Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kalendarz chiński

Polecane posty

Gość gość

Witam Planuje spróbować zaplanować córkę. Chciałabym spróbować z tym kalendarzem. W lipcu koncze 29 lat. Chciałam spróbować we wrześniu,tylko ze na wrzesień przypada na chłopca. Okres we wrześniu mam dostać 25,to do zapłodnienia dojdzie w październiku. Wiec co mam brać pod uwagę.W październiku z kolei wypada na dziewczynkę.Pomóżcie

Gość gość
Nikt nie wie?

Gość gość
Bujda. Moja kolezanka tez robila pod ten kalendarz i...pudlo. U mnie co prawda sie zgadza ale u wiekszosci znajomych raczej nie.

Gość gość
przykro mi ale to gówno prawda z tym kalendarzem, wg mojego wieku i miesiąca zapłodnienia w tym miesiąca oraz miesiąc wcześniej i później powinnam urodzić córkę. A urodził mi się zdrowy synuś :)

Gość gość
Ok. Ale napiszcie mi czy brac paxdziernik pod uwage skoro okres bedzie 24 wrzesnia, okres trwa 7 dni. Wiec do zaplodnkenia doszloby w pazdzierniku.

Gość gość
Naprawdę nie wiecie?=(

Gość gość
Bierz pod uwage, ze chinski rok wypada zupelnie inaczej niz u nas a ich miesiace trwaja rowno 28dni a nie tak jak nasze po 30-31, wiec jest duze przesuniecie. Wg chinczykow to nawet nie masz 29l tylko 30. Jezeli juz bardzo ci na tym zalezy to szukaj takich kalendarzy i kalkulatorow, ktore uwzglednia ta roznice. A i tak u mnie wychodzil z tego chlopak, a jest dziewczynka

Gość gość
autorko Ty jakas niepowazna jestes :D Weź pod uwagę, ze gdyby ta metoda miała się sprawdzać, to na świecie nie urodziłaby się ani jedna para bliźniąt o różnej płci :D Jak Ty taka durna to lepiej nie rób sobie dziecka tylko kup sobie kota o wymarzonej płci :P

Gość gość
ta ja też celowałam w dziewczynkę i będę mieć chłopaka. nie nastawiaj się.

Gość gość
kalendarz nie jest skuteczny. Prawdopodobieństwo na dziewczynkę można zwiększyć poprzez stosunek tak 2-3 dni przed owulacją. plemniki żenskie są bardziej wytrzymałe. Mi się udało wycelować :) Okres przed owulką wyznaczałam sobie afrodytą na ślinę. Oczywiście ta metoda nie sprawdza się w 100%

Gość gość
Jest 7 czynników wpływających na płeć dziecka: pH, minerały, dieta, hormony, suplementy, odległość od owulacji, jony. Bardzo ważny jest też śluz ale wzięcie pod uwagę przy staraniach wszystkich podanych powyżej 7 czynników spowoduje, że śluz będzie odpowiedni. Jeśli tak się jednak nie stanie to należy zwracać uwagę by przy staraniach o chłopca śluz był rzadki i rozciągliwy a przy staraniach o dziewczynkę kremowy aż do suchego. Podobno dieta jest najważniejszym czynnikiem wpływającym na zaplanowanie płci dziecka i wpływa na wszystkie powyższe czynniki. Przy planowaniu dziewczynki musi być bogata w wapń i magnez. Zapotrzebowanie dzienne na minerały przy planowaniu dziewczynki: Na++ (Sód) 700-1000 mg K+ (Potas) 2 500-3 500 mg Ca (Wapń) 1 200-1 800 mg Mg (Magnez) 200-300 mg. Należy jeść jak najwięcej gorących posiłków – podnoszą pH. Zalecane suplementy przy planowaniu dziewczynki, które powinna łykać kobieta: - wapń w postaci cytrynianu wapnia (nie węglanu wapnia gdyż ten podnosi pH) 1200 mg dziennie, wapń obniża pH - magnez 300 mg dziennie - witamina C 500-1000 mg dziennie, obniża pH - tabletki żurawinowe, ekwiwalent 1500-10000 mg świeżych owoców dziennie, obniżają pH - witamina B6 100 mg dziennie, podnosi progesteron, najlepiej przyjmować ją w preparacie typu B-Complex gdyż witaminy B powinny być ze sobą w równowadze, nadmiar jednych może powodować niedobór innych a np. niedobór witaminy B12 może być przyczyna poronienia - wszelkie zakwaszające preparaty typu Sylk (lubrykant stosowany tuż przed staraniami), Replens, Rephres, globulki zakwaszające, kwaśne irygacje itp. - kwas foliowy 800 mcg dziennie Mężczyzna powinien łykać Ca, Mg (w takich samych dawkach jak powyżej), witaminę C, żurawinę i kwas foliowy. Co ho hormonów to są 3 główne hormony mające wpływ na pleć dziecka: progesteron, estrogen i testosteron. Jeśli starasz się o dziewczynkę to powinnaś mieć niski testosteron, niski estrogen i wysoki progesteron, Twój partner powinien mieć niski testosteron i wysoki estrogen. Preparaty mające wpływ na hormony to np. LicoRice Root (mężczyzna powinien łykać 450 mg 3 razy dziennie, może brać tylko 6 miesięcy a potem potrzebuje 4 tygodni przerwy, ten specyfik podobno obniża u mężczyzn testosteron i podnosi estrogen) oraz Saw Palmetto (kobieta powinna łykać dziennie 320 mg, podobno obniża testosteron i estrogeny a podwyższa progesteron, należy łykać tylko do owulacji, nie należy brać jeśli zażywa się Clomid). Optymalne pH dla starających się o córkę jest następujące: - dla kobiety: 4-4.5 (pH śluzu szyjkowego) - dla mężczyzny: 7-7.5 (pH spermy)

Gość gość
nam się udało zaplanować 2 córki i syna, przestrzegaliśmy diety, łykaliśmy suplementy i na córki był odstęp od owulki. kalendarz chinski o kant doopy roztuc ze tak brzydko powiem. tam gdzie się porodziły córy pokazywał ze beda synowie.

Haha, u nas znaki na niebie i ziemi mowily o chlopcu a jest dziewczynka (z wrzesnia) , z 17 dc (cykle 28 dniowe)

Gość gość
Bardziej bym polecała współżycie tak 2-3 dni przed owulacją, plemniki żeńskie są silniejsze, dłużej żyją niż męskie :) Okres przed owulacją łatwo wyznaczysz sobie mikroskopem owulacyjnym