Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

KUPIL KTOS DOM W ANGLII NA WLASNOSC ?

Polecane posty

Gość gość

jak w temacie, ile was kosztowalo kupno domu ? interesuje mnie kupno badz postawienie domu z bala czy w anglii byloby to mozliwe ? ktos moze cos wie o tym ?

Gość donnahanna
bardzo polecam temat na forum " moja wyspa" powstał kilka lat temu, ale ludzie cały czas się wymieniają wiadomościami na temat kupna domu, to skarbnica wiedzy trzeba się przekopać przez kilkaset stron,ale warto ja też czytałam i dodawałam strony które mnie interesowały do ulubionych http://www.mojawyspa.co.uk/forum/36/5793/Ja-mam-to-juz-za-soba-kupilem-dom,0

Gość gość
bardzo polecam temat na forum " moja wyspa" powstał kilka lat temu, ale ludzie cały czas się wymieniają wiadomościami na temat kupna domu, to skarbnica wiedzy trzeba się przekopać przez kilkaset stron,ale warto ja też czytałam i dodawałam strony które mnie interesowały do ulubionych http://www.mojawyspa.co.uk/forum/36/5793/Ja-mam-to-juz-za-soba-kupilem-dom,0

Gość gość
dziekuje za informacje :)

Gość gość
A mozna kupic nie na wlasnosc ...?

Gość donnahanna
można kupić część własności , na tak zwany shared ownership , wykupujesz od 25 do 75 % i tak twoje jest powiedzmy 50% domu a za resztę płacisz czynsz spółdzielni ((housing association)

Gość gość
A jaki masz budzet?? czasami lepiej kupic, bo dzialki sa drogie no i mozesz nie dostac pozwolenia na dom z bali jesli wokolo sa domy z cegly lub kamieni to taki dom nie bedzie sie komponowal z reszta. Ogolnie kupno domu jest proste, nawet nie trzeba wychodzic z domu....

Gość gość
Moi rodzice kupili dwa domy. Tzn oboje kupili jeden, i jeden tez kupil moj Tata po rozwodzie. Ja mam 19 lat i w tej chwili szykuje sie do kupna wlasnego semi-detached house. :) W tej chwili rzad ma fajny deal dla ludzi kupujacych po raz pierwszy- smiesznie niski depozyt i smiesznie nisko oprocentowana hipoteka. Jesli wszystko pojdzie zgodnie z planem, do konca miesiaca zostane szczesliwa posiadaczka domku....i paskudnego kredytu na 20 lat. :D

a dlaczego właśnie z bali chcesz dom postawić? pytam z ciekawości, bo jeśli chcesz to zrobić w UK, to jest sporo rzeczy do przemyślenia

Gość gość
hmmm dom z bala wydaje mi sie bardziej oszczedny, tzn nie trzeba tyle ogrzewac co cegle.. po prostu sa naturalne, a ja w ogole kocham drewno i cenie ekologie..

Gość gość
wiekszosc domow w anglii to splesniale starocie.. pamietam moj pierwszy dom tu jak przyjechalam - sufit w kuchni nam sie zawalil, nad kuchnia byla lazienka i byl zle odplyw zrobiony.. masakra!

jeśli to ma być dom dla Ciebie na całe życie to ok, natomiast w UK z nietypowymi konstrukcjami jet duużo problemów. Po pierwsze działka - znaleźć coś odpowiedniego nie jest łatwo i nie jest tanio - rynek ludzi, którzy się sami budują rośnie, ale nadal developerzy mają spora przewagę. Ciężko z kredytem na taki dom właśnie ze względu na nietypową konstrukcję. Jesli będziesz chciała się przeprowadzić to raczej już tylko wynajem zostanie, bo jesli nie znajdziesz jakiegoś fana bali z gotówka to nie sprzedasz. Ubezpieczenie... nie kazda firma to ubezpieczy - też słyszałam, że są korowody. Na pewno da się to wybudować, bo widziałam ze dwa takie domku tutaj, ale to jest inwestycja dla bogatszych i cierpliwych.

Gość gość
teraz chyba domy tanieją , może warto poczekać