Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krystyna58

Akupunktura bydgoszcz?

Polecane posty

Gość Krystyna58

Witam, ze wzgledow zdrowotnych i jak dla mnie ostatecznych. Mam bole fantomowe po amputacji konczyny, musze znalezc osobe ktora zajmuje sie akupunktura i potrafi zlagodzic bol. Bardzo prosze o informacje kto zajmuje sie podobnym tematem w bydgoszczy. Pozdrawiam

Gość Ali_karol
akupunktura jest czasem jedyna metoda ktora pomaga w walce z bólem, na migreny i bole kregoslupa pomaga niestety nie wiem czy na bóle fantomowe

Gość Baron72
Bol.... Mozesz zglosic sie do doktor laczkowskiej.. Bole nerwowe jak najbardziej sa podstawa do akupunktury. Nie ma co czekac i sie meczyc czym szybciej zaczniesz dzialac tym szybciej beda efekty.

Gość KarolOlaf
Witajcie jestem Karol i moge wam powiedziec z wlasnego doswiadczenia ze bole fantomowe o charakterze piekacym sa uleczalne przychylna jest akupunktura w ich leczeniu sam chodze na zabiegi. dla tych ktorzy chca poczytac na ten temat: Fantomowe kończyny są odczuwane nie tylko po amputacji. Pojawiają się również po wypadkach, w których następuje uszkodzenie nerwów zaopatrujących daną kończynę (np. przy wyrwaniu splotu ramiennego), przy przerwaniu rdzenia kręgowego lub znieczuleniu w jego obrębie. Obecnie stosowane są różne metody leczenia bólów fantomowych. Są to, oprócz wcześniej wspomnianych: stymulacja prądem elektrycznym, wibracje, akupunktura, techniki relaksacyjne, hipnoza. Ze środków farmakologicznych stosuje się leki przeciwpadaczkowe i przeciwdepresyjne, czasem w połączeniu z metadonem. Niestety, skuteczność tych metod nie jest zadowalająca, a ból fantomowy wciąż pozostaje problemem dla naukowców, lekarzy i pacjentów.