Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy Wasze dzieci piją herbatę?

Polecane posty

Gość gość

W jakim wieku zaczęłyście podawać dzieciom herbatę? I jaką?:)

Gość gość
Moja corka pije, dale jej koprowa albo mietowa, czasem zielona:) Czarnej nie lubi, czasem ma tylko taka zachcianke, ze ma ochote.

Gość gość=
Pije ale tylko zimą,jak jest zimno. Zwykłą sagę. Właściwie pijemy razem :) A tak woda,soki,czasami gazowane

Gość gość
jakoś od roku, bardzo słaba czarna, miętowa, rumiankowa,

Gość mama 2 sztuki
Pija zwykla, czarna, nieslodzona z mlekiem lub z sokiem malinowym i odrobina cytryny lub tez herabte owocowa (nieslodzona). Oprocz tego pija mleko 3,2 %, wode mineralna, niegazowana oraz 1 sok dziennie. Dzieci prawie 4 lata oraz 20 miesiecy.

Gość mama 2 sztuki
A od kiedy jeszcze...Synek (starszy) dopiero gdzies od roku, bo nigdy nie lubil herbaty i jechal na wodzie i mleku, natomiast corcia gdzies jak skonczyla 8 msc. Nigdy nie podawalam tych Hippow i innych herbatek typowych dla dzieci, bo sa niedobre w smaku, za slodkie i jakies takie byle jakie :o (moim zdaniem oczywiscie ;) )

Gość gosciowa
Moja corka ma 4 lata i nie pije herbaty wogole. W ciagu dnia pije tylko wode, rano na sniadanie kubek mleka i pol szklanki swiezego soku pomaranczowego.

Gość gość
mój syn ma 4,5 mca i pije koperkową, rumiankową, malina z dziką różą. podaje od urodzenia, tzn maline po 4 mcu,

Gość gość
moja ma 7 i odkad karmie mm podaje jej herbatke rumiankowa

Gość gość
ja pamietam te herbatki granulowane, jak bylam dzieckiem, topilam, ale swojemu dzicku bym nie podala. a czy zielona herbata jest zdrowa dla dzieci?

Gość gość
sama piła ale dziecku nie da dobre :D

Gość gość
to pilam :D nie topilam :D

Gość gość
oczywiscie, ze bym nie dala, bo to glownie cukier a ja jako dziecko nie mialam swiadomosci tego, co jem i pije, bo to rodzice mnie karmili a poza tym, co za problem, ze sama cos jem albo pije, a dziecku nie dalabym? Nie dalabym i juz:D

Gość gość
taki problem tylko jeden-jesteś śmieszna :]

Gość cnxjlghedz
ja daje synkowi, ale tylko z cukrem

Gość gość
no i co z tego? jem czekolade i dziecku tez bym nie dala. co cie to obchodzi?

Gość gość
skoro chwalisz się głupotą to mnie to obchodzi bo fajnie się pośmiać z kogoś twojego pokroju

Gość gość
a co jest takiego glupiego w mojej wypowiedzi?

Gość gość
Skoro wole dac dziecku cos dobrego do picia, a nie pelna cukru herbate w granulkach, ktora niestety mnie pojono, to co jest glupota? Pochwal sie mamusiu sowim dzieciatkiem:)

Gość dla ciebie, dlarodzint
Ja też bym nie podawała tych herbatek, co w tym jest śmiesznego, bo nie rozumiem???

Gość gość
moja pije mietowa od roku, a ma 5 lat:)

Gość gość
co śmiesznego? autorka pyta o NASZE dzieci a wy od razu o czymś co było 100 lat temu.. no dobra 30-40... nie potraficie odpowiadać NA TEMAT... haha

Gość gość
ha ha, ale smieszne...

Gość gość
Mój owocowe- nie wiem od kiedy ale na pewno poniżej roczku, i zieloną czasem z mojego kubka jak ma ochotę ale nie przepada za nią, ale to dlatego że nie pijemy czarnej więc nie ma w domu. Kawy zresztą też nie, ale u dziadków kawę chętnie próbuje a czarna herbata mu nie smakuje.

Gość gość
Młodsze ma 14 miesięcy do 3 lat nie zamierzam dawać w ogóle czarnej herbaty, starsze zaczęło pić ok. 3 roku życia jak poszło do przedszkola to piło tam a później też w domu. Najczęściej daję wodę lub domowej roboty sok/kompot, czasami zioła jak melisa, pokrzywa, rumianek, mięta lub lipa nie więcej jak kubek dziennie rozcieńczonego wywaru, nie słodzę. Starsze pije dużo wody ale też kupuje sobie Tymbarka lub Frugo, czasami colę albo oranżadę (jest nastolatkiem) od czasu do czasu a młodsze nie przepada za Bobofrutami i innymi nektarami.

Gość gość
ja wynalazłam w tesco sok z łowicza różne smaki i od wczoraj małej robię nie jest słodki niby naturalne składniki. Troszkę soku wlewam i reszta wody

Gość Alka909
Woda i herbatka, często zielona. Herbatę czasami słodzę sokiem malinowym robionym przeze mnie, albo miodem. Po wieczornym umyciu zębów córka pije wyłącznie wodę. Dzięki temu nasza druga w życiu wizyta kontrolna u dentysty dziecięcego w http://www.dorodent.com.pl/ to była sama przyjemność. Zero ubytków i zero stresu Małej, która nie będzie tego gabinetu kojarzyła z czymś niemiłym.