Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile i jak można schudnąć w 2 tygodnie?

Polecane posty

Gość gość

Hej pomóżcie. Za 2 tyg jadę nad morze. Wczoraj wyciągnęłam z szafy letnie ubrania i okazało się, że nie zapnę się w żadne spodenki czy rybaczki!!! Stanęłam na wadze i okazuje się, że od zeszłego lata przytyło mi się aż 5 kg :( Szkoda mi kasy na nowe - przyda się na wakacjach. Czy jest opcja, żeby przez te 2 tyg zrzucić te 5 kg? W jaki sposób?

Gość awesomeq
i co, ze zrzucisz a na wakacjach nażresz sie i momentalnie wszystko wróci, nawet z nawiązką.

Gość gość
Nie zamierzam się na wakacjach nażerać. Preferuję raczej aktywny wypoczynek - na pewno będą spacery, rower, siatka plażowa itp. Z reguły na wakacjach chudnę a nie tyję. I darujcie sobie uwagi na mój temat, chce tylko wiedzieć, czy mam szansę wejść w spodenki.

Gość gość
z diet ekspresowych to kilka kilogramów na pewno spadnie na kopenhaskiej, norweskiej. Akurat, trwają one 13 dni Życzę powodzenia :)

Gość zadziwiona ignorancją
A po co chcesz chudnąć do zeszłorocznych spodenek? Kup nowe, przecież moda się zmienia! Tamte już z mody wyszły.

Gość gość
Właśnie, że są ciuchy ponadczasowe np białe/ czarne / dżinsowe spodenki. Proponuję dietę 1200 kcal plus ruch i za 2 tygodnie powinno być ok.

Gość gość
tylko zdrowe odżywianie, jedzenie 4-5 razy dziennie, dużo warzyw i owoców, zero cukru prostego, białej mąki, słodyczy. I dużo ruchu. Inaczej wszystko wróci.

Gość gość
bedzie ciezko 5kg/14. zdrowo mozna zrzucic 2.

Gość Maja@@@
Jest to mozliwe. Ale musisz da c z siebie wszystko. Robisz tak: 1. dzis do konca dnia jesz same WARZYWA - marchew, salatki, papryke, seler co tam chcesz oprocz ziemniakow. Taki detox do wieczorka chyba wytrzymasz, co? Duzo pij. 2. Wieczorem przed snem wez 2 tabletki Xenny 3. Rano sie porzadnie wyproznisz, oczyscisz jelita z tresci, spuscisz wode. 4. Kup duzo herbat na te 2 tygodnie: czerwona, zielona, pokrzywe, bardzo duzo pij - przynajmniej 1,5l dziennie 5. Przez te 2 tygodnie jedz tak: ś. kromka ciemnego chleba, cienko masle, z szynka lub twarozkiem lub owsianka: 3 lyzki platkow owsianych, otrebow, zalanych jogurtem naturalnym, garstka truskawek do tego 2ś: maly owoc do wyboru lub jogurt o: porcja miesa lub ryby, do tego warzywa, zadnych ziemniakow czy makaronow, warzywka polej lyzka oliwy k: 2 jajka w formie jakiej chcesz: omlet, na miekko, do tego miseczka warzywek typu papryka, pomidor, cebulka, ogorek, oliwki. Na kolacje mozesz tez wybierac serek wiejski i pomidorek ale na jajkach sie lepiej chudnie. Kolacje zjedz o 18 i po 18 ani kesa do buzi. Mozesz jedynie pic gorzkie herbaty te co podalam. Jesli bedziesz sie tego trzymac juz po 3 dniach bedziesz miec plaski brzuch, a 5 kilo zrzucisz w 2 tyg. bo to co podalam ma 900kalorii a syci, dodaj do tego skakanke 4 serie po 500podskokow ale nie od razu tylko na raty przez caly dzien. Spacery, no jakikolwiek ruch. Cwiczenia z plyty co chcesz godzinke dziennie. I tyle wystarczy. Bedziesz lekko glodna,a le na pewno na takiej diecie nie zrobisz sobie krzywdy. Lykaj witaminki z apteki w tym czasie. Duzo pij. Mozna kawe pic na tej diecie. Ja na czyms takim schudlam 8kg w 2 tyg.

