Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wakacje w paryżu :)

Jakie dzielnice w Paryżu są najbardziej klimatyczne, a jakich lepiej unikać?

Polecane posty

Wiem, że są o tym informacje w internecie, ale zazwyczaj są przedawnione albo mało konkretne. Dużo osób na forum jest w Paryżu, więc liczę na jakiś odzew. Najlepiej charakterystyka każdej z dzielnic, ale może być tylko odpowiedź na pytanie w temacie. Chciałabym też wiedzieć, co sądzicie o dzielnicach 10 i 15, bo są tam tańsze hotele. Jedyne, co wiem, to że powinnam zdecydowanie unikać dzielnicy 18, bo podobno jest zawładnięta przez kolorowych i domy publiczne. Kilka pomocnych pytań dla ułatwienia: - Czy dzielnica ma dobre połączenie z centrum? Jak z metrem, czy jest dużo stacji na terenie dzielnicy, jak długo się jedzie? - Zabytki warte odwiedzenia na terenie dzielnicy albo w jej pobliżu? - Czy jest wielu Polaków? Czy dzielnica jest w większości zamieszkana przez Fracuzów? - Czy są duże skupiska mniejszości narodowych? - Czy dzielnica ma problem ze zbyt dużą przestępczością? - Jaki jest charakter dzielnicy (mieszkalna, typowo pracująca, przedmiejska)? - Z czego słynie dzielnica? - Czy polecacie tę dzielnicę? - Może jest jeszcze coś ważnego, o czym powinnam wiedzieć? Z góry dziękuję za odpowiedzi, nie musicie opracować każdej z tych dzielnic. Jeśli wam się nie chce zbyt dużo pisać, to wybierzcie najlepszą według Was dzielnicę dla turystów. :)

nie znam przedmiesci paryza - ale swietne i klimatyczne sa kamienice zaraz koo Luwru, i mieszkanka bardzo fajne w srodku - wiec ja bym polecala te rejony, poz atym blisko nad sekwane i do mnostwo kafejek dookola;-) duzo lepsze niz np. okolice Triumph (wedlug mojej opinii)

Gość stop islamizacji
"nie znam przedmiesci paryza - ale swietne i klimatyczne sa kamienice zaraz koo Luwru, i mieszkanka bardzo fajne w srodku - wiec ja bym polecala te rejony, poz atym blisko nad sekwane i do mnostwo kafejek dookola" Boze czy to wredne babsko musi wlezc na kazdy watek? :o W Paryzu to bylas jedynie palcem po mapie

Gość gość
haha palcem po mapie :D wszedzie ror głupia pipa

"Boze czy to wredne babsko musi wlezc na kazdy watek? W Paryzu to bylas jedynie palcem po mapie" x nie masz nic do powiedeznia w temacie wiec znowu sledzisz tylko mnie?;-) pozwalam - bede wyruzmiala dla maluczkich;-) x haha palcem po mapie wszedzie ror głupia pipa x twoje wyzwiska mnie bawia - bo pokazuja twoja wlasna mialkosc, as easy as it is;-)

Gość głód nocy letniej
te które są najbardziej klimatyczne to te których należy unikać

No nie, znow ROR grasuje :O .... wszedzie jej pelno, boje sie za wroce do domu, oworze lodowke i tez tam bedzie ... :O :O :D :D :D Zeby jeszce chociaz miala cos madrego do powiedzenia.... :O A w temacie : Gereralnie radze omijac 18-tke, 19-tke i 20-tke, oraz polnocne i polnocno-wschodnie przemiescia. Reszta jes tpryzwoita, jak wszedzie trafiaja sie lepsze i gorsze ulice... Wszystko zalezy od tego co kto lubi.... Dla mnie ososbiscie najlepszy klimat ma Quartier latin (dzielnice V i VI) - CUDOWNE MIEJSCE :) tetniace zyciem przez 24 godziny na dobe, pelne swietnych knajpek i klubow :) ... mam sentyment do tego miejsca jeszcze z czasow studenckich :) Generalnie cale "Rive gauche" (V, VI, VII, XIII, XIV i XV) jest super. To dzielnice studentow, profesorow, artystow malarzy, muzykow ... ogolnie ludzi kultury i intelektualistow. Oczywiscie dolacze do tego zacnego grona wyspy (Cite i St Louis) i dzielnice Le Marais. To miejsca idealne do spacerow, wloczenia sie bez celu :P ....ale warto troche wczesniej poczytac zeby chociaz wiedzic co sie oglada :P. Goraco polecam tez "Promenade plantee" w 12-tce :) Informacje na temat tego co warto zobaczyc latwo w necie znalezc ;) .... zreszta tak czy inaczej polecam kupic DOBRY przewodnik i po miec go caly czas przy sobie :)

"wakacje w Paryżu :). Ror, zaśmiecasz mój wątek swoimi dalszymi wypowiedziami, proszę cię o nieudzielanie się gdy nie masz nic do powiedzenia w temacie. Zgłaszam do usunięcia, sama wyzywasz innych, ale ja sobie na to nie pozwolę." x ja wyzywam innych?;-) uwazaj bo klamstwa tez moga byc karalne;-) a tak na powaznie - to ja sie wypowiedzialam w temacie, przyszla moja psycho-fanka i zamiast w temacie zaczela sie wypowidac na moj temat;-) i jasne , powodzenia ze zglaszaniem;-)

"Rebel Yell No nie, znow ROR grasuje .... wszedzie jej pelno, boje sie za wroce do domu, oworze lodowke i tez tam bedzie ... Zeby jeszce chociaz miala cos madrego do powiedzenia.... " x to dopiero wnioslas do tematu "mOndrosci";-) smialutko - napisze ze dwa paragrafy na moj temat;-)

A co sądzie o dzielnicach centralnych?

Gość gosciowa
A co dla Ciebie oznacza "dzielnice centralne" ?

Dzielnice centralne, czyli w moim odczuciu dzielnica 1, 2, 3 i 4. :)

Gość gość
To sa tylko twoje odczucia -podobnie centralne i warte uwagi sa kolejne dzielnice-do numeru 17...A 18,19 i 20-niekoniecznie,jak dobrze powiedziala ci Rebel Yell

Gość wakacje w Paryżu :)
Ja wiem, że są warte uwagi też inne dzielnice, ale te które wymieniłam też są chyba centralne... Zresztą ja się sprzeczać nie będę, bo Paryża dobrze nie znam, po prostu w/w dzielnice nie zostały jeszcze opisane, a znajduje się w nich kilka hoteli wartych uwagi. :)

Gość gość
Jezeli chodzi o hotele,to nie ma problemu w tych dzielnicach :-)