Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bonbon87

ślub cywilny w polsce z obcokrajowcema pobyt w polsce i europie

Polecane posty

Gość bonbon87

Witam mam kilka pytan odnosnie slubu w polsce z obcokrajowcem. od 2 lat jestem w zwiazku z tunezyjczykiem chcemy wziac slub cywilny w polsce. chce wiedziec jakie dokumenty musimy przygotowac i czy po slubie bedzie mogl zostac w polsce, ewentualnie po jakim czasie bedziemy mogli zamieszkac ? i gdzie z tym wszystkim sie udac? prosze o pomoc jesli ktos byl w taiej sytuacji bylabym wdzieczna za udzelenie informacji pozdrawiam

Gość gość
po zbiór dokumentów to on musi udać się do swojej ambasady,a tak w ogóle to będzie cieżko,w uzyskaniu przez niego prawa pobytu nie mówiąc już o obywatelstwie,gdybyś wzieła z nim slub kościelny byłoby łatwiej,on pewnie jest muzułmaninem a takie związki są w polsce bardzo sprawdzane,wiele było przypadków ślubów dla obywatelstwa,mężczyźni oszukiwali europejskie kobiety a u siebie w kraju mieli żony muzułmańskie

Gość bonbon87
co mi da slub koscielny z nim ? dlaczego byłoby latwiej ?

Gość resura
tunezyjczyk? buhaha powodzenia, do tego pewnie muzulmanin, glupota Polek jest niesamowita

Gość bonbon87
jesli nie masz nic do powiedzenia w tym temacie to sie nie wypowiadaj z gory dzieki

Gość resura
przeciez wypowiedzialam sie w temacie, a to ze ci sie nie podoba nie moja sprawa,

Gość bonbon87
wiesz cos na temat slubu jak to wyglada i w ogole? czy wiesz tylko o tym ze polski sa glupie bo sa z facetami z innych krajow

Gość resura
serio jakbys byla inteligentna tobys poszla do urzedu stanu cywilnego i sie dowiedziala tam na miejscu, mozna tez zadzwonic, a na temat slubu z tunezyjczkiem to wiem tyle ode mnie ze studiow dziewczyna tez sie zakochala w takim sniadym habibi i teraz placi na niego i jego rodzinke bo skur po slubie pare miesiecy sie zawinal do innego kraju i narobil tam dlugow, nasciagal rodzine swoja a moja znajoma jako malzonka jest wspolodpowiedzialan za jego dlugi

Gość bonbon87
z checia poszlabym do urzedu ale tak sie sklada ze w polsce mnie nie ma dlatego pytam bo chce wiedziec na czym stoje i jak wroce zalatwic wszystko szybko

Gość pierdzistaszek
to zadzwon do urzedu, przeciez telefon na pewno masz, na kafeterii to ci ludzie na serio udziela rad hahaha a co to tunezyjczykow....szkoda zycia dziewczyno

Gość gość
najpierw musicie oboje udać się do urzędu stanu cywilnego tam gdzie będziecie brali ślub,to prawda co ktoś pisał o kościelnym ,urzędnicy patrzą innaczej na takich co biorą ślub kościelny bo w wielu przypadkach są śluby są fałszywe tylko dla obywatelstwa,jeżeli nie będziecie mieszkać w polsce to twój mąż nie będzie miał prawa dpo ubiegania się o pobyt stały albo obywatelstwo polskie

Gość Jabby
Mogę się wypowiedzieć na podstawie dokumentów które musi przygotować obywatel Niemiec. Oprócz oczywiście dowodu, musiał mieć zupełny odpis aktu urodzenia, zaświadczenie meldunkowe i zaświadczenie że nie ma przeciwskazań do zawarcia przez niego ślubu. Wszystko w oryginale i tłumaczone przez tłumacza przysięgłego na polski (to w biurze tłumaczeń). Żeby wydali mu to ostatnie, chcieli wglądu w moje dokumenty, ale może to tylko w Niemczech. Niektóre kraje nie wydają tego zaświadczenia, nie jestem pewna co się robi w takich sytuacjach, ale powie Ci to urzędnik USC.