Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 4-latki

wycięcie 3 migdała-która mama to przerabiała ??

Polecane posty

Gość mama 4-latki

byłam dzis po raz kolejny u laryngologa bo córka ciągle kaszle i ma katar, miesiąc używała sprayu fixonase ale nic nie pomaga pani doktor poweidziala ze migdał sie nic nie zmneijszył i daje skierowanie na jego wycięcie jakoś sie przerazilam jedni mowia zeby lepiej nie wycinac, innie ze po wycieciu dziecko zdrowe nie wiem czy isc do innego laryngologa na konsultacje czy zaufać temu czy ktoras mama to przerabiala i moze mi nieco naświetlić sprawe?

Gość gość
witam, moje dziecko mialo wyciety w wieku 6 lat, dzis ma 12 lat i od tamtej pory ani razu!!! nie chorowal, w szkole ma przez 6 lat 100%frekfencję:)

Gość gość
sam zabieg trwal 40 minut, wyciecie 3 migdalaka +podwiazanie bocznych, ladnie sie zagoiło:)

Gość mama 4-latki
nam mowila pani dokrot ze zabieg trwa ok 10 minut boje sie tego usypiania jak było u was? a potem boli gardlo? jak dziecko sie czuje? czy sa jakies skutki uboczne(ze sie tak wyraże) wycięcia go?

Gość gość
jak samo wycięcie 3 to rzeczywiście krócej trwa, ordynator mowił,ze 10-15 min:) podają dziecku"głupiego jasia" gardlo moze nie boli, ale tak jakby łaskocze jak rany sie goją należy unikać potem pikantnych potraw i innych typu paluszki, chipsy, bo mozna sobie podrażnić podawałam dziecku przez ok, 2 tyg wszystko rozodrobnione:) wskazane jak najbardziej po zabiegu lody, najlepiej wodne, bo to zmrożenie znieczula i dziecko nie czuje tego łaskotania

Gość mama 4-latki
głupiego jasia? ale to jeszcze przed uspieniem?

Gość gość
tak, wszystkie dzieci mialy podany, ale w odpowiedniej dla dziecka dawce:)

Gość mama 4-latki
ok dzięki za odpowiedzi jakos sie boje tego no ale jesli to ma sprawic ze w końcu przestanie chorowoac