Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Życie w Nowegii

Polecane posty

Gość gość

Witam, za tydzień w końcu wyjeżdżam do męża do Norwegii, do Tromso. Jestem szczęśliwa, że w końcu będziemy razem. Ogólnie to nasz kraj mnie dobija, skończyłam studia, więc nic i nikt mnie tu nie trzyma.Czy jest tu ktoś kto mieszka w Norwegii? Jak sie tam żyje? Czy Norwegowie są przyjaźni? Co zrobilibyście na moim miejscu?? Z góry dzięki za odpowiedzi. A może jest ktoś tu Tromso???

Gość i mówił
współczuję ci serdecznie tam jest zimno bardzo często słońca próżno szukać

Gość gość
Pogoda jest porównywalna do naszej. owszem podobno temperatury sa niźsze, ale nie ma tak źle.

Gość gość
upp :) Nie ma nikogo z Norwegi?

Gość poznan to beznadziejne miasto
a znasz chociaz tego męża

Gość gość
Rozbawiłeś mnie tym pytaniem...

Gość ja mieszkam w Norwegii
dlugo twoj maz tam juz jest, zna jezyk, ma prace? Bo to czy bedzie wam dobrze zalezy wlasnie od wielu czynnikow. Przede wszystkim radze ci sie zaczac uczyc jezyka. Zyje sie tu dobrze jezeli sie pracuje, norwedzy sa sympatyczni i pomocni, ale nie na dluzsza mete. Jesli chcesz sie wtopic w towarzystwo to z samym angielskim szans nie ma.

Gość gość
Jakiś czas mój mąż już tam jest, ma pracę. Ja też na 99 % wiem, że tez ją będe miała. na kurs zamierzam wybrać sie jak tylko przyjade, bo wiem , że jednak język to podstawa. A narazie zostaje mi tylko j. angielski. Jestem dobrej myśli. Bardzo bym chciała żeby sie nam tam ułożyło.

Gość ja mieszkam w Norwegii
skoro bedziesz miala prace, maz pracuje to nie bedzie wam sie zylo zle. Najwiekszy koszt to wynajem, ale jak dwoje pracuje to da sie zyc na naprawde dobrym poziomie. Powodzenia.