Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewelina itp

W maju przepracowałam 207h, brak wypłaty, straszenie policją itp Pomocy

Polecane posty

Gość Ewelina itp

Witam pracowałam od 6 maja do 31 maja. W kwietniu na szkoleniu byłam kilka dni to tego nie liczę. W pracy nie dało się wytrzymać: -pretensje o nic, wszystko moja wina, przeklinanie, wyzywanie, chamskie odzywki, i eski typu będziesz robiła loda, na 4 piętro na kanape itp wytrzymała miesiąc czasu. Teraz nie chce mi wypłacić kasy za przerobione 207godzin. umowa zlecenie co umowy żadnej nie podpisywałam bo było odwlekanie, a teraz mnie straszy policją o nękaniu.

Gość Ewelina itp
błagam o pomoc:(((

Gość cOOle at (home)
mozesz wskoczyc na mego kootasa :classic_cool:

Gość Idz na policje
Nie ma co sie pierrdolic z takimi bandytami🖐️

Gość gość
obawiam się, że nic nie wskórasz niestety

Gość gość
Dałaś się zrobić w bambucho! Kto to słyszał pracować bez umowy! Możesz to zgłosić na policje,ale nie wiem czy coś wskórasz, no chyba że masz świadków że pracowałaś na czarno tzw gębę.

Gość gość
jak masz swiadka lub te smsy to na policje, bez adwokata sie nie obejdzie. sprawa do PIPu zgłosic sie tym tez zainteresuja.

Gość gigi gigi
masz te sms-y? to dobry dowód w sądzie!

Gość gość
Jakby policja i PIP się takimi pierdolami zajmowali to by musieli tyrać 23 godz na dobę i ganiać fraglesow, a goovno to kogo obchodzi, jak harowalas bez umowy to dałaś się wyruchac i twoja strata,bez umowy się nie pracuje debilko

Gość gość
Moze idź do nich na rozmowę z dyktafonem, moze powiedzą coś co potem wykorzystasz

Idz do Panstwowej Inspekcji Pracy. ;) Oni Ci tam doradza co mozesz zrobic. Sciaganie nieuczciwych s*******i, ktorzy nazywaja siebie "pracodawcami" :O to wszakże ich sposób na życie i pasja :D :D Tez kiedys nie chciano wyplacic kasy za prace. Czekałam jeden miesiac, potem drugi..:O Wkurzyłam sie w koncu i napisalam imienny donos na stronie "rzetelna firma" (pracodawca ponoć nalezal do tego czegos). :O Oni zglosili go do krajowego rejestru dluznikow, :D a wtedy to migusiem mi pieniadze przelal. :D Nie byly to jakies zawrotne kwoty (byl mi winny 120 zl :D), ale mi sie nalezały te pieniadze. Nie zamierzalam sie cackac jak inne dziewczyny, ktore miesiacami czekaly az jasnie pan podesle jakies zlotowki. :O

Gość anty-gona
ludzie wyluzujcie..o prace ciezko, wiec myslala, ze dostanie po "sprawdzeniu sie"...przeciez nie powie przyszlemu pracodawcy, ze nie zaczeni pracy zanim nie dostanie umowy...autorko, idz na policje do urzedu pracy i powiedz szanownemu szefowi, ze wyjawisz tajemnice firmy, jesli owe posiada;)

Gość Autorka......
Witam:) Wydaję mi się że mogę dużo zrobić na jego nie korzyści. Udowodnić że tam pracowałam i tyle godzin bez problemu udowodnie kamery z galerii smsy bilin o umowę dopytywałam się 2 razy w tygodniu słyszałam tylko jutro za kilka dni:/

Gość Autorka......
Witam:) Wydaję mi się że mogę dużo zrobić na jego nie korzyści. Udowodnić że tam pracowałam i tyle godzin bez problemu udowodnie kamery z galerii smsy bilin o umowę dopytywałam się 2 razy w tygodniu słyszałam tylko jutro za kilka dni:/

Gość gość
alooo