Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zrobilam test IQ wynik 107-myslalam ze jestem madrzejsza;/

Polecane posty

Gość gość

;/

Gość gość
spoko, ja mam 103 a czytalem, ze odpowiednio tresowane szympansy maja od 115-120 ;) p.s. na poczatku tez bylem troche podlamany;)

Gość gość
a jaki ten test?

Gość gość
www.iqtest.dk

Gość gość
dodam ze 2-3 pytania to byly strzaly :o te pod koniec szachownica to był koszmar he

Gość qdwwqdqwdqwd
mi wychodziły rózne wyniki od 108 do 135 ( mój najwiekszy :P) ,ale naczesciej cos w granicach 115 -120 wiec mysle ,że i tyle mam ;) czyli wychodzi na to ,że mam lekko ponadprzecietna inteligencje ,ale poziom mensy to to nie jest...jak byłam mała to w poradni psychologicznej rodzice z ciekawości tez mi zrobili taki test i wyszło ,że mam własnie ponadprzeciętną

Gość gość
kwiat inteligencji polskiej na kafe siedzi

Gość gość
gdzieś tam kiedyś czytałam że polskie testy IQ są dla usób o umyśle ścisłym. W sumie nic dziwnego, bo to głównie logika potrzebna :) Tak, że osoby o umyśle humanistycznym mają w nim nikłe szanse :) Żeby nie było ja mam 125, ale to tylko test a w życiu różnie bywa..

Gość gość
wierzysz w testy ? o naiwności przecież wiadomo że można się nauczyc umiejętności radzenia sobie z testami, nawet idiota może opanować tę umiejętność. A geniusz może wyłożyć się na głupim teście Ale ma się to nijak do rzeczywistej inteligencji Wynik testu jest tylko przybliżony trochę do prawdziwej zawartości mózgu decydującej o inteligencji

Gość qdwwqdqwdqwd
ja wierze z te testy , owszem można sie wyuczyć metod jak sie je rozwiazuje ,ale i tak samemu trzeba znaleźć jakaś zależność np ciagu liczb . jesli ktoś wykonuje te testy nie ucząc sie ich wczesniej to są wiarygodne

Gość qdwwqdqwdqwd
,,A geniusz może wyłożyć się na głupim teście " no nie przesadzaj , te zależności są w większości pytan tak proste ,że żaden geniusz sie na nich nie wyłoży ... zwykle jest tak ,ze na poczatku są mega łatwe pytania np żeby wstawic odp figurę ,a trudne sa pod koniec testu ,ale geniusz i z nimi jestem pewna ,ze by sobie poradził bo to pytania nie na wiedze tylko logiczne myslenie

Gość nie lekajcie sie
Ja miałam 145, co plasuje mnie w kategorii geniusza, a jednak siedzę z wami na kafe :classic_cool:

Gość gość
a znacie strony gdzie nie trzeba potem wysylac sms zeby dostac wynik?

Gość gość
To typowy wyraz braku inteligencji. Ludzie inteligentni nie mają aż tak wysokiego mniemania o sobie.

Gość kokainnnnn
ja mialem 128 w jakims tescie, ale takie testy nie sa w pelni miarodajne.Dobry test powinien dotyczyc umiejetnosci rozwiazywania pytan z roznych dziedzin i oceniac rozne typy inteligencji co dalo by jakis tam caloksztalt, przynajmniej w USA teksty sa tak skonstruowane, ze sa podzielone na bodaj 4 czesci

Gość gość
ja jestem humanistka ,a na testach IQ gdzie były pytania na logiczne myslenie miałam ok 130 ;) zresztą co dziwne nigdy też nie byłam zbyt dobra z matmy

Gość gość
ale najwiekszy problem miałam wlasnie z zadaniami gdzie trzeba uzupełnić liczbe w jakimś ciągu... z jakimiś figurami itd już nie miałam wiekszych problemów ... ale nie wiem czy te testy były miarodajne , cięzko powiedziec. nie uważam sie za jakas super intelignetna osoba ( choc za jakiegos głaba tez nie ;) )

Gość hotdogging
regularnie wyciągam 150-160 na testach IQ, a pracuje w budce z hot dogami, o co wam chodzi

Gość Nieodpowiedzialny
Wiecie ze testy z neta są nic nie warte? Takie testy może i WIE jak przeprowadzić tylko psycholog. Jest kilka rodzajów i metod tych testów. IQ 150 jest praktycznie nieosiągalne w tych prawdziwych testach. Srednio wyniki oscylują w okolicy 100 z niewielkim +/-

Gość Nieodpowiedzialny
145? Einstein przy tobie to idiota!:) Do przeciętnych ludzi takich jak my 110-115 bywa górna granica, więcej wyciągają tylko nie liczni dosłownie promile społeczeństwa. Te testy i których mówicie nie maja nic wspólnego z prawdziwymi testami gdzie nie ma dobrych i złych odpowiedzi a odpowiedzi po analizie psychologa dają wynik. Chociaż zabawa z testami z neta jest:)

Gość Nieodpowiedzialny
Z reszta, sprawdźcie zadania z myślenia lateralnego. Nie jest to test iq ale bardziej pokazuje jaki ludzki rozum jest glupi.