Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co to może być? Pomocy

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam 27 lat i od około miesiąca taki "mały kłopot" ktory wpływa negatywnie na cały moje zycie. Mianowicie ciagle zmęczenie, nawet rano po całej przespanej nocy jestem zmęczona i ledwo mogę sie podnieść z łóżka. Kiedy tylko wstane odrazu zaczyna boleć mnie głowa i tak boli przez cały dzien. Nic mi sie nie chce, wiem ze musze cos zrobic ale nie mogę sie do tego zmusić i czesto odkładam rożne sprawy na potem. Nawet z corka na spacer zeby iść to sie musze dosłownie zmusić. Czesto zapominam rożne rzeczy, nie mogę sie skoncentrować. Brak ciągłej energii w połączeniu z bolami głowy i problemami z koncentracja naprawdę złe wpływają na moje zycie. Wiem ze cos sie ze mną dzieje bo wcześniej zawsze byłam pelna energii, bóle głowy sporadyczne. Co to moze być? Bo wykańcza mnie to od środka :(((

Gość gość
Na dodatek właśnie się zesrałam :o

Gość rrrrfffffffffffffffffffffhhhhh
Czy badalas tarczyce?badanie hormonalne tarczycy i USG?Napisz bo to ważne i ile masz lat?

Gość gość
możliwe że masz anemie. zrób badania.

Czekam na Twoja odpowiedz autorko.

Gość gość
Nie robiłam jeszcze żadnych badań. Mam 27 lat. I nigdy jako takich większych problemów ze zdrowiem.

Wiec koniecznie wykonaj badania hormonalne tarczycy i USG. Hormonalne czyli :TSH, FT3, FT4, P/anty TPO i P/anty TG. Takie objawy bardzo często wystepuja w chorobach tarczycy. Ja mam lat 31, miałam podobne objawy do Twoich, a zanim nastapily bylam wesola, energiczna kobieta, tez podobnie jak Ty martwiłam się, lekarz zalecil mi te badania i miał racje, okazało się ze to wszystko przez chora tarczyce.Mozesz również przy okazji zbadac zelazo. Oczywiście to może być inny powod, ale objawy o których piszesz mogą być związane z chora tarczyca.Koniecznie zrob badania o których napisałam wyżej.

Gość gość
Dzięki wielkie. Jutro idę sie umówić na wizytę :))) mam nadzieje ze sie wyjaśni.

Gość gość
Dodam jeszcze ze dużo przytylam ok 7-8 kg. W dwa miesiące. Jem jak dawniej raczej to sie nie zmieniło. Rzucilam tylko palenie ok 5 miesięcy temu i myślałam ze to dlatego przytylam ale teraz myśle jednak ze to nie przez rzucenie fajek.

Gość gość
nie wykluczona niedoczynność tarczycy na 99% A jak podasz dzień i miesiąc to powiem jeszcze coś istotnego czego ze świecą nie najdziesz

Gość gość
borelioza

Gość gość
Na pewno przytyłaś przez rzucenie fajek, jesteś ociężała i nic ci się nie chce.Ja miałam to samo , rzuciłam palenie i przytyłam ponad 12 kg.Jakaś masakra.Ale do palenia już nie wrócę, nie mam kasy na fajki są coraz droższe. Koniecznie ogranicz jedzenie bo od tego tyjesz choć pozornie wydaje ci się , że jesz tyle samo .Może zwolniłaś przemianę materii w swoim organizmie.Ja nie doszukiwałabym się choroby ale wprowadziłabym dietę , dużo ruchu a po kilku tygodniach powinnaś zauważyć poprawę stanu zdrowia.Nie leż na kanapie i nie mów , że nie ci się nie chce bo jesteś zmęczona i ciężka -wyjdź z dzieckiem za spacer , pobiegaj lub pograj w piłkę oto lek na twoje dolegliwości.

Gość gość
Czy ja napisałam ze ja leże? Nie leże robię to co musze zrobic tylko zexwczesniej robiłam to bez żadnego osiągania. A poza tym mam prace fizyczna i niezłe musze sie nazapie.......dalac więc sport mam jak ta lala ;)