Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość17

Co mi dolega? Kaszel

Polecane posty

Gość gość17

Kaszle mnie od 2tyg.najpierw było to kichanie,zatkany nos i tak przez tydzień. w końcu dopadł mnie mokry i ostry kaszel,byłam u lekarza lecz on nic mi nie powiedział co mi doolega tylko zapisał syrop rubital, i antybiotyk zinoxx. Nic mi nie przeszło , jest coraz gorzej kaszle mnie najbardziej rano jak wstane z łóżka i tak do południa,czasem też wieczorem.narazie skończył mi się antybiotyk brałam go prez 5dni co 12godz po 1 tabletce.Ostatnio obudziłam się z bólem ucha i węłza chlonnego po prawej stronie, posmarowałam się amolem i mi przeszło. STRASZNIE SIĘ OBAWIAM GDYŻ PALĘ OD ROKU CZASU I CZYTAŁAM NA INTERNECIE O KASZLU PALACZY PO PRZEUDZENIU .. w wtorek wybieram się do innego lekarza bo strasznie się boję najgorszego a może to nie od fajek bo przecież nic mi wcześniej się takiego nie działo .... już raz chorowałam na zapalenie oskrzeli może to znów to?

Gość gość
jak wygąda teraz ten kaszel? jest suchy i męczący?

Gość gość17
raz mokry raz suchy jak mnie kaszle to mi tak jak by chrapie w oskrzelach ale to tylko jak odkrztuszam, wcześniej była też wydzielnia biaława czasem żółta bądz też zdarzała się zielonkawa

Gość gość
Ogólnie jest coś takiego jak kaszel nieproduktywny pochorobowy, wtedy jest suchy i męczący i należy wziąć lek na zahamowanie. Z tego co piszesz jednak zakładam, że nie wyzdrowiałaś do końca (może chodziłaś zamiast leżeć) i zapewne doszło do przewleklego zapalenia oskrzeli. Udaj się do lekarza, ponieważ potrzebujesz kolejnego antybiotyku. Przewlekłe zapalenie oskrzeli niestety leczy się długo. U mnie najdlużej 3 miesiące. Papierosy utrudniają również leczenie, ale bądź dobrej myśli.

Gość gość17
tak chodziłam cały czas do szkoły bo miałam kursy i musiałam chodzić, do tego na polu było zimno i wietrznie . Także nie leżałam niestety.. wybieram się we wtorek ale czy mówić że palę ?bo być może to od papierosów? niestety dopiero we wtorek idę do lekarza bo wcześniej nie przyjmuje ten lekarz ..zdaje mi się że to właśnie zapelenie oskrzeli a czytałam żę u palaczy są przewlekłe...

Gość gość
możesz powiedzieć ale nie musisz :) z czasem wyzdrowiejesz jestem tego pewna

Gość gość17
to mnie pocieszyłaś bo ja rozmyślam i rozmyślam i boję się że mam raka ..a moze to tylko błąd lekarza nie zapisał mi antybiotyku tego co trzeba ,zawsze chodzę do tego co we wtorek pójdę ale odrazu nie mogłam iśc bo był na urlopie a on zawsze zapisze mi coś co mi szybko po tym przechodzi nie to co ten, dodam że zachorowałam po weekendzie jakieś dwa tyg temu i to napewno nie przez fajki bo wtedy było zimno zresztą byłam ciepło ubrana i się zgrzałam bo impreza była na dworze i czasemc czułam uderzenia gorąca