Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moulinka

subtelni czy wyżeracze

Polecane posty

Gość Moulinka

słuchajcie jest taka sytuacja. Stawiacie na jedzenie w umiarkowanej ilości. Przychodzą goście i jeden jest taki, że jak mu smakuje to pochłania np całą sałatkę nie patrząc na innych i drugi , który chwali jedzenie ale zje trochę tego i tamtego. Mój mąż jest niestety jak dla mnie tym pierwszy. Mamy z tego powodu kłótnie, bo on uczy takiego zachowania dzieci. Ale może ja się mylę.

Gość jaszczurka Basia
Znam takich ludzi i nie cierpię tego, co robią :(

Gość Myśląca o Operacji
jak mój mąż :O naszczęcie jak idziemy do kogoś w gości to subtelnie bierze po łyżce...ale jak robię coś w domu to pochłania i nie patrzy

Gość Myśląca o Operacji
a wogole rozmawiałaś z nim na ten temat?

Gość jaszczurka Basia
Pamiętam jeden taki obiad u znajomych - pewien pan przysunął do siebie dość dużą miskę sałatki podanej do II dania i zaczął z niej wyjadać ŁYŻKĄ mówiąc: "Czy ta ODROBINA to dla wszystkich gości? Eeeee.... nieeee... he he he... za mało, nie?" Wszystkim odebrało mowę! Było nas 5 osób i oczywiście, że była to sałatka dla wszystkich biesiadników! Zgroza! Gospodyni było bardzo głupio, strasznie źle się czuła, podobnie, jak żona tego pana. :(

Gość gościówka/(.)(.)\
chyba to są jakies debilne chamy :(

Gość Moulinka
rozmawiałam z mężem o tym, to powiedział, że nie cierpi osób, które żałują jedzenia :O

Dla mnie takie zachowanie byłoby nie do przyjęcia i mój mąż miałby niezły opierdal gdyby tak się zachował, a już szczególnie w gościach albo kiedy u nas są goście.

Gość gość
No ale co? Wyjada Ci w domu wszystko i nie zostawia nic dla Ciebie? Czy jak? Napisz trochę więcej.

Gość Moulinka
mój mąz wyjada jak gdzieś idziemy (tylko nie w pracy ha ha na ) i wyjada w domu. Kupię paczkę ciastek to zje całą. Szynki i sera ładuje po 4 plastry na kromkę chleba. Ja próbowałam już wszytkiego: opierdzielałam, rozwiałam ale jak grochem o ścianę On nie widzi w tym nic złego.

Gość gość
ło matko jaki obżartus w dodatku cham bo wszystko zeżre sam

Gość gość
A gruby jest?

Gość Moulinka
może to śmieszny powód ale zaczynam myśleć o rozwodzie :O

Gość Moulinka
ma troszke nadwagi ale nie jest gruby.

Gość jaszczurka Basia
Może on coś "zajada"? Są tacy ludzie, którzy zajadają stres na przykład. Może to nerwowe? A co z jego wagą? Może to jest jakiś głębszy problem? Co do rozwodu - często traci się do kogoś serce właśnie z powodu jego przywar, właśnie takie drobiazgi potrafią rozwalić wszystko. Ale zanim będziesz podejmować drastyczne kroki, zorientuj się dobrze, skąd to się bierze? A co jego rodzina na to? Rozmawiałaś z kimś? I czy ktoś jeszcze widzi ten problem? Czy tylko Ty?

Gość gość
nie przyszło ci do głowy ,ze facet jest po prostu głodny ? Pewnie jesteś z gatunku tych paniuś co to nie gotują to facet jak sie dopadnie gdzieś do gotowanego jedzenia nie moze sie powstrzymać . Zacznij chłopa normalnie karić albo przestań wymyślać problemy . Jeszcze chwila i każecie facetom żyć powietrzem i światłem

Gość gość
będzie sie rozwodizć bo mąż chce jesć ... chciałabym zobaczyć twój pozew :D

Gość teodora teodorowna
Ależ wy jesteście bez wyobraźni! Dziewczyna ma kłopot, nie ma już sił, chce się pożalić, poradzić, a tu ktoś "mądrości" wywala. Nieżyczliwe to i podłe.

Gość gość
nie ma juz isł bo jej mąż to facet z krwi i kosci nie potrafi żyć sałatą ? niec h sie baba sobie przyjrzy , niech siebie oceni jako pania domu a nie problemy wymyśla .

Gość gość
Egoista i cham i jeszcze się stawia, współczucia.

Gość Moulinka
codziennie gotuję obiady. Normalnie sie odżywiamy, nigdy nie wprowadzałam żadnych diet. Onnic nie zajad , po prostu jest łakomy. Kupuje sobie np....codziennie całe opakowanie chałwy ( tej dużej) i całą zjada. Myslę, że tak jak może drażnić kogoś brak higieny, to może drażnić i Łakomstwo.

Gość Moulinka
czy ktoś z Was ma taki problem? Czy poradził sobie?

Gość gość
on jest po prostu niewychowany, jedzenie to też element kultury osobistej oraz higieny; rozumiem ze moze nie jest w stanie celebrować posiłków ale żeby tak pałaszować to jest żałosne, tak robią tylko wygłodniałe zwierzęta które nie jadły całymi tygodniami i nagle upolowały jakąś zwierzynę; mój pies nawert sie nie rzuca na jedzenie tak jak to opisałas na przykładzie twojego męża