Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nauubrey

Ubezpieczenie zdrowotne

Polecane posty

Gość Nauubrey

Hej. Mam problem dotyczący ubezpieczenia zdrowotnego i nigdzie nie znalazłam odpowiedzi. Urodziłam synka w marcu, moje ubezpieczenie ważne jest tylko do końca czerwca i co dalej?! Nie uczę się ani nie pracuję. Wszyscy podpowiadają, zeby zarejestrować się w Urzedzie Pracy, ale przecież nie jestem zdolna do podjęcia pracy i o ile mi się wydaje, to trzeba się tam stawiać co jakis czas. Proszę o pomoc, bo nie wiem co mam robić:( Zarejestrować się w tym urzędzie czy jest jakieś inne wyjście?

Gość gość
zapisz się normalnie w urzedzie pracy. Myślisz, ze znajdziesz tam prace?:D nie musisz być gotowa do podjęcia pracy i tak i tak g... ci tam wynajdą a zawsze to bedziesz miała ubezpieczenie. W dodatku wybierz sobie wysokie kryteria pracy (bo można) wtedy Ci na bank żadnej nie znajda i bedziesz miała z głowy

Gość Nauubrey
Dzięki wielkie za odpowiedź! :) Mam nadzieje, że nic mi nie wynajdą

Gość gość
zawsze jak mąż jest ubezpieczony możesz ,,podczepić się" po jego ubezpieczenie. To jest jedyna alternatywa dla UP, a tak jeśli sie zarejestrujesz i masz np wykształcenie zawodowe to albo cos znajdą, albo na jakiś kurs wyślą, a jak odmówisz to cie na 3 miesiace skreslą. Takze jesli masz opcje to ubezpiecz sie ,,pod kogoś"