Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest mozliwosc, ze jestem w ciazy?

Polecane posty

Gość gość

Witam, pisalam tu juz jakis czas temu.. zaczne moze od tego, ze mam strasznie nieregularne cykle - czasami zdarzalo sie, ze dostawalam okres 4 miesiace pod rzad rowniutko po 4 tygodniach, innym razem spoznial sie tydzien, innym razem dwa, innym przychodzil za wczesnie. Tak czy siak, ostatni raz miesiaczke mialam 22 kwietnia. Mniej wiecej powinnam dostac kolejny raz kolo 20 maja. W nocy z 25 na 26 maja stracilam dziewictwo - nie doszlo jednak do wytrysku, on we mnie wszedl, ja powiedzialam, ze nie chce. Wyszedl. Na tym koniec. Od tej pory minely jednak dwa tygodnie a okresu jak nie bylo tak nie ma. Miewam bole podbrzusza, wahania nastrojow. Wiem, ze opoznienie moze byc spowodowane stresem, ale czy mozliwe, ze... ze doszlo do zaplodnienia? Strasznie sie obawiam i stresuje, jestem na siebie zla i cholernie zaluje tej decyzji.

Gość agata d
mialam to samo co ty przy pierwszym razie, ale powiem ci ze to nei potrzebny stres glowa do gory, nie jestes w ciazy a okres spoznia sie przez stres. ja mam gorsza sytuacje bo final byl we mnie a okres mam miec dopiero 28... za tydzien moge zrobic test...

nie jestes! Ja miałam podobnie jak Agata przy pierwszym razie a mam podobna sytuacje teraz:d Nie denerwuj sie bo po pierwszym razie tak sie dzieje i masz w calyyy swiat dopiero potem ci sie to unormuje ;)) jeśli sie nie spuscil to NIE MA mozliwosci zajscia w ciaze!

Właśnie weszłam do twojej macicy autorko i tak, jest! Widzę zapłodnione jajeczko :D. Gratuluję, będziesz mamą. Dzięki bogu, że jest kafeteria. Tak to byś nigdy nie dowiedziała się czy jesteś w ciąży czy nie.

Gość gość
Wlasnie chcialam napisac, ze juz po wszystkim, wlasnie dostalam okresu, ciesze sie niesamowicie, kamien spadl z serca, nawet bol podbrzusza nie przeszkadza:) @agata d, ach, no tak... najgorsze jest to oczekiwanie kiedy nie wiesz, a i na test za wczesnie. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie w porzadku i po Twojej mysli:) @histerczkaa, czytalam, ze faceci posiadaja wydzieline, ktora ma zwiekszyc poslizg, w ktorej wlasnie zawarte sa plemniki. Ponoc nie sa zdolne do zaplodnienia, no, ale nigdy nie wiadomo... @TheNawojka, ironie mozesz zachowac dla siebie:) Pytanie bylo skierowane do osob, ktore moze mialy podobna sytuacje lub orientuja sie w temacie; wiadomo, ze myslalam o zrobieniu testu ciazowego, nie polegalabym na internetowych poradach, wolalam jednak poczekac 2-3 tygodnie anizeli isc od razu do apteki, bo wiem, ze wtedy moze byc niewiarygodny. Pozdrawiam:)

Heh, widać jak mało wiesz o współżyciu i antykoncepcji. Test ciążowy robi się w dniu spodziewanej miesiączki, a jeśli wynik okaże się negatywny to po 2-3 dniach od "planowej" miesiączki powtarza się test dla wiarygodności (jeśli okres się nadal nie pojawia). Nie wiem co ma ci niby dać podobny przykład opisany na kafeterii. Może u nich było tak i siak, ale wcale to nie potwierdza, że u ciebie będzie tak samo! Jest mnóstwo czynników, które ułatwiają/utrudniają zajście w ciąże. Naiwne podejście... Na przyszłość radzę używać prezerwatyw. Pewność, że nie zajdzie się w ciąże no i niczego przykrego nie złapie. Pozdrawiam