Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madzia24680

Włosy wypadają mi garściami!!!

Polecane posty

Niedawno zauważyłam, że tracę strasznie dużo włosów. Kiedyś miałam bardzo zdrowe, grube i ładne włosy, a teraz są cienkie i w ogóle się zmieniły. Wypadają mi najbardziej pod czas kąpania. Słyszałam że normalnie dziennie wypada 30 włosów, a mi ponad 100. Co mam zrobić, bo naprawdę jestem przerażona. Czy to może być jakaś choroba, czy może brak witamin. ( Nie odchudzam się, jem normalnie). Pomocy!!!

dosyć dobrze znam ten temat.idz do dermatologa moze masz łojotokowe zapalenie skóry lub jakąs inną chorobę którą widac "golym okiem" jesli nie to zrób morfologię krwi czy czegoś Ci nie brakuje. jesli morfologia bedzie ok to trzeba zbadac hormony a z tym do ginekologa( prolaktyna- testosteron..) Jesli to ok- to endokrynolog moze masz cos z tarczycą. Niedoczynnośc tarczycy osłabia włosy. jesli tarczyca ok topowoli konczą sie opcje. stres tez wykancza włosy.

Gość Mariczka158
Też miałam taki problem - zaczęłam używać drożdży piwowarkich(same witaminy) i po kłopocie ( mniej wypadają) . Ja biorę w tabletkach - kupuje w sklepie zielarskim za 10 zł :D 200 tabletek... tzreba brać 12 na dzień;D