Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mnogi mam problem IMIONA

dla bliźniaków Wincent i Ignac? Chciałabym i boje sie

Polecane posty

Gość Mnogi mam problem IMIONA

Jak byście reagowały na taką parkę na ulicy? Od razu zaznaczę, że Alanki, Natanki i Brajanki odpadają

Gość Pzyszła mama :)
Nie krzywdź synów. :) Poza Alankami, Brajankami i Natankami jest wiele pięknych imion. Mnie osobiście podobają się: Michał, Mikołaj, Nikodem, Piotr, Tomasz, Rafał. Nie dawałabym dzieciom zbyt oryginalnych a tym bardziej "starych" imion. Będziesz wołała do syna "Wicuś"? Ignaś jeszcze obleci, ale Wicuś?!

Gość gość
Nie. Będzie wołała Wincent albo Winc. Ignacy to według mnie fatalne imię dla chłopaka tych i przyszłych czasów...Ignac? Ignaś? Hmmm, jakby nie było najlepiej nie pytać o to na kafe :D ;)

Gość gość
nie ma się co bać, moim zdaniem lepiej Ignac czy WIncent niż Natanek Gracjanek albo ŁŁŁŁŁOLIWIEREK

Gość gość
bardzo ladnie ! Wicek piekne imie. Ignacy tez super. widac, ze jestes osoba na poziomie, a nie solarystką z bloku, co ma synka Patryczka albo Kubusia i faszeruje go na dobranoc kaszkami bobovita

Gość gość
W PL poprawne formy tych imion to Wincenty i Ignacy. Imiona dobre dla dziadków, nie nazwałabym tak swoich synów.

Gość gość
juz widze przedszkolanke, jak wola "wincentyyyyy":D:D:D: hahah

Gość gość
Dodam, że daleko mi do solarystki i imion typu Kubuś, Patryczek, Oliwierek, nie mówiąc już o Brajanie czy Natanie również nie trawię. Warto pokusić się o jakieś nieoklepane imię, ale niekoniecznie trzeba szukać w zamierzchłych almanachach. ;-)

Gość gość
Nie ma takich imion. Jest Wincenty i Ignacy z igrek (y) na końcu!

Gość gość
teraz to jest jakieś bum na te staroświeckie imiona :? mi osobiście się te dziadkowe imiona nie podobają, ble, to już wolę Natanka i Oliwierka :D

Gość gość
Wincenty i Ignacy podobają mi się :)

mnie sie podobaja te "babciano-dziadkowe" imiona. moja corka tez ma takie babciane ;). ignacy dla chlopca bardzo mi sie podoba. wincenty niekoniecznie, ale czemu nie. twoj wybor. lepsze to niz brajan czy david....

Gość gość
mnie podobają się Tomasz i Grzegorz ale Wincenty i Ignacy też są fajne

Gość htbhrgr
wincent i ignac to nie sa staroswieckie imiona! a co woliciie stasia i jasia? mi sie podoba choc wincent wymienilabym moze na dawid

Gość kja980431
A ty byś chciała się nazywać np. Eustacha albo Scholastyka??? Krzywdzisz dzieci takimi beznadziejnymi imionami. Wincent, masakra, jak Wincenty z Kielc. O Ignacu już nie wspomnę, mój pradziadek się tak nazywał:o

przesadzacie! dzis wiele dzieci ma takie staroswieckie imiona i jak w klasie polowa bedzie miala tadeusz, antoni czy stanislaw, to nikt na ignacego nie zwroci uwagi! dla mnie za to obciachem jest andzelika, gracja czy marika. gdybym miala tak na imie, to bym sie wstydzila.

Gość gość
Wincenty i Ignacy - fajnie, z klasą, tylko błagam nie Wincent i Ignac

Gość gość
super imiona, będą idealnie pasować jak chłopaki przekroczą 80-tkę i będą razem siedzieć na ławeczce przed ich wiejską białą chatką krytą strzechą i rozmawiać o plonach. Vincent owszem brzmi nieźle, ale tylko po angielsku[i kilku innych językach], ale polski Wincenty jest fatalny. Znam jednego młodego Ignacego- jest 30-letnim prawiczkiem bez pracy i mieszkającym z rodzicami

Gość Vincenzo e Ignazio :) Ładne
Ładne ładne, tylko faktycznie zapomniałaś o tej końcówce Y.

Gość mnogi mam prolem IMIONA
W PL poprawne formy tych imion to Wincenty i Ignacy. Imiona dobre dla dziadków, nie nazwałabym tak swoich synów. Oczywiście, takie są formy oficjalne, raczej wskazałam jak mówiłabym do tych dzieci i chciałam zwrócić uwagę na to, czy one są z jednej bajki, czy pasują do siebie.

Gość gość
też bym wybrała jakieś imiona plasujące się po środku. Chociaż te imiona co podałaś nie są złe, ale jakoś mnie nie przekonuje moda na staroświeckie imiona, nie dawno szał bym na nowoczesne brajany, potem na wschodnie Igory Borysy i Nadie, a teraz to. Lepiej coś klasycznego, Tomasz, Krzysztof, Kamil, o Adam -> Adaś fajne

Gość mnogi mam prolem IMIONA
Mam sporo czasu. Adam do mnie przemawia, ale co do Adama?Jerzy???

Gość gorgozola
Też mam bliźniaków chłopców i mają Adam i Aleksander, Adam, dlatego,że Pierwszy a Aleksander, bo pasowało do niego. Poza tym wszystkie imiona u mnie na A, jak w prawdziwej Akademii Pana Kleksa;-) Nie sugeruj się podpowiedziami, to Twoje dzieci i nazwij je tak żeby Tobie pasowało,pozdrawiam

Gość Jerzy bardzo ładne
i takie męskie:classic_cool: Do Adama pasuje doskonale.

Gość martO
ja też się zastanawiam nad imieniem Wincent (bez y), ze względu na brzmienie imienia i odmianę (idziemy do Wincenta a nie do Wincentego). Staroświeckie czy nie, ale bardzo eleganckie. Straszne są dla mnie mody na imiona tylu :Jan, Jakub,Anoni...później pół piaskownicy nosi jedno imię. Z kolei nie podobają mi się też zbyt wymyślne imiona dla chłopców, bo są często "zniewieściałe" np. Ksawery, Eryk, Olivierek, Patryk... Facet ma mieć męskie eleganckie imie a nie słodkie jak Puchatek.

Gość gość
jakby mnie tak rodzice nazwali to bym ich znienawidził !

Gość gość
wincenty ladne

Gość gość
podnoszewincenty wincenty