Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nicola87

Ciąża idieta

Polecane posty

Gość Nicola87

Witam, mam pytanie czy w czasie ciąży stosujecie jakieś specjalne diety, może któraś z was korzysta z usług dietetyka?

Gość gość
Zdrowe i racjonalne odżywianie.

Gość gość
z dietetyka nie, i tak mam dużo witamin ale staram się dużo czytać i o wszystko pytać mojego lekarza ... staram się dobrze odżywiać i biorę suplementy

Gość gość
Nie ma sensu do dietetyka. Wystarczy dobrze zbilansowana dieta, małe a częste porcje i będzie dobrze.

Gość gość
ale mimo wszystko możesz mieć problem dlatego ja na wszelki wypadek wspomagałam się suplementami

Gość gość
Ja dużo korzystam z informacji z neta przy tworzeniu własnej diety, suplementy tez stosuje

Gość ania.doradca.ladeevit
Na pewno należy unikać pewnych produktów (np. surowe mięso), odstawić używki, a zamiast tego wzbogacić dietę w dodatkową porcję witamin i minerałów. Jeśli kobieta przed ciążą racjonalnie się odżywiała, to nie ma potrzeby modyfikować diety, a jeśli raczej nie przykładała uwagi do tego co je, to jest to dobry moment, żeby zmienić nawyki żywieniowe.

Gość gość
ja ostatnio czytałam że nie można w ciąży jeść surowego jajka - np kogiel mogel i powinno unikać się jajka na miękko

Gość gość
ja jem mniej smażonego, więcej warzyw i owoców. Przed ciążą lubiłam jesc dużo frytek, a teraz jem może raz na miesiąc. No i jałam sobie w pracy zupki instant a teraz ich nie jem. Nie piję tez coli i nie jem dużo słodkiego. ale pizze, hamburgera itp od czasu do czasu zjem bo nie widze w tym nic złego :) Wyniki mam dobre, ciąża przebiega ok, jestem w 32 t.c. przytyłam 9 kg

Gość gość
no i oczywiście nie jem surowego mieśa a np. tatara i syznke wedzoną wprost uwielbiam. Odrzuciło mnie od słodkiego i od cappuccino a wcześniej piłam je codziennie, słodkie tez uwielbiałam. Mam czesto ochotę na owoce - to jedyne moje zachcianki

Gość gość
ja bym chciała żeby mnie od słodkiego odrzuciło a to jedyne co mogę jeść ale walczę z niedoborami przez witaminki i jest ok

Gość gość
Ja oprócz odpowiedniej diety stosuje suplement diety ladeeVit ma bogaty skład i pomaga mi w zadbaniu zarówno o mnie jak i i moje dziecko