Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak to jest naprawdę?

Według czego oceniacie WARTOŚĆ CZŁOWIEKA ?

Polecane posty

wyglądu, charakteru, inteligencji, wykształcenia, zawodu, pomocności, zasad moralnych czy czego? Ale piszcie szczerze i ZA SIEBIE, nie za innych. Mile widziany Wasz wiek i płeć.

Gość gość
a ten wiek i płeć to po co ? Robisz jakies badania?

Gość gość
to zależy czy czegoś od niego potrzebuję jeśli nie, to im mniej mam z nim do czynienia tym wartościowszy się staje w moich oczach:) w przeciwnym wypadku oczywiście oceniam go pod względem przydatności:classic_cool:

"Czym zajmuje się w życiu" - czyli czym się powinien zajmować, żebyś szanował taką osobę i uznawał za wartościową?

Gość smakosz kanibal
ja osobiście klasyfikuję ludzi pod względem zawartości substancji odżywczych w organizmie, a zwłaszcza soli mineralnych, witamin oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. im zdrowszy skład, tym wartościowszy posiłek :)🖐️

Gość smakosz kanibal
wartościowy człowiek powinien zajmować się przede wszystkim zdrowym odżywianiem i pielęgnacją własnego ciała w taki sposób, aby na pierwszy rzut oka wyglądało świeżo i apetycznie :)🖐️

""Czym zajmuje się w życiu" - czyli czym się powinien zajmować, żebyś szanował taką osobę i uznawał za wartościową?" Na pewno rzeczami, ktore sa legalne, to jest warunek konieczny. Oprocz tego powinna byc to dzialalnosc pozyteczna dla ogolu oraz jako warunek dodatkowy, ale nie konieczny do szacunku (choc nie do wartosci) - dochodowa.

Gość gość
Ja ludzi oceniam przede wszystkim według tego jak postępują. Według wartości moralnych, zasad jakimi w życiu się kierują czy są pomocni i szczodrzy dla innych, czy są szczerzy i prawdziwi czy nie są fałszywi.

Gość gość
Szkoda Maćku, że bogatszy dla Ciebie jest bardziej wartościowy... Czyli Matka Teresa jest dla Ciebie mniej wartościowa od prawnika, który czasem komuś pomoże... hmm

Matka Teresa pomagala ludziom, ale nie tylko dobrym slowem, ale poprzez fundacje, ktore generowaly wielkie dochody. Zeby pomagac ludziom "pro bono", to trzeba miec na to srodki. Nie chodzi mi o to, ze ktos, to malo zarabia jest mniej wartosciowy, ale za kazda dzialalnosc ktos musi zaplacic. Nie ma czegos takiego jak dzialalnosc spoleczna, bo summa summarum ktos za to placi. Nie ma darmowych obiadow, bo ktos inny za nie placi. Zdaje sobie sprawe, ze jest swietna sprawa poswiecanie swojego czasu na dzialalnosc dla ludzi itd i za to nalezy sie tym ludziom szacunek i wartosc w sensie niematerialnym, ale w znaczeniu materialnym wiekszosc spraw na tym swiecie rozbija sie jednak i pieniadze.

Inteligencja, dobre serce, chęć niesienia pomocy, pracowitość, odpowiedzialność to chyba najwazniejsze wyznaczniki wartości człowieka. Pozycja i dochody nie mają z tym nic wspólnego. Moim skromnym zdaniem oczywiście :)

Gość milama02
Stosunkiem do ludzi, zwracam uwagę jak traktuje swoich bliskich. A wykształcenie i super zawód nie gwarantują dużej wartości człowieka . Czasami Pan wykladajacy kostkę brukową jest bardziej wartosciowym człowiekiem niż prezes.

Według mądrości wewnętrznej miłości i wrażliwości. Inteligencja, oczytanie czy elokwencja nie robią na mnie żadnego wrażenia.

Gość kapturek ze sztyletem
Wg. moralności, tego czy pomaga innym jeśli ma ku temu okazję, wartościowy człowiek to dla mnie ktoś, kto nie jest bezmyślną, tępą owcą jak 99% szarej masy, nie ogląda debilnych seriali, jego jedynymi zainteresowaniami nie są tv, chlanie i r****nie na dyskotekach i ciągłę imprezy - to są odpady społeczne. Ktoś wartościowy ma jakieś hobby i pasję której lubi się poświęcać, ma ciągłą potrzebę poszerszania wiedzy w jakimś wybranym przez siebie obszarze, spotkać taką osobę w dzisiejszym świecie pełnym komsumpcjonizmu to unikat 🖐️

Gość gość
wg zasad moralnych, którymi się kieruje, czyli np. nieegoistyczną postawą wobec innych

Gość Heniu
Prawie 40 lat. Wygląd, kasa, wartości moralne i intelektualne.

Gość Ara

Nie oceniam ani znajomych ani nieznajomych ludzi.... ideałów niema. Każdy popelnia błędy....  włóż moje buty, przeżyj to co ja, watpie że byłbyś jeszcze na tym świecie.... "I choćbym plynal najgorszym sciekiem, nie oceniaj mnie, Bóg zrobi to lepiej..." śp. Tomasz Chada