Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chcebycfit

Włosy!!!

Polecane posty

Mam problem z włosami. Już od jakichś 3 lat. Kilka razy robiłam pasemka, kilka razy farbowałam farbą do 28 myć. Nie sądzę by pasemka miały wiele znaczenia, bo dałam włosom odpocząć nawet 2 lata, a i tak się nie poprawiły. Teraz nie robiłam pasemek już od roku. Moje włosy są w kiepskim stanie. Rozdwojone końcówki, siano, szybko się przetłuszczają... Dodatkowo od 3 lat praktycznie nie urosły... Niby odrosty są, a jednak włosy po długości nie rosną. Wygląda na to, ze się łamią, Próbowałam różnych odżywek, masek, belissy, skrzypowity... Nie pomaga.

Gość gość
zmien szampon kup olejek do olejowania, sa z papryka na porost wcieraj zolko z cytryna

Gość gość
jakiego uzywasz ?

Nie jestem w stanie powiedziec, bo uzywam roznych... do wlosow przetluszczajacych sie, suchuch na koncach, z zenczeniem, z keratyna itd. Nic te szampony nie zmieniaja.

Gość gość
zmien na lekkie naturalne albo na szare mydlo :)

Gość gość
A jakich marek sa te szampony i odzywki? Idz do dobrego fryzjera zeby Ci scial rozdwojone koncowki, nie susz wlosow i nie modeluj prostownica ani lokowka przez jakis czas.

Gość Koteczkowa
Rozdrowjone końce podetnij. Z nimi już nic nie zrobisz. Twoja pielęgnacja powinna opierać się na nawilżaniu włosów. Mocno nawilżające maski, delikatne szampony, systematyczne olejowanie włosów, serum na zniszczone końcówki po każdym myciu włosów, siemie lniane a z niego płukanki do włosów po myciu oraz supelement na włosy, to powinna być Twoja rutyna. Mogę polecić maskę biovax z olejkami i szampon, olejek macadamia, argan, picie herbaty z pokrzywy, odstawienie produktów do stylizacji i dużo cierpliwości :)

Gość KaroninkaTaka
Kup sobie serum wzmacniające włosy firmy Arkana.

Gość gość
Przeczytaj od deski do deski blog Anwen.

Gość madziula899
Kup serię Biovaxu Argan Makadamia Kokos, mi szampon, odżywka bez spłukiwania i maska uratowały włosy. Przy regularnym stosowaniu będziesz zachwycona, seria maksymalnie odżywia i nie ma w składzie żadnych parabenów i SLS :)