Gość Maja@@@
Tu masz moje zasady i na dole link do mojego starego topicu. Coprawda wtedy bylam wielorybem i z prawie setki schudlam do 55, ale obecnie juz od kilku lat trzymam wage 50-55 a jestem stara, po 40 ;-) I jak przytyje pare kilo to robie wlasnie tak, jak Ci polecilam wyzej. Zrob tak a bedziesz szczuplejsza szybko i spodenki beda pasowac. Tu moje rady zebrane: Napiszę więcej o mojej diecie ,na której schudlam ok.45 kg -prawie bezboleśnie Poszłam do dietetyka-tam ustaliliśmy podstawowe zasady mojego zywienia - a potrawy i ilość już sobie dobrałam sama. Jeśli ja mogłabym cokolwiek komuś poradzic - a radzic raczej nie powinnam bo sama byłam leń i grubas - -to wystarczy wyrzucić z jadłospisu na stałe pewne potrawy: 1.smażone 2 ciasta na margarynach 3jasne pieczywo 4 wędliny kupne[mozna niewiele dobrej jakościowo wędzonej piersi z indyka lub inną drobiową. 5 śmietany,tłuste mleka i sery żółte-oraz pyszne smalcyki Sad Jeść zupy warzywne[bez zabielania] Jeść dużo warzyw-ogórki,pomidory,sałata,rzodkiewka,szczypiorek-z dodatkiem jogurtu 0 % Jeść owoce-jabłka,mandarynki,arbuzy jeść chudy nabiał i mięso drobiowe-oraz ryby Powinno się jeść pokarmy z każdej grupy-tylko ograniczyć ilość i patrzeć na jakość. No i jeść co najmniej 4 posiłki i pić butlę wody. Jeśli choć troszkę z tego skorzystamy-to pomalutku nasze KG będą spadały. Ja na początku schudłam 5 kg w tydzień-a potem na 5 kg na miesiąc. A tu jadłospis z jakiego korzystałam na początku diety. PIERWSZY DZIEŃ: śniadanie:[o godzinie 6/30] -pół makreli wędzonej -pomidor-cały-kiedyś 3 plasterki -kromka pieczywa chrupkiego lub razowego-ja jem teraz tylko razowe -herbata zielona gorzka 2 śniadanie:[o 12] -jabłko lub pomidor-albo garść koktajlowych-albo4 duże śliwki obiad:[o 15-16] dorsz w rękawie z marchewką i cebulką-posolony lekko -mizeria na jogurcie 0% -ryż brązowy[1/3 woreczka] podwieczorek:[o 18] -3 plastry sera białego chudego -kilka rzodkiewek,lub pomidor-może być dodatek cebuli CAŁA BUTLA 1,5 l wody niegazowanej DRUGI DZIEŃ śniadanie: -ser biały[1/2 kostki] chudy rozmieszany z jogurtem i szczypiorem lub cebulą-z dodatkiem rzodkiewki lub pomidora czy ogórka -1 kromka chleba razowego -herbata zielona 2 śniadanie -2 mandarynki lub 1 pomarańcza -jogurt owocowy mały -kawa lub herbata -gorzka obiad: -udko bez skóry duszone z warzywami-tylko lekko posolone -kasza jęczmienna[1/3 woreczka] -surowka z kapusty świeżej z marchewką ,koperkiem,cebulą -doprawiona solą,cukrem i kwaskiem do smaku-z łyżką oliwy Podwieczorek: -1 szkl kisielku+owoce woda!!!!!!!!! TRZECI DZIEŃ śniadanie: -2 PLASTRY DUSZONEGO FILETA Z INDYKA -POMIDOR -OGÓREK -1 KROMKA CHLEBA RAZOWEGO -HERBATA 2 śniadanie -jabłko-lub inny owoc-oprócz banana -serek wiejski chudy -kawa-ja herbatę wolę obiad: -zupa jarzynowa[mała flaczarka] -2 naleśniki na chudym mleku ze szpinakiem lub gotowaną kapustą-czasem z duszoną cukinią+ czosnek[różnie kombinuję] podwieczorek -fasolka szparagowa z wody -2 plastry chudej szynki -pomidor WODA!!!!!!!!!!!!!!! I tak sobie kombinuję to moje jedzenie.Jem wszystkie zupy-tylko mało-i przed zabieleniem odlewam sobie. Jem pierogi z kaszą i twarogiem lub z kapustą-tylko bez żadnych skwarek-i tylko 4 sztuki. Jem cukinię faszerowaną ryżem brązowym + chude mięso+ papryka+ cebula + czosnek. Jem dużo pomidorów,ogórków i owoców-podjadam gdy nie mogę wytrzymać do kolejnego posiłku. Chrupię surowe marchewki.Zamiast wędliny kupczej -jem własną-ale mało.Zamiast wędliny robię też gotowany filet z indyka-a potem kroję na zimno. Nawet własny pasztet podjadam-choć dodaję do niego troszkę podgardla. Jem gołąbki z chudym mięsem-ale bez sosu-i tylko 2 sztuki na dzień. Nawet rosół jem z normalnym makaronem-ale tylko pół porcji. Staram się jeść tylko jedno danie naraz. Drugie jak jest zjadam na podwieczorek. Nie jem słodyczy-choć raz na jakiś czas piję kawę lekko posłodzoną. Do sałatek daję większość jogurtu naturalnego + 1-2 łyżki majonezu+czosnek. Nie jem żółtych serów i nic smażonego i w panierkach. Codziennie wypijam butlę wody. Może to komuś pomoze.Jeśli będą pytania odpowiem jak będę potrafiła. ................................................. Od wczoraj zamiast owsianki-zaczęłam jeść jaglankę.Już prawie rok jestem na takiej dietce-i jest super.cały czas cwiczę.Do dietki nieraz coś dorzucę-nawet ciacho-ale jest super.Jak się tyle schudnie-to potem robi się wszystko aby nie utyć-i te słodycze już tak nie pociągaja-tylko male ciuszki smiech.gif Powodzenia usmiech.gif i link do topiku http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5038164 moj nick wtedy Calluna :-)

