Gość gość Napisano Czerwiec 10, 2013 hey, czy ktoś się orientuje czy pielęgniarka z licencjatem za granicą (m.in UK) może zarabiać adekwatnie do swoich umiejętności , ale nie mając doświadczenia i czy ktoś w ogóle zatrudni niedoświadczoną pielęgniarkę ( bo postanowiłą od razu zacząć pracę za jakieś konkretne pieniądze zamiast wegetować w PL), czy raczej musi się zadowolić minimalną stawką (6 funtów/h) podcierając dziadkom tyłki? podsumowując: czy pielęgniarka z zerowym doświadczeniem ma jakąkolwiek szansę na normalną pracę ( od 10 funtów w górę/h) OD RAZU w uk( gdzieś przeczytałam , że od pielęgniarek z licencjatem wymaga się co najmniej 2-letniego doświadczenia- czy to oznacza, że mam się zadowolić tymi 6 funtami przez te 2 lata? nie da się tego jakoś przyspieszyć? dodam, że zależy mi na CZASIE- z minimalną stawką zbyt dużo się nie zaoszczędzi, a nie oszukujmy się- większość z nas wyjeżdża w celach zarobkowych, a nie chciałabym siedzieć w anglii aż się zrobię stara łysa i na końcu umrę, planuje tu spędzić jakieś 3 lata ) generalnie jestem otwarta na wszystkie rodzaje pracy, ale wydaje mi się , że pielęgniarka zarabia trochę więcej, niż ktoś kto np. zamiata ulice , tak więc jeśli ktoś jest rozeznany w temacie to prosiłabym o jakąś wskazówkę, co teraz najlepiej zrobić w takiej sytuacji, dzięx za wszystkie odpowiedzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach