Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Byebye baby

9 tydzień ciąży i nie chce mi się nic,a szczególnie pracować.

Polecane posty

Gość Byebye baby

Jak w temacie mam dość mojej durnej pracy ,chce siedzieć w domu, co zrobić ?

Gość gość
Ja od 8 tygodnia do 15 rzygałam na non stopie, byłam wypruta z energii i sił, a i tak chodziłam do pracy, ale ja już mam taki charakter. Obecnie jestem w 20 tygodniu i tym bardziej chodzę do robot, ale niebawem idę na zwolnienie z racji remontu w domu i chciałabym pomóc.

Gość Byebye baby
Niezle ,chciałabym mieć taki charakter ,ale nie mam chyba jestem zwyczajnie leniwa.

Gość gość
Oj kochana, ja też jestem w swoim rodzaju leniem, bo czasami potrafię przez cały weekend przeleżeć i nawet palcem nie ruszę, ale skoro zapierniczam przez cały tydzień, to od czasu do czasu mam prawo i koniec, a niech chłop przy mnie trochę poskacze i porobi. Jednak tak na co dzień raczej nie potrafię usiedzieć w miejscu. Trochę mnie przeraża to zwolnienie, ale w domu trzeba ogarnąć, zresztą czekają nas większe wydatki i trzeba pojeździć po sklepach, rozejrzeć się, a do tego sam weekend nie zawsze wystarczy, dlatego muszę iść na l4, ale to dopiero będę intensywnie myśleć za miesiąc.

Gość Byebye baby
No właśnie iść na l4 czy nie iść?

Gość tez się czasami zastanawiam
chociaż pracy nie mam dość. Za tydzień zaczynam 9 miesiąc

Gość Byebye baby
Na takim etapie nic bym juz nie robiła :)

Gość tez się czasami zastanawiam
No to za kilka miesięcy doznasz szoku... dziecko to "bycie na nogach" przez cały długi dzień, masa obowiązków, których nie można odłożyć na później i bezsenne noce. Z takim niedojrzałym podejściem ciężko Ci będzie w życiu.

Gość Byebye baby
Nie mam problemu z opiekowaniem sie dzieckiem ,przynajmniej będę miała powód aby nie pracować. To właśnie praca mnie wykancza.

Gość gość
przede wszystkim to zwolnij się z pracy, żeby ktoś z miliona bezrobotnych mógł skorzystać...

Gość Byebye baby
I po co ta gorycz?

Gość gość
a gdzie pracujesz??

Gość pppppppp
Idź na bezrobocie i nie blokuj etatów. Wielu ludzi teraz szuka pracy i ktoś będzie szczęśliwy, gdy dostanie twoją posadę.

Gość ehhhhhhhhhhh
a dlaczego nie idziesz na L4 Dla mnie ciąża była 10000 razy gorsza niż opieka nad dzieckiem .

Gość Byebye baby
Nie jestem pewna czy tego chce ,dlatego. Z drugiej strony nie chce zeswirowac od nadmiaru wolnego ...

Gość małooolata
Zapewne mieszkasz katem u rodziców/teściów. bo ni wyobrażam sobie, że masz męża i prowadzisz dom...

Gość małooolata
Zapewne mieszkasz katem u rodziców/teściów. bo ni wyobrażam sobie, że masz męża i prowadzisz dom...

Gość Byebye baby
Dziwne, dlaczego tak uważasz? Nie mogłabym mieszkać z rodzicami czy treściami. Mamy własny dom i mam męża ,nie rozumiem o co ci chodzi?

Gość Byebye baby
Mieszkam w Anglii ,pracuje w biurze ,przekładam papiery z jednego biurka na drugie... Nie taka znowu kariera :(

Gość Yapa*
Nie pracuj!!! jeszcze się w życiu narobisz..:P

Gość gość
Wy głupie c**y wiecie do czego służy L4? A żeby was i wasze dzieciaczki szlag trafił, żeby faktycznie L4 było wskazane...

Gość gość
Autorko, życzę ci, żeby urodzone dziecko a również i partner kopnęli cię w d**ę i żebyś na bruku wylądowała jedząc ze śmietnika resztki, skoro jestem takim starym śmierdzącym leniem.

Gość Byebye baby
Auć boli ;)

Gość gość
ja jestem na zwolnieniu od 4 miesiąca ciąży (teraz jestem w 6) ze względu na problemy z kręgosłupem, które raczej nie przejdą aż do porodu. nudzi mi się niemiłosiernie. gdybym tylko mogła, z chęcią wróciłabym do pracy.

Gość RoY Orbison
praca w ciazy powinna byc zakazana

Gość asiulka7775
witam, jestem w 8tyg, czesto mnie lapie spanie totalne przed godz 18, ale to moze tez od zmieczenia(mam dwojke dzieci :) )

Gość gość
to skoro pracujesz w Anglii to chyba wiesz ,ze chorobowego dostaniesz grosze.A macierzynski wyplacaja z tego chorobowego.Licza sie zarobki w ciazy a nie to co masz w kontrakcie.Wiec jesli chorobowego dostaniesz polowe ,to na maciezynskim jeszcze polowe z tej polowy.