Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niskie ciśnienie i wysokie tętno

Polecane posty

Gość gość

Od kilku dni czuję w głowie dziwne stukanie. Głowa mnie nie boli, ale jakbym słyszała tętniącą w głowie krew, coś jak bicie serca, tylko że w głowie. Przez to rytmiczne uderzanie nie mogłam wczoraj zasnąć. Zaniepokojona zmierzyłam ciśnienie. Było w miarę niskie 111/67 (zawsze tak mam), ale puls wynosił 95 - co mnie trochę przestraszyło. Takie "dudnienie" w głowie zdarzało mi się już wcześniej, ale trwało krótko, więc nigdy się tym nie przejmowałam. Teraz jednak trwa nieustannie od kilku dni i szczególnie dokucza mi nocą, przez co nie mogę spać. Ciśnienie było mierzone w stanie spoczynku, bez żadnych nerwów. Dodam, że to dziwne dudnienie zaczęło się od kiedy złapałam jakąś infekcję (zwykły ból gardła, katar i uporczywy kaszel, nawet gorączki nie miałam). Teraz zatkały mi się uszy. Czy to ma jakiś związek? Głowa mnie nie boli, ale czuję się strasznie zmęczona, zwykłe chodzenie jest dla mnie wysiłkiem, mam problemy z oddychaniem. Teraz mam wakacje, więc siedzę w domu i raczej nie mam żadnych stresów (poza rodziną). Prawie codziennie gram w badmintona, tenisa albo jeżdżę na rowerze. Czy podwyższone tętno może mieć związek z alergią? Słyszałam, że serce, które szybciej bije żyje krócej, dlatego zaczynam się obawiać... Co może być przyczyną i czy można to jakoś zwalczyć czy niezbędna jest wizyta u specjalisty (chciałabym tego w miarę możliwości uniknąć)?

Gość Zlozona z czegos
Mam cale zycie cisnienie 120/80 i puls okolo 100-120 w spoczynku. Mialam nawet podlaczony holter na calą dobę i puls sredni na dobe wyszedl ok, kardiolog zalecil mi neomag cardio.

Gość okiem z bok i na skos
Dobrze, że pytasz na kafeterii! Tu są sami najwybitniejsi lekarze i specjaliści wszelkich gałęzi medycyny, kardiologów zapewne też na pęczki, z pewnością Cię wyleczą! Nie ma to jak konsultacje przez internet, są rzetelne i wiarygodne, no i nie musisz nigdzie wychodzić! Jaka to wygoda! Nóż w kieszeni mi się otwiera na coś podobnego!

Gość gość
Unikaj specjalistów jak ognia. Oni nic nie potrafią, tylko leczą i leczą:-P

Gość gość
Jak to miło spotkać się z takim przyjęciem :) Napisałam, że jeśli to możliwe, to chciałabym uniknąć spotkania z lekarzem (mam ku temu swoje powody). Nie liczę na to, że tu siedzą sami specjaliści, ale miałam nadzieję, że znajdzie się tu ktoś, kto przechodził przez coś podobnego i będzie w stanie mi jakoś pomóc, może coś zaproponować. Oczywiście, jeśli byłoby to niezbędne, to udałabym się do lekarza.

Gość gość
jak lekarz usłyszy hasło,,sukanie dudnienie w głowie" od razu zdjagnozuje nerwice. I chyba cos w tym musi byc, zasnanow sie nad nerwica wlasnie.

Gość gość
sorry-zdiagnozuje miało być:)

Gość gość
Wiesz, że niskie CTK i wysokie tętno, to tzw. krzyż śmierci? I jest to niebezpieczne?

Gość gość
Nerwica? No ok, nie mam bezstresowego życia, ale właśnie zaczęły mi się wakacje i prawie całe dnie siedzę w domu, a objawy wystąpiły właśnie teraz? Wczoraj puls spadł mi do 75, a dzisiaj znowu było 89... Co to jest ten "krzyż śmierci"? Nie nakręcajcie mnie :D

Gość iki

Możesz sobie sprawdzić różne dostępne na rynku fajne medyczne urządzenia jak będziesz szukał coś interesującego dla rodziców czy dziadków. Zazwyczaj większość osób ma już ciśnieniomierz więc taki sprzęt na pewno nie będzie już pomysłowym prezentem, ale np. pulsooksymetr Duo Control, który pozwoli starszym osobom kontrolować saturację. Taki sprzęt raczej mało kto posiada więc to fajna opcja.

Gość aki

Kupiliśmy dziadkom na ich styczniowy dzień i rzeczywiście jesteśmy zadowoleni oni również. Ciśnieniomierz jest bardzo praktyczny, wygodny i świetnie sprawdza się w praktyce. Urządzenie z dodatkowym wyświetlaczem, na pewno warto skorzystać.

Gość arek

Może zobacz jak to wygląda, jeśli chodzi o przygotowywane przez Sanity sprzęty medyczne, bo firma ma bardzo dobrze przygotowane sprzęty i świetnie się sprawdza. Ogólnie między innymi w ofercie mają pulsooksymetr DuoControl do mierzenia saturacji, który nie jest jeszcze tak popularną opcją i wiele firm nadal tego sprzętu u siebie nie ma.

Gość mmm

W sumie to w sprzedaży jest bardzo dużo ciśnieniomierzy i wybrać może się wydawać dość trudną sprawą, ale pewnie warto iść w kierunku jakichś medycznych firm, coś takiego jak SmartCardio czy pokrewny sprzęt, żeby to rzeczywiście było dobrze zrobione.