Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EnnA85

Co po licencjacie z filzofii?

Polecane posty

Gość EnnA85

Hej! Rok temu zrobiłam licencjat z filozofii, obecnie pracuje w biurze, Niedwno założyłam też własna działalnosć i jej sie poswięcić - jestem wiec stabilna finansowo i mam sporo czasu dla siebie dlatego chciałabym rozwijać się dalej. Interesuje sie Astronomią i fizyką, jednak czy po licencjacie z filozofii mozna robic studia II stopnia z tych kierunkach? Wybrał ktos z Was na studia II stopnia zupełnie inny kierunek?

Gość regta5e
ojej! z filozofii na fizykę? zdajesz sobie sprawę, że kiedy ty zaczytywałaś się w publikacjach filozoficznych, to studenci fizyki przez 3 lata z**********i po nocach nad zadaniami i projektami, a w dzień chodzili jak nieżywi?

Gość gość
Nie wiem czy mozna. Nie mozna studiowac na tak roznych kierunkach na studiach 1 i 2 stopnia. Chyba jakiś procent programu musi sie pokyrwac, czyli kierunek z mgr musi byc czesciowo powiazany z licencjatem. A nawet jesli by mozna bylo to poradzisz sobie? zdjaesz sobie sprawe czego sie uczy na fizyce magisterskiej? Obawiam sie ze bez podstaw, ktorych sie naucza na licencjacie nie poradzisz sobie. Pamietaj - im dalej w las tym wiecej drzew i studia 2 stopnia sa uzupelnieniem i rozwinieciem licencjatu. Trzeba miec juz duza wiedze z danej dziedziny aby sie utrzymac, zwlaszcza jesli mowimy o takich kierunkach jak fizyka z astronomia. Sama koncze teraz licencjat z administracji i wybieram sie na mgr na finanse i rachunkowosc i boje sie czy sobie poradze, chociaz adm studiuje na uczelni ekonomicznej i mialam stycznosc z ekonomia, finansami i ksiegowoscia. A mimo to obawy sa.

Gość Makaaoo1987
Ja po filozofii poszedłem n studia II stopnia na fizykę (przydała sie wiedza z fizyki filozofii) no ale różnice programowe trzeba było nadrobić...

Gość gość
Dołączam sie do pytania, też chciałbym ugryź czegoś innego teraz :)

Gość mstredrak
<

Gość kkkokodzambo
<

Gość studentka*99999
<

Gość studentka*99999
<

Gość Koliberek9999
Dolączam sie do pytania bo też nie do końca ogrniam ten system boloński.