Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy szczepicie się na wirusa HPV????

Polecane posty

Gość gość

zaproponował mi ginekolog, chciałabym, ale boję się skutków ubocznych...naczytałam się, że nawet paraliżu można dostać:( czy to prawda, czy zwyczajnie to jest tak jak np.z każdym lekiem, choćby ibupromem, że skutki uboczne są wypisane takie, ze mózg staje w poprzek a tak naprawdę to nic się nie dzieje. Chciałabym teraz póki jestem jeszcze dziewicą. Co o tej szczepionce myślicie???

Gość gość
ale odpłatnie ci zaproponował czy jak ? moją córkę szczepili w szkole zaszczep się jak masz okazję z tym paraliżem to bzdury

Gość gość
tak, odpłatnie, 300zł, chodzę prywatnie do ginekologa

Gość gość
jeśli już z kimkolwiek współżyłaś to wyrzucenie pieniędzy, bo to szczepienie robiom 14 latkom :) Wydocznie ma jakąś kaskę od Glaxy coś tam za promocję :)

Gość gość
tak jest jak pisze ktoś wyżej

Gość gość
no właśnie dlatego lekarz mówił, że póki z nikim nie spałam to to ma sens, że powinnam, ale cholera boję się, że będzie mi się po tym coś działo, ja jakaś chyba głupia jestem, że się boję, czy tak???

Gość gość
seks oralny też w grę nie wchodził? Bo tak też można się zarazić przecież. Najpierw zrób badanie czy już nie masz wirusa (koszt około 500zł) a potem 3xszczepionka czyli dodatkowe 900 Więc lepiej zrób sobie badanie od partnera o ile już z kimś był ( nawet tylko oralnie) też tego wymagaj i spoko. Taniej wam wyjdzie :)

Gość gość
jak masz okazję szczep się

Gość gość
w tym sęk, że oprócz ginekologa żaden facet mnie "tam"nie dotykał, oj smutne, ale niestety tak jest:) nie czułyście się słabe po podaniu tej szczepionki albo nie miałyście jakichś mdłości???nie wiem, cokolwiek????

Gość gość
ta szczepionka to silgard, nie wiem czy ma to jakieś znaczenie ale chyba jest jeszcze jakaś