Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniazwrocławia

czy są tu dziewczyny z łuszczycą?

Polecane posty

Gość moniazwrocławia

Szukam osób chorych tak jak ja na łuszczycę. Ponad 1,5 roku temu zdiagnozowano u mnie chorobę, może nie jest bardzo nasilona(mam niewielkie plamy na łokciach i kolanach) ale wydaje mi się że nasila się coraz bardziej, a do tego jest dosyć uciążliwa i bardzo nieładnie wygląda. Ciężko jest mi się pozbyć objawów,do tej pory leczyłam się głównie domowymi sposobami i jakimiś maściami zakupionymi w aptece. Kuracje dawały marne efekty i niestety tylko chwilowe, po pewnym czasie wszystko wracało chyba jeszcze bardziej nasilone. Dermatolog, do którego postanowiłam zwrócić się o pomoc, po pierwszej wizycie, zasugerował mi leczenie sterydami - podobni dobre efekty daje takie leczenie ale z tego co piszę w necie skutki uboczne mogą być bardzo poważne. Sama nie wiem co o tym myśleć, może warto spróbować? Będę wdzięczna za wszelkie rady odnośnie leczenia, ewentualnie jakieś sugestie.

Gość gość
Mój były facet miał tą chorobę więc conieco na ten temat wiem. Raczej nie używaj sterydów chyba że to absolutnie konieczne, skutki uboczne są dosyć poważne, pamiętam, że u Darka wyblakła wysuszona skóra po kuracji sterydami wygląda chyba gorzej niż przed kuracją, no i objawy dosyć szybko wróciły tyle, że nasilone, ale nie wiem czy to reguła czy tylko on tak miał.

Gość comestai?
Jest nas sporo na forum łuszczyce.pl tam znajdziesz wiele informacji nt choroby i sposobów jej leczenia, zajrzyj. Możesz sobie też poczytać na luszczyca-blog.pl to takie swoiste kompendium wiedzy o łuszczycy.

Gość gość
Witam, po co stosować szkodliwe sterydy które jak sama napisałaś totalnie wysuszyły skóre ;/ Ja też miałam problemy z łuszczycą, miałam na nogach miejscowe zaczerwienienia tak strasznie swędziało nie mogłam się powstrzymać :(( zaczęłam szukać jakiegoś kremu i znalazłam na nuvialab produkt który nazywa się Revitol Dermasis jest bardzo delikatny zawiera naturalne składniki po zastosowaniu leku odczuwałam ulgę.

Gość LoraT
Przez lata łuszczyca była moim największym problemem. Bez przesady stwierdzam, że uniemożliwiała mi normalne funkcjonowanie. Od pewnego czasu jest lepiej, chodzę na lwowską 1 w Krakowie - naświetlanie lampą ledtriwings. Zmiany w znacznym stopniu się cofnęły, nie są już tak szpecące.