Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zazycie aktywnej tabletki w trakcie Placebo.. okresu nie ma.. pomocy

Polecane posty

Gość gość

Biore tabletki 24+4 i podczas brania czterech ostatnich wzielam jedna aktywna.. dzis zaczynam nowe opakowanie a okresu nie ma.. czy skutecznosc zostala zachowana i czy brak okresu jest spowodowany zamieszaniem tabletek czy może jestem w ciąży? Pomocy..

Gość gość
Dziewczyny pomozcie..

Gość gość
Podnosze niech ktos odpisze..

Gość gość
Przeczytaj w ulotce czy może tak być ,że nie będzie krwawienia albo zrób test ciążowy i będziesz wiedzieć co dalej. Chociaż myślę,że jak całe opakowanie wzięłaś zgodnie z zaleceniami tzn żadnej nie opuściłaś to ryzyko ciąży jest znikome.

Gość gość
Wiec jak powinnam dalej postapic? Dzisiaj powinnam nowy blister zaczac. Do piatku jestem za granica a na test jest za wczesnie. W czwartek sie kochalam ostatni raz i wtedy przyjelam pierwsza nieaktywna. Na drugi dzien wzielam z rezerwowego blistra aktywna, nastepnie biala i przez oststnie dwa dni biale.. dzisiaj powinnam zaczac nowy blister..

Gość gość
Wydaje mi się ,że powinnaś normalnie brać następny blister. A dlaczego wzięłaś aktywną pigułkę zamiast placebo? Albo odpuść sobie jedno opakowanie zabezpieczaj się prezerwatywą a następne opakowanie zaczniesz przy następnej@. Ja brałabym tabsy normalnie tzn dzisiaj nowe opakowanie.

Gość gość
Co należy zrobić, jeżeli w 26. dniu lub w ciągu kilku kolejnych dni nie wystąpi krwawienie Z dzienniczków prowadzonych przez kobiety uczestniczące w badaniu klinicznym leku Qlaira wynika, że nierzadko po 26. dniu nie występowało krwawienie z odstawienia (stwierdzone w 15% cykli). Jeżeli wszystkie tabletki były przyjmowane prawidłowo, nie występowały wymioty ani silna biegunka i nie przyjmowano żadnych innych leków, prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest niewielkie. Jeżeli oczekiwane krwawienie nie wystąpi kolejno dwa razy lub jeżeli tabletki były przyjmowane nieprawidłowo, może to oznaczać ciążę. Należy niezwłocznie skontaktować się z lekarzem. Nie należy rozpoczynać następnego opakowania dopóki nie uzyska się pewności, że nie jest się w ciąży. To jest skopiowane z ulotki Qlairy myślę,że zażycie jednej aktywnej tabletki zamiast placebo nie powinno mieć żadnego wpływu.

Gość gość
a po co się bierze tabletki "placebo". Nie lepiej dla organizmu brać 21 plus 7 dni przerwy?

Gość gość
Dlaczego wzielam aktywna pomiedzy bialymi.. juz mowie. W trakcie zazycia pierwszej bialej zazylam duzo ilosc blonnika oraz tabletke na bazie octu jablkowego. Nastepnego dnia sie dowiedzialam, ze to wplywa nieco na dzialanie wiec z marszu z rezerwowego blistra wzielam aktywna.. tak zrobilam jak napisalas, rozpoczelam nowy blister. Okresu nie dostalam.. martwie sie, dodam, ze kochalam sie w 24dniu cyklu. Moze brak okresu jest spowodowany namieszaniem.. nie wiem..

Gość gość
Placebo sie bierze po to by zachowac ciaglosc

Gość gość
Placebo sie bierze po to by zachowac ciaglosc

Gość gość
Tabletki placebo są nieaktywne, równie dobrze mogłaś ich wcale nie brać, najważniejsze są te aktywne , je musisz brać regularnie. Jeżeli wszystkie 24 tabletki wzięłaś tak jak powinnaś i nie zapomniałaś którejś , to myślę,że ciąża jest tu raczej nie możliwa. Tabletki hamują owulację i nawet jak nie wzięłabyś tych nieaktywnych to nie zajdziesz w ciążę. Te tabletki 21+7 odstawia się na 7 dni i wtedy też jesteś zabezpieczona. Nie martw się, wszystko będzie ok.

