Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niunia....

Wyjechac?

Polecane posty

Gość Niunia....

Witam. Mam 22 lata, pracuje w pewnej fabryce w większym miescie, zarabiam 1500 zł. Moj chłopak równiez pracuje tam gdzie ja i równiez zarabia 1500 zł. I teraz mam pytanie. Pojawiła się opcja, zebysmy razem wyjechali do Niemiec do pracy. Byłaby to praca również w jakiejś fabryce albo hurtowni, zarobki byłyby w granicy 1500 euro, wyjechalibysmy tam na rok albo 2. Mój chłopak chciałby wyjechac, ale mówi ze decyzja należy do mnie, a ja mam wątpliwości :( na samą mysl o zostawieniu tutaj wszystkiego, wszystkich, mojego miasta, wogóle Polski ściska mi gardło. Za granica nie bedzie nic polskiego, nie bede u siebie :( dodam, ze nie znam niemeickiego tak, aby dogadac sie jakos z ludzmi. co zrobilibyscie na moim miejscu? Wyjechalibyście czy jednak zostali? z góry dziękuje za odpowiedzi, pozdrawiam

Gość Niunia....
Prosze o pomoc :(

Gość gość
wyjechałabym i nawet nie patrzyła za siebie

Gość gość
Tez bym wyjechala na Twoim miejscu. Za malo jeszcze wiesz o realiach w Polsce, skoro sie zastanawiasz..

Gość zyta cieslukowaa
prosty rachunek chyba? 1500 zl w stosunku do 1500 euro?

Gość gość
Młodzi jestescie, wiec co wam szkodzi spróbowac, zobaczyć jak ludzie żyją gdzie indziej? Dla ciebie to trudna decyzja, bo nigdzie jeszcze nie wyjeżdżałas, prawda? Ja bym na twoim miejscu wyjechała już dziś. Wiecie gdzie jedziecie, praca załatwiona, jesteście razem, macie tam znajomych. Same plusy. Nad czym tu myśleć. Nie spodoba ci sie możesz wrócić. Ale chyba warto trochę sie pomęczyć, zarobić pieniądze na wspólne życie, mieszkanie, itp. Nie wiem jaka masz tu w Polsce sytuację. Ale z waszych pensji to dużo nie odłozycie. A dwa lata za granicą miną szybko.

Gość Niunia....
podświadomie czuje, ze to byłaby słuszna decyzja, a głupie serce ciagle mi mówi co innego. Boję sie tęsknoty za wszystkim co zostawie.. Jak wyjade nie usłysze nawet na ulicy zwykłego polskiego "dzień dobry".. Ehh naprawde wyjazd to jedyna mozliwosc? Co za czasy

Gość Niunia....
Racja, ja jeszcze nigdy nie wyjezdzałam, nigdy nawet na wakacjach nie byłam za granica nigdzie.. No boję sie tak strasznie, ze az mnie to paraliżuje. Mielibysmy wyjechac do wujka mojego chłopaka, on nam zaproponował tam prace.

Gość gość
dlaczego takie glupiutkie i nieporadne osoby maja szczescie i maja mozliwosc wyjazdu "na gotowe", z zalatwiona praca, a ludzie, ktorzy naprawde chcieliby wyjechac nie maja takich mozliwosci i znajomosci?:O

Gość fgewfgdvxcvws
Gdybym miał możliwość wyjechać,to pojechałbym tak jak stoję.Nawet bym niczego nie zabierał ze sobą...pobędziesz tam kilka miesięcy to nie będziesz chciała wracac.

Gość Niunia....
Głupiutkie? Bo zastanawiam sie? bo mam watpliwosci? tylko pytam, to znaczy ze jestem głupia?

Gość gość
Ja bym wyjechala,tez jestem w Niemczech i uwierz mi jest zu maaasa Polakow,polskie sklepy,dyskoteki. Nie zadtanawialabym sie na twoim miejscu

Gość gość
pewnie że jedź, wasze zarobki w Polsce nie są oszałamiające więc za wiele nie tracicie. Ja żałuje że parę lat temu nie wyjechałam kiedy miałam możliwości, jak bym miała teraz możliwość taką jak ty juz bym się pakowała

Gość gość
Trudno ci podjąć decyzje bo mentalnie jeszcze jesteś dzieckiem. Bardzo związanym z rodziną, rodzeństwem, znajomymi w Pl. to cały twój świat. Ale teraz jest internet, komunikatory, telefony. Możesz być z nimi wszystkimi w kontakcie, rozmawiać codziennie...Możesz przyjechać do domu na kilka dni. Nawet sobie nie wyobrażasz ilu tam spotkasz Polaków. Nawiążesz nowe znajomości i przyjaznie.

Gość gość
a w jakim mieście mieszkacie? Ja mam jechac do Hamburga. Ktos moze tam był?

Gość Niunia....
ostatni post jest mój, tylko taki nick mi wskoczył