Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Z JAKIEGO MIĘSA ROBICIE SCHABOWE?

Polecane posty

Gość gość
wydaje mi się ze sama nazwa schabowy mówi ze są ze schabu nalej do garnka trochę wody włóż talerzyk go góry dnem na talerzyk kotlety przykryj i podduś na parze kilka minut na pewno nie będą twarde

Gość gość
wydaje mi się ze sama nazwa schabowy mówi ze są ze schabu nalej do garnka trochę wody włóż talerzyk go góry dnem na talerzyk kotlety przykryj i podduś na parze kilka minut na pewno nie będą twarde

Gość MalutkaBrunetkaaa000
ha! to ja polecam zajebisty pomysł na schab- schab po cygańsku. Nie cierpię schabowych, w pierwszej ciąży zrezygnowałam z mięsa- ot, "zachcianka ciążowa" na niejedzenie mięsa. Od czasu doc czasu potrfiłam zjeść kotlecika z piersi kurczaka. Pewnego dnia wymyślając jakieś danie na obiad dla męża i naszej jeszcze wtedy trójki wpadłam na świetny przepis schabu po cygańsku- super alternatywa dla kotletów! I... posmakowało mi! A mąż? Zachwycony i się zastanawia kiedy znowu zje to pyszne danie. Robiliśmy je 2 razy i za każdym razem wychodzi WYŚMIENITE. Link do przepisu: http://kuchniaaleex.blogspot.com/2011/02/schab-po-cygansku-wg-aleex.html Łatwe i dość szybkie danie. Dodam, że marchew jest soczysta zachowuje swoje walory smakowe, jest słodka- po prostu BOMBA :>

Gość gość
Schab z młodej świni można rozpoznać po jasno-rozowym mięsie z niewielkimi przerostami tłuszczu . Ze starej zaś jest ono ciemniejsze i przyrośnięte "bardziej zbite " .

Gość gość
A gdzie kupujesz mięso? Kupowałam przez długi czas w supermarketach, ale od pewnego czasu biorę już tylko z firmy http://cezan-ubojnia.pl gdzie mam gwarancję, że to mięso będzie naprawdę smaczne.

Gość gość
W ogóle nie robię jedzenia. Najczęściej zamawiam. Przyznam, że to łatwiejsze i szybsze. Tak wiec najczęściej zamawiam z Hurry Up Shrimp . Oni mają takie pyszne krewetki!

Gość gośćinek
Powiem szczerze, ja to z wieprzowiny lubię jeść. Ale w sumie ja najczęściej zamawiam z Margaret Zestaw schabowy panierowany jest przepyszny. Taki klasyczny i domowy. Najczęściej do pracy go zamawiam.