Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

5 latka.gorączka rośnie po podaniu paracetamolu czy mogę jej podać drugi raz

Polecane posty

Gość gość

Córka o 21 miała temp 38.6 podałam paracetamol w tej chwili urosła do 39.8 czy mogę jej już podać paracetamol ew. Mam jeszcze nurofen.oprócz tych leków dałam jej wit c i sambucol .

Gość gość
Chyba mozna podac po 3 albo 4 godzinach jak sie nie myle. Nie wiem czy powinnas mieszac leki w tak krotkim odstepie czasu. Jak temp bedzie rosla to na pogotowie

Gość gość
Mój lekarz mówi, że można podawać ale na zmianę (paracetamol nie działa- to coś ibuprofenem czyli np. nurofen), a dzieciaki (przynamniej moje) lepiej reagują na czopki. Polecam też zimne okłady na czoło, nadgarstki i łydki-udało misie się tak kiedyś 1 stopień w krótkim czasie. powodzenia.

Gość gość
podaj nurofen, działa dużo lepiej niz paracetamol (zdanie mojego lekarza - z którym się w 100 % zgadzam)

Gość gość
Chłodna kąpiel, jak tabletki nie pomagały to moim maluchom taką robiłam. Do wanny/brodzika nalałam ciepłą wodę i stopniowo dolewalam zimnej. Lekarka mi to zaleciła.

paracetamol i nurofen - owszem na zmianę, ale co 4h, dziecko chłodź póki co, jak nie pomoże to pogotowie

Gość gość
Moj lekarz kazal mi przy tak wysokiej goraczce podawac paracetamol z nurofenem RAZEM jednoczesnie w tym samym czasie. Sprobuj, tak wysoka goraczke musisz zbic.

Gość gość
Koniecznie wezwij lekarza, jesli nie spada i tak wysoko rosnie to raczej cos powaznego!

Gość gość
Podaj nurofen i paracetamol razem i jak nie bedzie dalej spadac to dopiero pozniej pogotowie, lekarz itd, ludzie w koncu te leki sa po to aby LECZYC a nie po to by po jednorazowej dawce panikowac i jechac z dzieckiem w srodku nocy na pogotowie. Moje dzieci tez wysoko goraczkuja i metoda mojego lekarza o laczeniu lekow zawsze sie sprawdza.

Gość lady bronka
jeśli paracetamol nie działa należy podać coś z ibuprofenem, ja podaje córce akurat milifen. wiem , że paracetamol z ibuprofenem podaje się na przemian co 3-4 godzimy, raczej nie razem. ale najlepiej poradzić się pediatry.

Gość ej no co wyyyy
Jak temp rośnie to już teraz podaj ibum albo nurofen . Jak nie obniży temp to wtedy na pogotowie .

Gość maryla-1975
Paracetamol u dzieci słąbo obniża gorączkę, trzeba podawać ibuprofen, na przykład milifen, a jak gorączka wysoka to jechać na dyżur pediatryczny,niech osłuchają przynajmniej.

Gość gość
Kazdy przeciwgor.syrop podaje sie min.po 6 godz. Faktycznie lepszy jest np.nurofen. Ja stosuje raz syrop raz czopek ale jak podam syrop to gdzies dopiero po 4 godz.czopek.. No i oczywiscie okłady i duzo picia!!!