Gość gość
Mowisz tu pewnie o tabletkach Yasminelle. Ja biore Yazy 24+4, sklad ten sam ale sa dla mnie o tyle lepsze, ze zachowuje ciaglosc w ich zazywaniu. 24 tabletki aktywne bralam zgodnie z zaleceniami ale co jesli w trakcie bialych placebo organizm dostal dawke aktywnej? Czy dwie dalsze placebo nie potraktowal jako ominiecie? Nie wiem czy sie okresu jeszcze moge sodziewac i czy nie ma go dlatego bo namieszalam.. dzisiaj rozpoczelam nowy blister..

Gość gość
wiesz co sama nie wiem , co o tym myśleć. Nie masz jakiegoś zaufanego gina ,żeby zadzwonić i się dowiedzieć? Może któraś Twoja koleżanka ma jakiegoś fajnego lekarza który, wypowiedział by się na ten temat.

Gość gość
Jestem za granica do piatku i nie mam jak sie dowiedziec.. fajnie by bylo, gdyby ktos sie znalazl a tak odchodze od zmyslow..

Gość gość
Nie mam sil juz do tego wszystkiego..

Gość gość
Albo po prostu zabezpieczajcie się dodatkowo prezerwatywą , a jak będziesz w Polsce pójdziesz do lekarza .

Gość gość
Ale co myslisz, jakie jest ryzyko zajscia? Dlaczego okres sie nie pojawil.. czy to spowodowane tym zamieszaniem.. ide z psem na krotki spacer i wejde na kafe..

Gość gość
Szukam w sobie pozytywnego myslenia i nie wiem czy takie jest dobre: ostatecznie nie ominelam zadnej tabletki a rozowa wzielam jakby dodatkowo..

Gość gość
Wydaje mi się ,że wzięcie tej tabletki nie powinno jakoś specjalnie rozregulować Ci organizmu , ale jak czujesz się niepewnie to lepiej dla samego komfortu i radości ze współżycia zabezpieczajcie się dopóki nie dowiesz się na pewno jakie skutki przyniosła ta nieszczęsna tabletka. Przezorny zawsze ubezpieczony!!

Gość gość
Jakos rozregulowalo, jesli dzisiaj wzielam pierwsza tabletke z nowego blistra a okresu nie ma.. moze jeszcze bedzie? Nie wiem czy organizm tej pierwszej placebo nie odebral jako pominiecie, jesli na drugi dzien wzielam aktywna.. a zabezpieczac dodatkowo bede na pewno..

Gość gość
Moim zdaniem nie mogłaś zajść w ciążę podczas ostatniego seksu, ale dla pewności,że ta wzięta niepotrzebnie pigułka nie wpłynęła na rozregulowanie Ci cyklu zabezpiecz się dopóki nie będziesz pewna,że wszystko jest ok. Wiem też ,że przy tabletkach 24+4 może wystąpić brak krwawienia albo minimalna miesiączka powiedział mi to lekarz kiedy uskarżałam się na dość obfite miesiączki, choć w końcu sama się na nie nie zdecydowałam. Pozdrawiam!! Idę umyć moje pociechy potem jeszcze tu zajrzę. a zaglądałaś tu http://portal.abczdrowie.pl/ tam też jest forum odpowiadają też lekarze może prędzej się czegoś dowiesz .

Gość gość
Yazy biore juz ponad dwa lata. Akurat u mnie bylo tak, ze okres zawsze mialam. Cholera... pozdrawiam i dzieki, tez tu bede zagladac!

Gość gość
Na tamtej stronie mialam problem z rejestracja poprzez tableta. Strona nie wyswietlala sie tak jak powinna a juz zmeczona tym wszystkim jestem..

Gość gość
Wrzuciłam Twój wpis na inne forum, może ktoś coś podpowie.

Gość gość
Dziekuje bardzo za bezinteresowna pomoc...to bardzo mile... ja napisalam porade do lekarza, do 24h otrzymam odpowiedz to dam znac

Gość gość
Na tamtym forum cisz ,żadnych odpowiedzi. Będzie dobrze nie masz się co martwić.

Gość gość
A ja czekam na odpowiedz eksperta, odpowiedz ma przyjsc do 24h czyli do dzisiaj 20tej a wiec zobaczymy. Brak okresu wyprowadza mnie z rownowagi no ale zobaczymy co odpisze. Staram sie trzymac fason :)

Gość gość
"nie sądze abys była w ciąży i aby spadła skuteczność. Brak krwawienia mogło wywołać te zamieszanie " To jest wypowiedź z tamtego drugiego forum .

Gość gość
Na prawde bardzo dziekuje, to bardzo mile, ze ktos zupelnie obcy chce pomoc i na prawde pomaga. Przez te wszystkie wypowiedzi jakos lzej mi na sercu. Bardzo bym chciala w przyszlosci miec potomstwo, jednak teraz to nie ten czas..