Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miranda9879

dodatkowy prysznic, czy wc?

Polecane posty

Gość miranda9879

Witam i proszę o radę. Planujemy remont w mieszkaniu. Obecnie mamy łazienkę (jest tam wc + duża wanna i umywalka). Niestety okazało się, że po powiększeniu się rodziny - obecnie jest 2+2 trochę nam tam ciasno i zdarzają się "kolejki". W związku z tym postanowiliśmy pomieszczenie, które obecnie jest pralnią o wymiarach 145x125cm zamienić na łazienkę. Na pralkę mamy miejsce w dużej sąsiadującej wnęce, więc looz. I stąd moje pytanie: lepiej zrobić tam dodatkowe WC, czy prysznic? Moje dzieci są jeszcze dość małe - 3 i 5 lat, więc trudno mi sobie wyobrazić na co będzie w przyszłości większe zapotrzebowanie. Mogłybyście mi doradzić?

Gość gość
no raczej, że wc. Pamiętam z dzieciństwa wstrzymywanie moczu przez pół godziny, bo ojciec siedział na kiblu albo mama się kąpała:o

Gość igliczka
A nie da się jednego i drugiego? Ja tak mam. Na górze łazienka z wanną i kabiną prysznicową, WC osobno, a na dole jest mniejsza łazienka z kabiną i WC (jedno pomieszczenie). Jestem zadowolona. Ale jeśli nie masz miejsca, to chyba raczej WC.

Gość miranda9879
pisalam - 125x145cm - miejsce tylko na jedno

Gość igliczka
No to WC, bez wątpienia! Jak pisał ktoś wyżej - nie ma co narażać rodzinę na wstrzymywanie się, bo ktoś okupuje łazienkę.

Gość gość
A jak będziesz miała wc w tylko jednej łazience, a w drugiej sam prysznic to masz jak a banku, że dzieci szybko się nauczą, że w przypadku zajętego wc można lać do prysznica:P

Gość miranda9879
tez mi sie wydaje, ze wc..

Gość miranda9879
dziękuję! :)

Gość gość
wc mój 4 latek raz jak pojechalismy do cioci do miasta zalatwil sie przez balkon a potem zdziwiony mowil ze nie wiedzial ze w bloku jest ubikacja:) my mieszkamy w domu:)

Gość gość
wc.Ja tak mam i z wc korzystają też goście.Przynajmniej nie wchodzą do naszej prywatnej łazienki,która jest na górze