Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maminkaaaaa

Termometr = kupa

Polecane posty

Gość maminkaaaaa

Witam, jestem mamą 5 tygodniowego dziecka i mamy problem w postaci kupki... a mianowicie maluch nie robił mi kupy tydzień. Dziecko karmione jest tylko piersią i nie robiło tydzień kupy więc poszłam do pediatry ale niestety nic nie pomógł więc zaczełąm przed każdym karmieniem podawać maluchowi troche wody i po 24 godzinach z pomoca termometru poszła ta kupa. Wiem, że dzieci karmione piersią moga się wypróżniać nawet raz na 10 dni ale tak się preżyła i napinała że nie mogłąm już przepatrzeć. Mam takie pytanie, może któraś z mam będzie wiedziec: po jakim czasie dziecko przyzwyczaja sie do termometru? Bo mała znów się preży i nadyma i znów chciałabym jej pomóc bo z zdrugiej strony położna nastraszyła nas przepukliną i boję się że jak ona tak będzie przeć to faktycznie ta przepuklina się pojawi i zastanawiam sie czy nie pomagc termometrem żeby sie nie meczyła, tylko boje się że sie jelitka przyzwyczają i wtedy bedziemy musiały się pomęczyć żeby mała zrobiła sama kupę.

Gość gość
ja swojej tez pomagalam do 3 miesiaca a pozniej samo szlo :-)

Gość gość
termometr podrażnia i dziecko oduczy się samo wypróżniać jeśli "pomagać" to czopkami z gliceryną

Gość maminkaaaaa
Ale ja słyszałam ze czopki też sa nie dobre, a do tego są od 3 rż, ale też myslałam żeby np raz na kilka dni kawałek czopka jej dac.... już sama nie wiem. Pediatra u nas w przychodni to jakis dziwny jest, ja do niego że dziecko tydzien nie robi kupy a od 2 dni robi śmierdzace bąki a on do mnie że musiałam coś zjeść... masakra jakas

Gość gość
mnie położna zalecała dawać kawałeczek czopka ale to w ostateczności jak np 5 dni kupki nie było

Gość maminkaaaaa
mnie to martwi ze ona tak sie nadyma strasznie az sie robi czerwona i baczek raz pójdzie a raz nie i boje sie o ta przepukline