Gość gość
hm, no moze.

Gość Olcia Dubicka
Jest możliwe ale to zależy indywidualnie od Twojego organizmu bo każdy organizm jest inny i chudnie w swoim tempie. Mi kobieta której opiekuję się dziećmi poleciła tabletki odchudzające Forever Slim, dostałam od niej pierwsze opakowanie w prezencie a też można je kupić na allegro. Do tego zaraziła mnie zdrową żywności nisko przetworzoną. I już po 3 tygodniach schudłam 7 kilogramów ;) A z aktywności fizycznej to tyle co spacery z dziećmi którymi się opiekuję i plac zabaw ;) Wcześniej byłam na samej zdrowej diecie ale nigdy nie było takich efektów ;) Zdecydowałam się po tym jak zobaczyłam że tabletki zostały przetestowane przez głównego inspektora sanitarnego i dopuszczone do obrotu w Polsce co potwierdza ich bezpieczeństwo a to jest najważniejsze i nie wszystkie podobne preparaty przeszły takie testy co stawia ich w złym świetle.

polecam zabiegi liposukcji ultradźwiekowej, pomagają bardzo szybko schudnąć w wybranej partii ciała, zatem biust zostaje "na swoim miejscu" a np brzuch chudnie od 5 - 12 cm miesięcznie. pozdrawiam kosmetolog Ania

Gość karolina 15
Bardzo dobrze sprawdzi się tutaj zapewne zielona kawa, która da Ci możliwość zrzucenia z cała pewnością bardzo wielu niechcianych kilogramów. Warto będzie poczytać tutaj http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5611155&start=540 co nie co na jej temat. Oczywiście jeżeli nie będziesz również ćwiczyć i ograniczać jedzenia to nie osiągniesz pożądanych rezultatów. Jak przetestowałam na sobie tabletki i udało mi się pozbyć w miesiąc 8kg.

Gość Gość

I udało się schudnac 🤔

Gość ffff

8 kg. nie sztuka schudnac. sztuką to utrzymac. 

Gość Szczerze polecam

Polecam Perfect Body Nature Essence.

To nowy produkt na rynku polskim, ale ma bardzo dobry skład i naturalne składniki. Polecam 3 miesięczną kurację. Działa. 

www.natureessence.ch

Gość Aga

Tak jak ktoś napisał wyżej. Sztuką jest utrzymać:) A o tym jak zrzucić i nie wpaść w jo-jo sporo na blogu zbijamywage.pl :))