Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobieta ze ssakiem

Polecane posty

Gość gość

Zobaczcie na przedostatnie zdjęcie w tej galerii - ile to dziecko może mieć lat? http://www.lllpolska.org/index.php/galeria-ssakow Swoją droga, obrzydliwe jest "karmienie" (bo jaką wartość ma wtedy pokarm?) "cycem" takich dużych dzieci. Co o tym sądzicie?

Gość gość
Nikt się nie wypowie? Obstawiam ze 4 lata.

Gość gość
Słabo cię obrzydza skoro poświęciłaś się żeby obejrzeć wszystkie :p a jaką wartość ma mleko oprócz składników odżywczych również bliskość matki, ćwiczenie aparatu mowy na pewno lepsze to niż 3 latek z butelką. xxxxxx Co do wartosci immunologicznych: Niektore wlasciwosci ochronne wzrastaja okolo roku. Chwilowo spada jedynie Immunoglobina A, ale pod koniec 1 roku znow wzrasta: books.nap.edu/openbook.php?record_id=1577&page=134#p200063e39960134001 I troche innych badan: www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6502372 W drugim roku zycia (12-23 mce), 448ml mleka matki zapewnia: -29% zapotrzebowania na energie -43% na bialko -36% na wapno -75% na wit A -76% na folik -94% na wit B12 -60% na wit C (Dewey 2001) Ilosc tluszczu w pokarmie wzrasta po 12 mcu.

ja proponuje samemu pic ludzkie mleko, skoro jest takie zdrowe. mysle, ze po 20 rz tez ma duze wlasciwosci odzywcze :P!

Gość tak z ciekawości ??????????/
Karmienie piersią tak do 2 lat jest ok .Później to już trochę przesada karmić tak duże dziecko.

Gość gość
dziunia spadaj robić butlę kłamczucho

Gość gość
do gość z godziny 08:30 Obrzydza na tyle, że obejrzałam tylko to przedostatnie, geniuszu :) Miniaturka rzuca się w oczy - to dziecko jest DUŻE. Bliskość matki i ćwiczenie aparatu mowy da się załatwić bez "cyca" - no i co z bliskością ojca? I nie odpowiedziałaś na moje pytanie - ile lat ma to dziecko?

Gość gość
a co ja mam metrykomat w oczach jedne wyglądają na starsze inne na młodsze. Co cię obchodzi kto ile karmi. Akurat wyjątek nie czyni reguły zobacz reszta dzieci jest młodsza. Uważam że lepiej jak jedno na 50 dzieci jest karmione piersią w wieku 4 lat niż miały być jeden trzymiesięczniak na 50 butelką.

Gość gość
gość z 09:01 - dziękuję za odpowiedź wybitnie na temat :/

Gość gość
a jakiej odpowiedzi oczekujesz przyklaskującej, to jest kółko wzajemnej adoracji czy forum.

a po co karmic 4- letnie dziecko piersia? moze przy okazji cala rodzina by sie zalapala na mleko? mezowi sie przyda. dziadkom.

Gość gość
a co to cię obchodzi dziunia, nie masz swojego życia. Ktoś każe tobie karmić 4 latka?

tyle samo mnie obchodzi, co wszystkich innych, ktorzy wypowiadaja sie nt. karmienia piersia.

Gość gość
Nie chodzi o przyklaskiwanie, tylko oszacowanie wieku, geniuszu. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie - tylko po co pisać nie na temat? Dla mnie karmienie "cycem" jest obrzydliwe i tyle. W przypadku niemowląt do 6 miesięcy jeszcze to rozumiem, powyżej już nie. I p********ie o więzi z matka czy usprawnianiu aparatu mowy przyprawia mnie o atak śmiechu.

Gość gość
dziunia powiem ci jedno, cierpisz na przerost ego bo każdy który nie robi tak jak ty robi źle, mamy karmiące piersią inaczej niż ty atakujesz, mamy nie karmiące piersią w ogóle tak samo, jeśli ktoś uważa że mm jest zbędne j.w. Leczysz na kafe swoje kompleksy? Zrobi taka "doktorat" i myśli że ma monopol na racje i posiada wiedzę absolutną.