godzinie temp. 38,7

Polecane posty

Gość mama 5-latka

i nie wiem co robić? podać teraz lek na bazie paracetamolu?

Gość gość
tak można podać paracetamol, tylko nie przekraczaj zalecanych odstępów czasu pomiędzy tym samym środkiem.

Gość paolaolla
absolutnie nie,najwczesniej po 4 godzinach podaj paracetamol!!! potempo kolejnych 4 znowu ibuprofen-musi byc w sumie ok 8 godzin miedzy tym samym lekiem

Musisz odczekać min. 3. godz. Na ten czas rób zimne oklady na czoło albo zrób chłodna ale nie zimna kompiel.

Gość gość
Na temp lepiej paracetamol szybciej zbije gorączkę ja nie mogłam zbić dziecku nurofenem gdy miało 41 stopni po 2 godz podałam paracetamol i w ciągu niecałej pół godz temp zaczęła spadać

Gość gość
skopiuj i wklej

Gość gość
Na temp lepiej paracetamol szybciej zbije gorączkę ja nie mogłam zbić dziecku nurofenem gdy miało 41 stopni po 2 godz podałam paracetamol i w ciągu niecałej pół godz temp zaczęła spadać To zależy od organizmu dziecka. Na moje dziecko najlepiej działa ibuprofen , paracetamol tylko na niewielką temp. 38 , wyższą temp. ciężko nim zbić.

Gość mama 5-latka
dzięki za odzew:) dziecko mi zasnęło i sprawdziłam teraz jest temp. 36.9 to normalne, że spadła po tak długim czasie od podania leku?

Gość gość
u nas tylko czopki dzialaja i z nurofenu. teraz syn byl chory i czopki z paracetamolem moge se gdzies wsadzis. tylko nurofen czopki. syrop do bani

Gość gość
Ja zawsze podawałam nurofen i na działanie trzeba było czekać 1-2 aż córka dostała kiedyś 41 i jak dzwoniłam na pogotowie to właśnie mi powiedzieli że w przy takiej wysokiej gorączkę należy podać paracetamol bo szybciej zbije temp.