Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnomiiii

ciąża obumarla 7 tydz

Polecane posty

Gość smutnomiiii

dzisiaj się o tym dowiedzialam, nie miałam żadnych dolegliwości, bóli, plamień... dostałam skierowanie na zabieg do szpitala na łyżeczkowanie. pojechałam a tam lekarz mnie zbadał i stweirdził, by przyjść po weekendzie, rano w poniedziałek, bo nie ma komu mi zrobić zabiegu, bo dużo ludzi powiedział tez,że jak zacznę krwawić to natychmiastowo mam przyjechać ponownie i bedzie zabieg ale to bedzie gorzej dla mnie, macicy, lepiej nie krwawić nie rozumiem o co tutaj chodzi?:(

Gość kejfneklrnf
ja trafiłam z krwotokiem do szpitala-ciąża żyła. Na nastęony dzień zrobiono mi usg i już nie biło serduszko. Podano mi tabletki na poronienie i w kolejnym dniu zabieg. Ale tego co piszesz to nie rozumiem :O

Gość smutnomiiii
lekarz powiedzial, ze lepiej zrobic zabieg jak nie krwawie, w razie krwawienia mam do niego zadzwonić i szybko zgłosić sie do szpitala nie mógł mnie przyjąć, bo za duzo ludzi było dzisiaj a teraz musze czekac do poniedzialku sama tez tego wszystkiego nie rozumiem

Gość smutnomiiii
powiedzial, ze u mnie to jest poronienie zatrzymane ty pewnie mialaś w toku czy jakos inaczej.. :(

Gość gość
wiem, co czujesz, ja tak miałam - dwa razy. Za pierwszym razem tez bylo zatrzymanie zupelnie nie mialam zadnych plamien nic kompletnie za drugim plamilam, a w szpitalu juz zaczelam krwawic, ale od razu miala zabieg zrobiony

Gość Anetka85.
smutnomiiii przykro mi i wiem co czujesz ja dziś jadę do szpitala na 15 , dostałam skierowanie od mojej ginekolog która pracuję też w tym szpitalu...u Mnie się ciąża zatrzymała na 7,8 tydz ale nie zdążył się nawet pokazać zarodek , ani echo płodu... zatrzymało mi się na pęcherzyku ciążowym i ciałku żółtym , ale dziwie się ,że chcą ci od razu robić zabieg... Mi lekarz powiedziała ,że najpierw będzie wszystko robić , abym poroniła sama... czyli poda mi leki... bo to jest najlepszy sposób... i ,że nie chce ingerować mechanicznie w macice... też jestem przerażona :( .. torba już spakowana ... będzie co ma być ... nie ma co czekać .. bo u mnie to już trochę trwa i też w ogóle nie mam bóli ,ani krwawień .... Trzymaj się

Gość smutnomiiii
ja widziałam bicie serca w 5tyg (liczę od zapłodnienia) w 7 tyg biło już serce tak mocno, że lekarka dała mi je posłuchać a kilka dni później musiało przestać:( od samego początku była to ciąża zagrażona, najpierw pojawił się krwiak, wchłonał się i myślałam, ze już teraz będzie dobrze... lekarkę od samego początku niepokoiło ciałko żółte-że za duże ale powiedziała, że miała pacjentkę, która też takie miała i urodziła zdrowe dziecko.. po forach czytam, że nieprawidłowe ciałko żółte związane jest z nieprawidłowym rozwojem zarodka tak pewnie i u mnie było:( boje się tego zabiegu, mam 36 lat, nie mam jeszcze dzieci i boję się, że po tym zabiegu już nie zajdę w ciążę. zresztą z mężęm mieliśmy duzy problem, by zajść:(

Gość smutnomiiii
Anetka trzymaj się ciepło, przytulam.

Gość gość
JA PRZY PORONIENIU w 7 tc miałam łyżeczkowanie ale moim zdaniem zupełnie niepotrzebnie. Zrobili to tylko dlatego że już byłam w szpitalu od dwóch dni i pewnie chcieli za mnie więcej wysępić. Przed zabiegiem miałam dużo skurczy+ krwawienie i skrzepy czułam się prawie dobrze już bez leków, krwi było na koniec całkiem mało i czułam że wyczyściło się samo ale wzięli mnie na zabieg pewnie dlatego że już był zaplanowany.....

Gość gość
po raz pierwszy słyszę,że mozna usłyszec bicie serca w 5 tygodniu! troche to za wczesnie ,

Gość gość
ze co?lepije krwawic o by macica oczyscila sie sam1,po co luzeczkowanie?przeciez to jak skrobanka!potem endometrium długo sie regeneruje

Gość gość
oczywiście,że lepiej dla macicy, jak nastąpi samoistne poronienie, niż ingerowanie w nią mechanicznie (łyżeczkowanie)

Gość gość
Poroniłam samoistnie w 6 tygodniu ciąży, po pół roku od tego czasu zaszłam w ciążę, z której urodziłam zdrową córkę. Może to Cię pocieszy, nie poddawaj się.

Gość gość
ja tez poronilam samoistnie w 13 tygodniu i minął rok i w ciąze zajsc nie mogę

Gość migokotka1987
smutnomii bardzo mi przykro.. Też się dziwię że chcą Ci od razu zabieg zrobić.. Może porozmawiaj o tym z lekarzem jeszcze? Łyżeczkowanie to najbardziej inwazyjna metoda, niż samooczyszczenie.. Ja właśnie w poniedziałek idę do lekarza dowiedzieć się co dalej.. W miniony poniedziałek dowiedziałam się że ciąża obumarła, podobnie jak w przypadku Anetki nie zdążyłam praktycznie nic zobaczyć.. :( Mija tydzień i nic się nie dzieje.. Myślałam ze sama poronię po odstawieniu d*phastonu zwłaszcza że plamie od początku, ale cisza.. czasem mnie brzuch pobolewa.. Pojutrze dowiem się co dalej.. jestem zmęczona psychicznie strasznie, zwłaszcza że to moja trzecia nieudana ciąża.. :( teraz mnie czekają kompleksowe badania, by sytuacja się nie powtórzyła.. x Anetka - pamiętam Cię z mojego postu.. A jednak..Bardzo Ci współczuję i łączę się z Tobą.. Przytulam :*