Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Teoria13

Najlepszy szampon?

Polecane posty

Gość Teoria13

Jakie według Was jest najlepszy szampon i dlaczego? :) Macie problemy z przetłuszczającymi włosami? łupieżem? Jak sobie z tym radzicie? Jaki szampon? Jakieś odżywki, maseczki?

Ja myję włosy wtedy, jak mam już tłuste - czyli co 3 dni. Stosuję na zmianę dwa szampony - nivea classic care i nivea hydro care. Odżywka nivea flexible curls (mam kręcone włosy), ale mam zamiar wypróbować nivea hydro care. Czasami przed myciem nakładam krem nivea na końcówki włosów, co z odżywką daje z***bisty efekt.

Najlepsze są szampony bez silikonów i innej chemii :) polecam z całego serducha szampony ziołowe lub delikatne dla dzieci. Są tanie jak barszcz a nie zniszczą włosów. Dziewczyny pamiętajcie że szampon ma tylko oczyszczać włosy a nie pielęgnować je. Od pielęgnacji są maski, odżywki i inne tego typu produkty.

Gość gość
Ja stosuję Ziaja - figowy do włosów normalnych i odzywka witaminowa

Też tak właśnie myślę, że ziołowe szampony są najlepsze. Tylko do nich trzeba koniecznie odżywki używać. I to najlepiej odżywka ze spłukiwaniem, żeby włosy nie były obciążone. Macie jakieś sprawdzone odżywki o ładnym zapachu do włosów wypadających i łatwego rozczesywania? :)

Z takich tanich, lekkich odżywek po których łatwo włosy się rozczesują i są miekkie polecam: Placente :) duży słoik starcza na długo są tanie koło 10-15 zł za 1 litr :) mają też dobre recenzje na wizażu poczytaj : Kallos Serical Crema Midollo & Placenta Krem pielęgnacyjny do włosów z wyciągiem z łożysk 1000ml oraz Kallos maska Mleczna te dwie :)

Z takich tanich, lekkich odżywek po których łatwo włosy się rozczesują i są miekkie polecam: Placente :) duży słoik starcza na długo są tanie koło 10-15 zł za 1 litr :) mają też dobre recenzje na wizażu poczytaj : Kallos Serical Crema Midollo & Placenta Krem pielęgnacyjny do włosów z wyciągiem z łożysk 1000ml oraz Kallos maska Mleczna te dwie :)

Gość gość
Najlepszy szampon to płyn do higieny intymnej Facelle z Rossmana, na drugim miejscu Babydream. Najlepsze, bo łagodne, wydajne i tanie. Odżywki/maski to wymieniony wyżej Kallos, aloesowa Natur Vital i Balea kokosowa, Gloria. Plus oczywiście olejowanie co kilka dni (u mnie najlepiej sprawdza się olej Sesa i olejek antycellulitowy z Rossmana). A w ogóle to jeśli zadajesz takie pytanie to chyba jeszcze nie trafiłaś na żadne blogi "włosomaniackie"? ;) Polecam więc poczytać gruntownie np. tu: www.anwen.pl

Gość stylistka stylowa,29l.
ja mam cienkie wlosy, troche zniszcozne farbowaniem....musze myc co 2 dni....mamy lato ,nie chce wlosow obciazac jakims syfem.....:))) Wyprobowalam chyba wszystko z rosmanowej polki...... (i najgorsze sa moim zdaniem shaummy,pantin,nivea,joannya i fruktis) Cenie sobie tylko 2 szampony-lekki szampon z nowej linni TIMOTE-organiczna zielona herbata.......jest rewelacyjny..!!!!!!.Delikatnie myje,nie skleja,nie wysusza,nie niszczy,nie obciaza...lagodnie oczyszcza.:) "0 % silikonow,parabenow i barwnikow"... i drugi moj faworyt ktory szybko znika z polek -czerwony Garnier do wlosow farbowanych-z owocem granatu :) polecam

Ja z kolei zakochałam się w szamponie Timotei z linii z różą z Jerycha,do włosów suchych i zniszczonych. Włosy są lekkie, lśniące, szampon nie zawiera konserwantów co też jest dużym plusem.

Gość gość
Straciłam głowę na rzecz Biokapu, świetny szampon wart swojej ceny :)

Gość eetting
Cała seria Elasrtabion Floslek.

Gość gość
A ja myje wlosy soda oczyszczona stary sprawdzony sposob i nie truje

Gość gość
No jak najlepszy dla całej populacji. Każdy będzie miał swój typ, bo każdy ma indywidualną urodę i nie każdemu będzie to samo służyło. W szczególności na włosy, które są różnorodne i na różnej skórze rosną. Oferta szamponów jest różnorodna, patrze np. tu http://podarujzdrowie.pl/q/?keywords=szampon i należy dobrać według swoich potrzeb odpowiedni preparat do swoich włosów.

Nie ma czegoś takiego, jak najlepszy szampon. Każdy z nas ma inne potrzeby, inną skórę, inną strukturę włosa i szampon powinien być dobierany indywidualnie do potrzeb.

Gość Marion_Silver
zgadzam się z opinią wyżej, każdy musi dobrać sam, ja mam problemy z łupieżem i uporał się z nim szampon z propolisem z beeyes, jest organiczny

Gość MoniaFora
Ja mam wypróbowany super szampon zamawiany ze strony Skarbca Natury - ALOESOWY SZAMPON DO WŁOSÓW firmy GREEN PEOPLE . Jest znakomity ! Polecam wypróbować ;)

Gość gość
Szampon Hb Jeunesse - powiększa objętość włosów, lepiej wyglądają, są zdrowsze, ładniejsze, w lepszej kondycji, a przynajmniej tak to wygląda z naszej perspektywy. Jakość kosmetyków ma ogólnie ogromne znaczenie i tutaj naprawdę nie warto stawiać na byle co.

Gość gość
Elastabion Floslek, włosy w końcu są nawilżone i pozbyłam się łupieżu.

Gość gość
Charcoal, genialna rzecz od L'Biotica. Odżywia włosy od wewnątrz, pamięta o skórze i cudownie nawilża.

Gość haszka111
Niedawno poradziłam sobie z łupieżem, bardzo intensywnie sypiącym się z mojej głowy. A właściwie to apteczny szampon pirolam go zwalczył i teraz to dla mnie najlepszy szampon przeciwłupieżowy, który dodatkowo wzmacnia włosy.

Gość Tusia73
Ja kupiłam ostatnio koreański szampon Kerasys, miałam przesuszone i puszące się włosy po kilku użyciach są błyszczące i nawilżone, fajny produkt

Gość gość
Ja uzywam Plantur 21 ten szampon jest rewelacyjny. Wlosy szybciej rosna i nie wypadaj! W 100% polecam. Pozdrawiam.

Gość Zuza

Ja stosuję dżywczy szampon do codziennego użytku Kosswell Daily Shampoo. Zapewnia włosom miękkość i połysk nie obciążając ich.  Formuła bez parabenów. 🙂

Gość ffffffffffffffffffff

teraz nagle szał na szampony bez sls bo.......... to modne -_- przyznać się kto tak naprawdę miał kurde jakiś rumień po zwykłym szamponie???? albo wysuszoną skórę głowy????? mówię o normalnych szamponach, pomijam te za 2-3 zł.........  to zwyczajna moda sprawia że nagle nikt nie lubi slsów, problem jakiegoś tam przesuszenia czy rumienia, uczulenia, dotyczy może 1% ludzkości..............  płacić 35zł za 150ml szamponu hhahahahah nic tylko zarabiać na was kasę........