Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uciążliwe zaparcia

Polecane posty

Gość gość

Wciąż te zaparcia, nie wiem już co robić. Od paru dni nie mogę się wypróżnić. Mam z tym problemy już od kilku miesięcy i już nie wiem co mam robić ;((( Parę dni nie mogę się wypróżnić, czuję się źle, mam nabity brzuch, czuje taką ciężkość. Po paru dniach w końcu idę do łazienki i długo siedzę i to nawet jednego dnia 4-5 razy a później znów nie mogę się wypróżnić i tak w kółko, jestem już tym załamana. Czy ktoś może mi tu udzielić jakiś porad bardzo bym prosiła ???

Gość gość
Ja się nie znam ,ale wpisz w wyszukiwarkę ,słowo ;zaparcia i wybierz dział Zdrowie i Uroda ,to parę tematów się znajdzie .Problem jedynie w tym ,że każdemu co innego pomaga . http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5379881

Gość Karolina Kaszmirewicz
Witaj, doskonale Cię rozumiem, sama miałam problem z zaparciami przez długi czas ale już sobie z tym poradziłam :) Wiem doskonale jakie to uczucie i jak bywa uciążliwe, a do tego wszystkiego ciągle chorowałam i wydaje mi się że to właśnie przez te zaparcia bo teraz jestem w pełni zdrowia. Pracuję w szkole jako nauczycielka i oprócz mnie odczuwała to też młodzież którą uczę, byłam ciągle na zwolnieniu a jak już byłam w pracy to z takim humorem że sama się dziwię jak to wytrzymywali a musieli ponad pół roku. Mój problem z wypróżnieniem trwał nawet ponad tydzień czasu a później podobnie jak u Ciebie siedziałam co chwilę w łazience i problem powtarzał się w kółko. Byłam u lekarza ale nie dało to żadnych efektów, nawet miałam badania kolonoskopii a wynik niby w porządku a problem nadal był ;/ Ciągle szukałam informacji jak mogę sobie pomóc, rozwiązaniem było picie większej ilości wody, więcej aktywności fizycznej i posiłki z zawartością błonnika. Wody do tamtego momentu nie pijałam praktycznie, tyle co kawę, herbatę, soki itp. Ruchu miałam mało bo to w samochód na wygodnie, a żywiłam się najczęściej szybkimi daniami do podgrzania czy zupkami w proszku, fast foodami. Obecnie piję 2 litry wody dziennie, dużo spaceruję i 3 razy w tygodniu chodzę na fitness a jedzenie śmieciowe zamieniłam na pełnowartościowe posiłki. Te wskazówki uzyskałam z darmowego poradnika jak pozbyć się zaparć. Wstawiam link jeśli będziesz zainteresowana. http://www.mapazdrowia.pl/zaparcia/index4.php?utm_expid=31053891-0 Wystarczy że podasz na stronie adres email i podeślą Ci na niego darmowego ebooka do ściągnięcia gdzie uzyskasz pełne informacje jak to właściwie jest z tymi zaparciami. Od kiedy trafiłam na ich stronę i zaczęłam stosować wskazówki zawarte w darmowym eboku moje życie się odmieniło, po 4 dniu już wypróżniałam się regularnie. Obecnie bywam raz dziennie w łazience z rana po śniadaniu i jest to chwila, bez męczarni :) Nawet nie wyobrażasz sobie jaka to dla mnie ulga :)

Gość Lajna_21
Jedz codziennie na śniadanie płatki owisiane z otrębami pszennymi z jogortem można dodać też siemie lniane to naprawde pomaga no i dużo pij.Też miałam taki problem ale odkąd jem te płatki jest o wiele lepiej

Gość kate45
Witam.Też miałam ten uciążliwy problem. Szukając informacji o leczeniu trafiłam na ciekawą stronę zaparcia.dozdrowia.com Może Wam też pomoże...

Gość essargio
Ja na śniadanie zawsze jem: - 150 ml jogurtu + 5 łyżek płatków W ciągu dnia - codziennie: - jabłko - kiwi - pomarańcza. Jak wracam z pracy to bezproblemowo oddaję stolec - codziennie :classic_cool:

Gość Nuśka1000
na pewno dieta musi być bogata w błonnik. do tego sporo ruchu i wypijanej wody. jak wolisz czynności szybsze to czopki. jest sporo na rynku . wybierz tylko te które nie przeczyszczają tylko pomagają się wypróżnić . ja używałam Evaqu