Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojniewiemsieporobilo

Problem z wypisaniem zaproszenia! kto wie niech podpowie....

Polecane posty

Witam, przyszla szwagierka nie ma rozwodu z mezem ale mimo to juz mieszka z nowym partnerem i to z nim probuje ulozyc sobie zycie. Ze zwiazku z mezem ma ona dwojke dzieci. Jak powinno brzmiec zaproszenie do szwagierki i jej nowego partnera? Np ,,Anna Kowlaska i Marek Nowak z dziecmi"? Czy dobrze tak jest? To nie sa dzieci partnera lecz jej. Acha i przyszla szwagierka mowi by nie zapraszac jej meza na to wesele, czy tak mamy zrobic?

Gość gość
tak dokladnie powinnas napisac:) ja tez mialam podobny problem tylko pisalam zalozmy katarzyna nowak i jacek kowalski bo dzieci nie zapraszalismy

podbijam

Gość gość
Czyli rozumiem ze chodzi o partnerkę brata męża?? No to ja bym napisała na zaproszeniu Marek Nowak i Anna Kowalska z dziećmi. Nie wiem kim jest dla was jej ex mąż. To wasze wesele i wiecie chyba najlepiej kogo chcecie na nim widzieć, choc dla "przyszłej szwagierki" spotkanie z mężem z którym jest w trakcie rozstania do komfortowych sytuacji pewnie by nie należało.

,Anna Kowalska i Marek Nowak z dziecmi" dla pewnosci czy ktos jeszcze sie zgodzi? i czy zapraszac jej meza czy nie?

Gość gość
mysle ze to ona jest dla ciebie blizsza rozina niz on wiec nie powinnas go zapraszac, chyba ze jest to dla ciebie ktos wiecej ja np mam ciotke ktora rozeszla sie z mezem i mimi wszystko zaprosilam go bo byl moim chrzestnym, w innym wypadku bym go nie zaprosila

Gość gość
Mojm zdaniem powinnas napisac Sz.P xxx wraz z osoba towarzyszącą i dziećmi.Jesli to narazie nic pewnego, to do waszego wesela wele moze sie zdarzyc, moze miec innego partnera.Czy zapraszac jej ex? to zalezyw jakich stosunkach jestescie- jelsi bliskch, to wasz przjaciel, dlaczego nie? Ona nie powinna wam narzucac kogo macie zaprosic i dlaczego.

chodzi o siostre mojego narzeczonego, to ona jest moja przyszla szwagierka

Gość gość
anna kowalska z dziecmi i marek nowak

Gość gość
Myślę,że ten pierwszy sposób będzie ok, to nie są jego dzieci ,ale chcą razem tworzyć rodzinę , nie powinien się obrazić za taki wpis. A jak masz wątpliwości, a dobrze żyjesz ze szwagierką to zapytaj się jej czy tak jej odpowiada.

i mieszka juz ona z tym partnerem i planuja kupic dom za niedlugo

wiec w koncu anna kowalska i marek nowak z dziecmi czy to drugie anna kowalska z dziecmi i marek nowak?

Gość gość
Anna Kowlaska i Marek Nowak z dziećmi no chyba, że to nic pewnego to wtedy ze z osoba towarzyszącą. No i skoro to siostra narzeczonego to jeżeli nie jesteście w bardzo zażyłych stosunkach z jej mężem tobym go nie zapraszała w końcu to ona jest najbliższą rodziną ;)

Gość gość
no chyba wiecej osob ci napisalo ze z dziecmi na koncu

ok to dzieki za podpowiedzi