Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czerwone plamy + krostki na buzi i ciele

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkie przyszłe i obecne mamy! Od wczoraj rana borykam się z problemem tj. wyżej; córka ma 9 mscy, wczoraj rano jak wstała doznałam szoku! Całą buzię miała wysypaną krostkami (małe,czerwone), do tego mocne czerwone plamy, wokół oczu najbardziej do tego sine, poza tym wysypało ją krostkami na plecach i brzuchu, teraz widzę, że również ręce, już nie tak mocno no ale jednak... Dodam, że ok tydzień temu wyskoczyły jej na policzkach malutkie krostki, które zaczęły się z dnia na dzień zwiększać ilościowo... Byłam u pediatry kazał zmienić mleko z Bebiko2 na Bebilon2... moim zdaniem to nie to, tak z dnia na dzień by dostała alergii na mleko, skoro piję to mleko od urodzenia? /Bebiko2 od 6msca, prędzej Bebiko1/ Może któraś z Was ma bądź miała ten sam problem? Dodam, że prędzej nie borykałyśmy się z takim czymś... Pozdrawiam

Gość językoznawca
Skąd jesteś? Ciekawie stosujesz słowa "prędzej". Z problemem nie mogę ci pomóc, zapisz się do dermatologa.

Gość gość
jezykoznawca - nie rozumiem Twojej "uwagi" ?

Gość gość
jakieś uczulenie. Jakby nie było plam to obstawiałabym potówki. Nie poczestowałaś jej jakąś nowalijką? Wiesz, rzodkieweczka, truskaweczka, pomidorek.....?

Gość gość
truskaweczką... niby dostała troszeczkę, a jednak... też tak myślałam, że to może być to. Na szczęście już zeszło, zostały potóweczki! Może wiecie jak z nimi walczyć?

Gość językoznawca
"prędzej "- znaczy "szybciej" Autorka używa "prędzej" mając na myśli "wcześniej" - ciekawi mnie, w jakim regionie tak się to słowo stosuje.

Gość jaMaGdzia;)
zmaina z bebiko na bebilon nic CI nie da!Specjalnie Ci lekarz polecił bo jest droższe a skład maja taki sam ...Mój syn ma AZS i własnie takie objawy ma... Ostatnio zjadł 3 truskawki no i poprostu porażka może Twoje dziecko zjadło cos? Lub ma uczulenie np na pyłki? Teraz wszystko kwitnie itd

Gość gość
teoretycznie ma skład taki sam ale nie do końca, Bebiko jest mniej oczyszczone i dostosowane co tu ukrywać to dalej jest mleko krowie tylko zmodyfikowane.

Gość gość
ospa wietrzna szkarlatyna

Gość gość
jak dla mnie to nie mleko. a podawałaś juz gluten może to reakcja? moja jak jej podałam za wcześnie też miała wysypki. I raz dostała wysypki jak ją przegrzałam w nocy, to rano sie cała wysypana obudziła zeszło po 2 dniach

Gość językoznawca
Czy dostanę odpowiedź na swoje pytanie? Wystarczy województwo.

Gość gość
"jezykoznawca" to nie forum na temat słów typu ; prędzej, szybciej, wolniej, itd... Autorka wyraźnie miała na myśli słowo prędzej jako wcześniej .Więc nie wiem o co Ci się rozchodzi? Hmmm

Gość gość
słowo "prędzej" można rozumieć w dwóch znaczeniach : "szybciej" oraz "wcześniej" jak masz z tym jakiś problem to nie tu go rozwiązuj ;)