Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .Hickary.

Czy jest tu jakas mama, ktora...

Polecane posty

Gość gość
czemu nie szczepisz jej ? przeciez robisz jej na zlosc kiedys moze miec do Ciebie o to pretensje ze jest nie zaszczepiona .Pomysl nad tym

Gość gość
Ja swoje dziecko szczepie 6w1 dostał pneumokoki-w jego przypadku obowiazkowe i rotawirusy-bo chcieliśmy ma 5 mcy wiec troche szczepien juz za nim, jedynie na drugi dzień marudny był zamierzamy zaszczepić na meningokoki ale to dopiero potem się szczepi. Ja też byłam szczepiona jako dziecko dostawałam co drugi tydzień nowy antybiotyk z winy lekarza bo do przychodni przyszedl inny zobaczyl moja karte i sie przerazil i chwila moment mnie z tego wyciagnal a i co najlepsze wtedy medycyna nie znala pneumokokow i rotawirusow i... prawdopodobnie jedna z tych chorob przeszlam... tak sie rodzice domyslaja gdy obeznalismy sie w temacie przy moim synu i jeszcze jedno szwagierka nie zaszczepila na pneumokoki i rotawirusy i coreczka jej wyladowala w szpitalu juz tez nie pamietam ale chyba pneumokoki....

Poki co przemawialy wzgledy medyczne, teraz juz ich nie ma i sie zastanawiam. Co do rotawirusa... Corka ma refluks, od refluksu dostala zapalenia oskrzeli i pluc (tresc zoladkowa sie cofnela i splywalo do pluc). Mamy kijowy szpital, bo rotawirusowe dzieciaki nie sa izolowane. Po 2 tygodniach juz caly oddzial mial rota, dzieci wymiotowaly mi przy lozeczku malej, robily na nocnik obok niej, ogolnie nieciekawie. Jako jedyna nie zalapala rotawirusa, lekarze badali kilka razy bo to dla nich nie do uwierzenia, skoro caly odzial mial a ona jedna nie. Wiec nie wiem co daja te szczepionki (3 dzieci na naszej sali bylo szczepionych na rota i co... i nic). Na odziale pewnie zaszczepionych bylo jeszcze kilkoro.

Gość gośćcelina
Ja szczepie moja corke,nie wyobrazam sobie eksperymentowac jak krolika doswiadczalnego i nie szczepic ..nigdy bym sobie nie wybaczyla gdyby cos jej sie stalo przez moje fanaberie..uwazam ze to poprostu chory swiat sie robi. Ludzie moda na nieszczepienie i narazanie na powrot epidemi.mi to sie w glowie nie miesci jal mozna tak sobie na wlasna reke podejmowac taka decyzje.Swiat zwariowal!!!szczepienia uratowaly nas przed chorobami umieraniem dzieci . .tylko jeszcze dzieki większości jako tako jest ale co bedxie dalej..na co przyjdzie moda..